Home » , , , , , , , , , , » PANIC ROOM/ SOBA PANIKE (2002.)

PANIC ROOM/ SOBA PANIKE (2002.)

Naziv filma: Panic Room/ Soba panike
Datum izlaska filma: 29.3.2002.
Redatelj: David Fincher
Scenarist: David Koeep
Uloge: Jodie Foster, Kriten Stewart, Forest Whitaker
Radnja: Razvedena žena Meg odluči krenuti od početka , te kupuje ogromnu vilu gdje se seli sa svojom kćerkom. Ono što im naizgled bude čudno jeste tzv. soba panike, ali ni svjesne nisu da će im ista spasiti život.
Zemlja: USA
Žanr: Krimi, drama, triler
Trajanje: 1 h 52 min
IMDb ocjena: 6,8
Naša ocjena: 9,5


RECENZIJA

Jedan od boljih filmova koji će se dugo pamtiti je definitivno, bar po mom skromnom mišljenju ''Panic Room''. Uz savršenu radnju i glumce ovaj film je dostigao vrhunac, bar u mojim očima. Režiser ovog filma, David Fincher je odradio odličan posao, kao što smo i navikli viđati od njega, jer je pored ovog filma poznat po režisiranju i drugih filmova poput filma ''Gone girl'', kultnog filma ''Se7en'', ''Fight Club'' i drugih. Scenarist, David Koepp koji vam je vjerovatno poznatiji po filmovima ''Mission: Imposeble'', ''Jurassic Park'', ''Spider Man'', ''War of the Worlds'' i mnogim drugim zaslužan je i za ovo remek djelo. Gledaoci su bili oduševljeni, ali, naravno IMDb ocjena je mogla i može biti daleko bolja, dok su kritičari bili ok sa filmom.


NAŠE MIŠLJENJE

Moram priznati da sam ovaj film pogledao jako davno, ali s druge strane moram priznati da se istog veoma često prisjetim, jer se inače dobrih filmova dobro sjećam, a one koji mi nisu zapali za oko, kao i većina nas ne sjećam. Pišem vam danas recenziju za ovaj film i nadam se da ste ga već pogledali, a ukoliko niste obavezno to i uradite, jer se nećete pokajati. Prije svega želim pričati o originalnoj radnji filma, koja nije mogla biti bolja. Iako sam naziv filma ne djeluje originalno, sa radnjom je jedna potpuno druga stvar i nadam se da će vam se svima dopasti, mislim, realno ko danas nije ljubitelj originalnih i dobrih filmova.
Glavna uloga je Jodie Foster, o kojoj se uvijek može reći samo najbolje, jer ona to i jeste. U ovom filmu njen posao je bio odglumiti ženu koja se razvela i koja je odlučila krenuti dalje, voli svoju kćerku i zbog nje je spremna riskirati i vlastiti život, što se u samom filmu može i vidjeti. S druge strane njenu kćerku u filmu glumi, sada već poznata i nešto odraslija, Kristen Stewart koju smo, kako prije viđali kako glumi djevojčice, tako i danas, kao nešto odrasliju i stariju kako glumi neke važnije uloge. U svojoj glumačkoj karijeri uglavnom glumi glavne uloge i kao takve svaka njena uloga je za pohvalu, pa tako i ova.
Jedino što bi se moglo zamjeriti filmu jesu neke scene koje su mračne i ne vide se najbolje, vjerovatno zbog lošije kvalitete filma i snimka, međutim, ako zažmirimo na tu malu zamjerku, slobodno možemo reći da je ovo jedan od boljih trilera koje ćete pogledati. Najviše će se dopasti ljubiteljima drame, trilera i krimi, ali i misterije i originalnijih filmova. IMDb ocjena, po mom iskrenom mišljenju nije visoka (6,8), naša ocjena je 9,5, i zaista kod ovog filma se ne može puno toga za zamjeriti, a ukoliko ste vi pogledali ovaj film, pišite nam vaš mišljenje u komentarima ispod.

RADNJA FILMA

Meg i njena kćerka Sarah odlučuju kupiti novu kuću i započeti ispočetka. Meg odluči kupiti ogromnu kuću, pri kupovini joj govore da je kuća specifična jer ima tzv. sobu panike koja je specifirana za posebne slučajeve. Iako, misle da je nemoguće da će im ista biti potrebna kupuju kuću, a samo za par dana dolaze kriminalci od kojih se uspiju skriti u baš tu sobu panike, te nadgledati iz iste šta rade i šta zapravo žele od njih.

TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO