Home » , , , , , , , , , , » WIND CHILL/ UBOJITA HLADNOĆA (2007.)

WIND CHILL/ UBOJITA HLADNOĆA (2007.)

Naziv filma: Wind Chill/ Ubojita hladnoća
Datum izlaska filma: 3.8.2007.
Redatelj: Gregory Jacobs
Scenarist: Joe Gangemi, Steven Katz
Uloge: Emily Blunt, Ashton Holmes, Martin Donovan 
Radnja: Dva studenta kreću skupa sa automobilom na daleki put kući kako bi stigli za praznike, no na put im staje ogromni snjeg i paranormalne aktivnosti.
Zemlja: USA
Žanr: Drama, horor, triler
Trajanje: 1 h 31 min
IMDb ocjena: 5,9
Naša ocjena: 7RECENZIJA

Ukoliko ovu recenziju čitate na zimu, vjerovatno biste trebali pogledati i sam film, jer vezan za zimu, ali isto tako ukoliko je ljeto, a volite zimu možete ga pogledati. Ovo je, dakle, kao što rekoh zimska drama sa malom dozom straha (horora i trilera). Film je imao jako mali budžet jer se sve dešava u jednom starom autu i napuštenom ''zemljištu'' prekrivenim snijegom. Mali budžet nije spriječio ovaj film da bude dovoljno dobar, kao i filmovi koji su snimljeni sa nekim većim budžetom. Režiser ovog filma, Gregory Jacobs, koji je poznat po filmovima ''Criminal'', ''Magic Mike XXL'' i drugim, režisirao je i ovaj ne toliko poznat, ali svakako vrijedan spomena film. S druge strane Scenaristkinja filma je Joe Gangemi koja je poznatija po nešto novijem filmu, ''Stonehearst Asylum''. Gledaoci, kao i kritičari nisu u potpunosti bili oduševljeni filmom, ali su mišljenja o filu bila poprilično ok.


NAŠE MIŠLJENJE

Moram priznati da nisam ljubitelj zime i da više volim ljeto, ali kada su u pitanju filmovi, veliki sam ljubitelj zime kao glavnog godišnjeg doba u filmu, još ako je riječ o horor zimskom filmu, onda je vjerovatno velika mogućnost da mi se isti i jako dopadne. Upravno nešto slično jeste ovaj film. Pored ovog, film o kojem sam često pričala i pisala jeste ''Frozen'' i definitvno je film za koji imate velike preporuke, a sada da kažemo nešto i o ovom. Mislim da se, vjerovatno mnogima neće dopasti ovaj film, jer su nema mnogo scenarija, a ni scena, pored toga čitava radnja filma se odvija na samo jednom mjestu, u starom autu i nekom zemljištu prekrivenom snijegom.
Vjerovatno vam se već sad sama radnja ovog filma ne dopada, ali biste mogli promijeniti mišljenje kada siti pogledate, jer kao što kažu, ne znaš dok ne vidiš. Kao što je film oskudan scenarijom i lokacijama, možemo reći i  da je ''oskudan'' zbog glumaca, jer u filmu glumi svega nekoliko glumaca, dva glavna, Emily Blunt i Ashton Holmes koji se za svoje uloge nisu morali mnogo truditi, a i budimo iskreni uloge im i nisu bile pretjerano teške. Ostali glumci i nisu toliko vrijedni spomena, jer isti ti su uglavnom glumili duhove i ostale natprirodne sile koje su se u međuvremenu probudile u filmu. Iako, ovo definitivno nije najbolji film za preporuku, meni, lično se, ovaj film jako dopao i imate moje preporuke za isti. Dopast će se ljubiteljima drame, zime, te filmova sa manom dozom straha. Naša ukupna ocjena je 7.


RADNJA FILMA

Studentkinja odluči potražiti dečka s kojim bi se mogla vratiti kući na vrijeme i za praznike. Na oglasnoj ploči pronalazi ime jednog momka kojeg odluči kontaktirati, te se dogovoriti za put. Kada se uspiju dogovoriti, ubrzo kreću na zajednički put, te počinju saznavati neke tajne jedno o drugom, ali to nije najgori problem, jer će zbog ogromnog snijega imati zastoj na putu, ali da sve bude gore počet će se dešavati paranormalne stvari, a uz to temperatura u autu i vani će se sve više spuštati.


TRAILER0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO