Home » , , , , , , , , » SPEAK/ PRIČAJ (2004.)

SPEAK/ PRIČAJ (2004.)

Naziv filma: Speak/ Pričaj
Datum izlaska filma: 20.1.2016.
Redatelj: Jessica Sharzer
Scenarist: Laurie Halse Anderson, Jessica Sharzer
Uloge: Kristen Stewart, Elizabeth Perkins, Dick Hagerman
Radnja: Nakon zamućene traume koja se do godina na ljetnom raspustu, Melinda se vraća u školu i odluči šutjeti na mnoge provakacije prijatelja i porodice. 
Zemlja: USA
Žanr: Drama
Trajanje: 1 h 29 min
IMDb ocjena: 7,4
Naša ocjena: 7






RECENZIJA

Evo jednog od starijih filmova, a kao što možete zaključiti iz naslova riječ je o filmu ''Speak/ Pričaj'' koji je snimljen ''davne'' 2004.  Riječ je o zanimljivoj i jako poučnoj drami, koju bi svi roditelji i tinejdžeri trebali pogledati. Film je jako dobro prošao kod gledaoca, ali i kod kritičara. Te mu je IMDb ocjena nešto viša, 7,4. Režiser filma je Jessica Sharzer koja je poznata i po serijama koje su dostigle veliki vrhunac, ''American Horror Story'' i ''Scream Queens'' tako da ako ste pogledali neku od ove dvije serije, vjerovatno ćete pogledati i ovaj film, jer ako je režiser isti znači da je i film kao i serije, jako dobar. Scenaristkinja je Laurie Halse Anderson koja se baš i ne može pohvaliti nekim od svojih drugih filmova, ali nije ni potrebno, jer joj je i ovaj bio jako dobar


NAŠE MIŠLJENJE

Pogledala sam mnogobrojne drame i svaka od njih me očarala na neki svoj poseban način, naravno moram priznati bilo je i onih koje su me razočarale, ali ova drama kao što joj i IMDb ocjena govori je jako dobra i vrijedna pažnje i gledanja. Mnogo puta sam rekla i držim se toga da najviše uspijevaju istiniti filmovi i filmovi koji su poučni. Ovaj film spada u drugu vrstu, jer je jako poučan, izrazito za tinejdžere, a i mislim da mnogi gledaoci to i vole u filmovima. Tako da, ukoliko ste tinejdžer ili roditelj tinejdžera mogli biste pogledati ovaj film i shvatiti probleme koji tinejdžere svakodnevno doživljavaju.
Glumaca u ovom filmu ima mnogo, ali samo jedna uloga, tačnije glumica je vrijedna spomena, jer nosi glavnu ulogu. Riječ je o glumici Kristen Stewart za koju ste (vjerujem) svi čuli. Njena uloga, bila je da glumi sramežljivu i psihički  nestabilnu tinejdžerku koja se zbog svojih problema povukla u sebe i odlučila šutjeti o istim. Svoju ulogu odlično je odglumila što ćete i primijetiti. Uz dobru glavnu ulogu i sama radnja je jako dobra i originalnija od ostalih što će se mnogima dopasti. Mislim da je ovaj film jako vrijedan vaše pažnje i gledanja. IMDb ocjena je 7,4. A naša ukupna ocjena je 7.

RADNJA FILMA

Melinda je tinejdžerka koja ide u srednju školu. Kao i većina tinejdžera u tim godinama odlučila je otići na provod sa svojim vršnjacima. Nakon što je provod počeo po zlu, Melinda se počinje brinuti te nazove policiju, zbog čega je svi u školi zamrze kada se vrate sa ljetnog raspusta. Melinda odluči prešutjeti o svemu što se desilo te noći na partyu, te tako dopusti svojim vršnjacima da je vrijeđaju iako ne znaju cijelu priču.


TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO