THE LUCKY ONE/ ZAUVIJEK TVOJ (2012.)

Naziv filma: The Lucky One/ Zauvijek tvoj
Datum izlaska filma: 20.4.2012.
Redatelj: Scott Hicks
Scenarist: Will Fetters, Nicholas Sparks
Uloge: Zac bEfron, Taylor Schilling, Blythe Danner
Radnja: Logan se vraća iz rata i jedina misija koja mu je preostala je pronaći djevojku sa slike.
Zemlja: USA
Žanr: Drama, romantika
Trajanje: 1 h 41 min
IMDb ocjena: 6,5
Naša ocjena: 6
RECENZIJA

Jedan od novijih filmova, inspirisan knjigom Nicholasa Sparksa, jeste ''The Lucky One'', kako se zove i sama knjiga. S obzirom da je riječ o Nicholasu Sparku očekivala sam (kao i uvijek) maksimalan trud i odličan film, ali sam se malo razočarala. Redatelj filma je Scott Hicks koji je poznat još po filmu ''Shine'' i ''No Reservations''. Dok je scenarist, Will Fetters i nešto je poznatiji od redatelja. Njegovi poznati filmovi su još ''Remember Me'' i ''The Best of Me''. Publika je bila poprilično zadovoljna, kao i kritičari, ali ja, lično, moram priznati da sam očekivala mnogo više.

NAŠE MIŠLJENJE

Pogledala sam skoro sve romantične filmove koji su inspirisani knjigama Nicholasa Sparksa i uvijek sam bila oduševljena, a i možete se uvjeriti mnogobrojnim recenzijama na blogu, koje to potvrđuju. No, moram priznati da sam se razočarala nakon što sam pogledala ovaj film. Iskreno, ni sama ne znam zašto, jer su scenarist, kao i režiser poznatiji i po drugim veoma dobrim filmovima, ali ovaj, za mene je bio gubitak vremena. IMDb ocjena mu je poprilično solidna (6,5), ali ovom filmu je očito nešto falilo. Sjetimo se samo filmova poput ''Dear John'' i meni lično omiljenog kada je u pitanju ovaj žanr, ''The Notebook'', ta dva filma su ubjedljivo najbolja kada je riječ o romantičnim filmovima, ali ovaj me je razočarao.
Samu knjigu nisam pročitala, tako da o istoj ne mogu puno toga reći, ali film jesam i mislim da je vjerovatno priča bila dobra, ali da nije dobro odrađena i da su se možda mogle dodati male izmjene, kako bi film bio savršen. Glavne uloge su tumačili Zac Efron (Logan) i Taylor Schilling (Beth). Zac Efron je dosad više puta dokazao da ima kvalitete u onome što radi, pa je isto i  sa ovim filmom, gdje glumi šutljivog i odlučnog Logana. S druge strane je Taylor Schilling koja je tumačila Beth, ne mogu reći da svoju ulogu nije dobro odradila, jer jeste, ali mi se ne sviđa njen lik, tačnije ne sviđa mi se kako je scenarist dočarao njen lik, tako da možemo reći da je Taylor svoj posao odradila, ali nije ona kriva što je njen lik takav kakav jeste.
Dosta o glumcima, idemo malo o samoj radnji. Nešto opširnije o samoj radnji možete pročitati u pasusu dolje, ali kao što sam već rekla, vjerujem da je priča dobra, ali da jednostavno nije dobro pretočena u film, nažalost. Ipak, tu su i dobre strane filma, kao što su glumci i dobre lokacije, zbog čega je moja ukupna ocjena 6. Film će se dopasti ljubiteljima drame i romantike, možda malo više drame.

RADNJA FILMA

Logan je mladić koji se vratio iz rata i u potrazi je za djevojkom čiju je sliku našao kod čovjeka koji je poginuo. Nakon što ju je pronašao, (Beth)  počinje raditi na njenoj farmi. Ubrzo uviđa kako je ona prelijepa i savršena za njega, te se počinje zaljubljivati, ali ona ima dijete i izgubila je muža, što znači da je već jednom bila razočarana u ljubav, te ne želi da joj se sve to ponovo dogodi.TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO