PLAYDATE/ DJEČJA IGRA (2012.)

Naziv filma: Playdate/ Dječja igra
Datum izlaska filma: 
Redatelj: Andrew C. Erin
Scenarist: Kraig Wenman
Uloge: Marguerite Moreau, Richard Ruccolo, Abby Brammell
Radnja: Nakon što se veoma brzo sprijateljila sa novim komšijama, Emily počinje shvatati da je njihova porodica čudna i da ima smrtonosnu tajnu, a nakon što njena kćerka Olive slučajno strada sve će početi izlaziti na vidjelo.
Zemlja: USA
Žanr: Triler
Trajanje: 1 h 22 min
IMDb ocjena: 4,5/ 10
Naša ocjena: 6,5/ 10


RECENZIJA

Dugo nisam pogledala neki dobar triler, pa sam jučer sasvim slučajno naišla na ovaj ''Playdate'' film. Prije svega moram priznati da za ovaj film nikad nisam čula, do jučer, ali moram i priznati da mi se čini kao veoma solidan triler, koji bi se većini mogao dopasti. Iako ovaj film nije ništa dosad neviđeno i dalje je poprilično dobar jer u sebi pored trilera, sadrži misteriju koju svi volimo. Kritičari nisu baš bili zadovoljni filmom, kao ni publika, a da budem iskrena ne znam zašto je to tako, jer kao što već rekoh film je solidan. Režiser filma je Andrew C. Erin, poznatiji po režisiranju filmova poput ''Simple Things'', ''Ice Twister'', ''Sam's Lake'' i mnogim drugim filmovima. Scenarist jeKraig Wenman koji se i ne može puno pohvaliti po pisanju scenarija za filmove, ali mu dižem kapu za ovaj.

NAŠE MIŠLJENJE

''Svaka porodica ima neke svoje skrivene tajne, pa tako i nova porodica koja se doseljava u predgrađe''. Već ovaj da kaže uvodni dio koji sam pročitala o filmu me privukao, jer sam veliki ljubitelj filmova koji su misteriozni, a i općenito volim trilere. S obzirom da dugo nisam pogledala triler, ovo mi je jako dobro došlo. Odlučih pogledati ovaj zanimljivi triler, sa još zanimljivijim glumcima, radnjom i scanrijom. Od samog početka filma postavljaju se mnogobrojna pitanja, jer, kao što rekoh film sadrži dosta misterije. Moram priznati da mi se radnja ovog filma jako dopala, jer prije svega, film ne traje dugo, nema ni premalo, ni previše glumaca, već sasvim dovoljno, lokacije su poprilično dobre, iako ih nema mnogo, a i glumci koji su nam poprilično novi su odradili dobar posao.
Ono što bi možda mnogi uvrstali u manu ovo filma jeste to što su glumci poprilično nepoznati, ali mislim da je i to jako dobro da se odmorimo od dosadnih lica koja viđamo skoro u svakom filmu. Glavne uloge su Marguerite Moreau koja tumači brižnu majku, dobru komšinicu i inteligentnu osobu, mislim da je njena uloga u ovom filmu bila od velike važnosti i da je ona istu uspjela odglumiti veoma dobro. Tamara (Abby Brahmmell) naizgled tužna samohrana majka, koja bi učinila sve za svoju djecu. 
Što se tiče Abby rekla bih da je jako dobro odradila posao, mislim da je možda čk i jedna od boljih glumaca u filmu. Naravno tu su i drugi glumci koji su svoj posao veoma dobro odradili; Aidan Poter (Billy), Julie Dean Lacroix (Titus), Natalie Alyn Lind (Olive) i drugi. Radnja je veoma dobro osmišljena, jer su gledaoci u iščekivanju kako bi saznali porodičnu tajnu, koju, naravno naposlijetku i saznaju. S druge strane film, pored toga što je baziran na misteriji, većim djelom je baziran na trileru, iako se početak filma više čini kao drama, kasnije, u nastavku filma se zapravo vidi da je film triler, ali ne kao neki strašni triler, više kao neki realniji triler film. Mislim da će se film dopasti ljubiteljima žanra triler i misterije, kao i realnijim filmovima, bez natprirodnih sila. Naša ukupna ocjena je 6,5.

RADNJA FILMA

Emily i Brian su sretni bračni par koji žive sa svojom kćerkom Olive. Jednog dana shvataju da imaju nove komšije koje su se doselile u susjedstvo. Emily se brzo sprijatelji sa samohranom majkom, Tamarom, koja se tek doselila, kao što se i njena kćerka sprijateljila sa Billyem (Tamarinim sinom). Međutim Emily ubrzo uočava čudne stvari kod nove porodice, kao što je gomila antidepresiva u kupatilu, masnice na rukama djece i laži koje priča njihova majka Tamara. Sve se još više zakomlikuje kada Olive u igri sa Billyem ''slučajno'' strada. Tada Emily počinje istraživati sve o njihovim novim komšijama kako bi što prije razotkrila smrtonosnu tajnu koju kriju.

TRAILER0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO