Home » , , , , , , , , , » SPIDER- MAN/ ČOVJEK PAUK (2002.)

SPIDER- MAN/ ČOVJEK PAUK (2002.)

Naziv filma: Spider- Man/ Čovjek Pauk
Datum izlaska filma: 3.5.2002.
Redatelj: Sam Raimi
Scenarist: Stan Lee
Uloge: Tobey Maguire, Kristen Dunst, Willem Dafoe
Radnja: Nakon ugriza genetski modificiranog pauka, stidljivi i nespretni srednjoškolac dobije sposobnosti pauka koje će koristiti kako bi spriječio zlo u svom gradu i postao heroj.
Zemlja: USA
Žanr: Akcija, avantura, fantazija
Trajanje: 2 h 1 min
IMDb ocjena: 7,3
Naša ocjena: 9

RECENZIJA

Film ''Spider- Man'' je slobodno mogu reći jedan od najpoznatijih akcijskih filmova među muškom populacijom. Jedan je od filmova koji svi vole, a inspirisan je stripovima i crtaćima koji su snimljeni o ovom super heroju. Od 2002., pa do danas snimljeno je mnogo nastavaka ovog filma, tako da imamo i ''Spider- Man 2'' iz 2004., ''Spider- Man 3'' iz 2007., kao i mnogobrojne ''kopije'', ''The Amazing Spider- Man'' 2012. i ''The Amazing Spider- Man 2'' iz 2014. Uprkos mnogobrojnim ''kopijama'' i nastavcima, možemo slobodno reći da je prvi dio, kao i u većini filmova bio najbolji i definitivno dominantan.Ovim filmom su gledaoci bili oduševljeni, osobitno muška populacija i oni mlađi, a i kritičari su bili poprilično zadovoljni istim. Film je režisirao Sam Raimi, koji se proslavio ovim filmom, kao i trećim nastavkom. Scenarist je Stan Lee koji je poznat po svim akcijskim filmovima koji imaju super heroje, pa tako je pored ovog filma poznat i po ''Iron Man'', ''Avengers: Age of Ultron'' i mnogobrojnim drugim.

NAŠE MIŠLJENJE

Davno je bilo kada sam pogledala film ''Spider Man'', a i da budem iskrena nisam ga gledala od početka, već predkraj. Baš sam se danas sjetila ovog super junaka i odlučila osvježiti pamćenje i ponovo pogledati ovaj film. Više puta sam vam rekla da nisam ljubitelj akcionih filmova, ali, moram priznati da mi se takvi uvijek najviše dopadnu. Pa, moram priznati da je ista riječ i sa ovim filmom. Mislim da se o ovom filmu nema mnogo pričati, a i kada se priča, priča se uglavnom sve najbolje. 
Film ima dobre glumce, dobru radnju, dobre specijalne efekte i dobrog scenaristu. Uz pomoć ovog, ovaj film nikako nije mogao biti loš. Prije svega tu su dobri glumci. Tobey Maguire je jedna od glavnih uloga, te je njegov posao bio teži, jer je morao s jedne strane glumiti normalnog tinejdžera, Petera koji ide u školu, koji je sramežljiv i koji teško stječe prijatelje, a s druge strane hrabrog junaka Spider- Mana koji spašava grad. Druga važnija uloga, jeste žeska uloga je Kirsten Dunst koja je, također veoma dobro odradila svoju ulogu. O radnji ne treba ni pričati, ejr vjerujem da je većina vas gledala ovaj film i da znate da je jako dobar. Tako da nemamo mnogo o čemu pričati. Specijalni efekti, kao i lokacije su odlične i veoma dobro odrađene. Sve u svemu ovaj film je vrijedan vaše pažnje i mislim da biste ga trebali pogledati, osobito ako ste muškarac. Svidjet će se još ljubiteljima akcije  i avanture.

RADNJA FILMA

Peter Parker je nespretni srednjoškolac, koji nema mnogo prijatelja i zaljubljen je u djevojku iz susjedstva koja već ima dečka. Jednog dana, skupa sa školom odlazi u muzej kako bi pogledali pauke i nešto više saznali o njima. Petera sasvim slučajno ugrize pauk, te nakon toga on primjećuje neke promjene na svom tijelu, a i primjećuje da dobija posebne moći, kao što su brzo kretanje i mreža koja izlazi iz njegove ruke. Kako bi spasio svoj grad i ljude koje voli morat će upotrijebiti svoj dar kako bi pobijedio zlo i postao heroj.

TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO