Home » , , , , , , , , , » 50 FIRST DATE/ 50 PRVIH POLJUBACA (2004.)

50 FIRST DATE/ 50 PRVIH POLJUBACA (2004.)


Naziv filma: 50 First Date/ 50 prvih poljubaca
Datum izlaska filma: 13.2.2004.
Redatelj: Peter Segal
Scenarist: George Wing
Uloge: Adam Sandler, Drew Barrymore, Rob Schneider
Radnja: Henry je mladi dečko, koji sasvim slučajno upoznaje Lucy, mladu plavušu koja mu se odmah dopala, no ono što on ne zna je da  je ona doživjela automobilsku nesreću zbog koje se naredni dan ne može ničeg sjećati od onog što se desilo nedavno.
Zemlja: USA
Žanr: Komedija, romantika
Trajanje: 1 h 39 min
IMDb ocjena: 6,8
Naša ocjena: 9,5

RECENZIJA

Film ''50 First Date'' snimljen je još ''davne'' 2004. godine i do danas je jako dobar film i svakako jedan od boljih romantičnih filmova koji vam mogu preporučiti. Iako, sad već stari film možete ga često pogledati na TVu, jer se često emituje. Publika je bila oduševljena ovom odličnom romantičnom komedijom, mada mislim da ovaj film zaslužuje veću IMDb ocjene koju ima trenutno, ali, opet, to je samo moje mišljenje. Redatelj ovog filma je Peter Segal kojem je ovo ujedno i bio jedan od najboljih režisiranih filmova u karijeri. Scenarist je George Wing koji se, moramo biti iskreni i nije mnogo proslavio sa drugim filmovima, ali je zato ovaj bio pun pogodak.

NAŠE MIŠLJENJE

Pogledala sam zaista dosta romantičnih filmova, kao i komedija, ali jedan od prvih takvih filmova, bio je upravo ovaj, ''50 First Date''. Moram priznati da sam film pogledala davno i moram priznati da bih ga mogla pogledati još bezbroj puta, jer mi se isti jako dopao i definitvno je bio pun pogodak u svemu. Počevši od odlične radnje, dobro osmišljenje glume, poprilično  dobre kvalitete i jako dobrim glumcima.  Zaustavit ću se kod glumaca i dodati da u ovom filmu glavnu ulogu ima Adam Sandler, kojeg ste vjerovatno viđali i u mnogobrojnim drugim filmovima i komedijama.
U ovom filmu njegova uloga je bila glumiti požrtvovanog i do ušiju zaljubljenog Henrya koji je zbog ljubavi spreman žrtvovati sve. Moram priznati da je svoju ulogu odradio odlično i da mu nemam nikakvih zamjerki, a i opće je poznato da je dovoljno vidjeti samo njegov lik koji u svim filmovima zrači pozitivnom energijom. Pored njega tu je Lucy, koju je u filmu tumačila Drew Barrymore, koja je također poznatija i po drugim ulogama i drugim filmovima, kao i uvijek pokazala je, tačnije dokazala je koliko zapravo dobro radi svoj posao, jer njena uloga je bila nešto drugačija i teža od ostalih.
Kvaliteta filma je mogla biti itekako bolja, ali to mi i ne smeta toliko, jer je sve ostalo u ovom filmu bilo i više nego dobro. Mislim da je dobro izabrana i radnja, tačnije godišnje doba, lokacije su također bile jako dobre i vjerujem jako zanimljive mnogobrojnim gledaocima filma. Mislim da je ovo jedan od originalnijih radnji kod filmova, što je također ogroman plus. Film će se najviše dopasti ljubiteljima romantike, tinejdžerima, lubiteljima komedije.

RADNJA FILMA

Henry je dečko koji jednog dana upoznaje mladu i lijepu Lucy. Njihov razgovor počinje veoma dobro, no već sutradan Henry primjećuje neke promjene kod Lucy, jer ona tvrdi da ga ne poznaje. Kako sve više počinje istraživati saznaje da je Lucy imala tešku saobraćajnu nesreću zbog koje je izgubila pamćenje, i zbog koje uvijek zaboravlja prethodni dan. Da li će Henry svaki dan, iz dana u dan uspijevati osvojiti Lucy i da li će zapravo biti skupa?


TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO