Home » , , , , , , , , , , , » LOVE, ROSIE/ NA KRAJU DUGE (2014.)

LOVE, ROSIE/ NA KRAJU DUGE (2014.)

Naziv filma: Love, Rosie/ Na kraju duge
Datum izlaska filma: 22.9.2014.
Redatelj: Christian Ditter
Scenarist: Juliette Towhidi, Cecelia Ahern
Uloge: Lily Collins, Sam Clafinlin, Christian Cooke
Radnja: Rosie i Alex su prijatelji od malih nogu. Kada dođe vrijeme da biraju koledž, oboje odlučuju otići u Ameriku i studdirati. Problem nastane kada Rosie saznaje da je trudna, te zbog djeteta mora ostati u Engleskoj, a Alex odlazi u Ameriku, zbog čega će povremeno gubiti kontakt.
Zemlja: UK
Žanr: Romantika, komedija
Trajanje: 1 h 42 min
IMDb ocjena: 7,2
Naša ocjena: 8
RECENZIJA

Skoro je nemoguće napraviti lošu romantiku, ali, naravno da ima i takvih, ova nije jedna od tih, baš je suprotna, jako zanimljiva drama, više romantika koja će se mnogima dopasti, jako je reallistična i poučna, izrazito za tinejdžere. Film je snimljen 2014. godine, a publika istog su bili jako zadovoljni, kao i kritičari. Redatelj filma je Chrisian Ditter, koji se jako proslavio ovim filmom, pored ovog njegov novi film ''How to be Single?'' je jako dobro prošao. S druge strane su scenaristi Juliette Towhidi koja nije mnogo poznata i Cecelia Ahern koja nam je poznata po romantičnom filmu ''P.S. I Love You'' i ''Samantha Who?''. Pored toga film je inspirisan istoimenom knjigom koju je napisala Cecelia Ahern.

NAŠE MIŠLJENJE

Jako sam se zaželjela romantičnih, ljubavnih filmova. U potrazi za takvim, naišla sam zanimljiv film o kojem mi je i prijateljica pričala i bez pogledanog trailera, odlučih pogledati film koji me je baš oduševio i ostavio bez teksta. Radnja ovog filma je raznolika i zanimljiva, staln ose mijenja i nikada nije ista situacija među glumcima, što je zapravo i dobro, jer time ne znamo šta će se desiti do samog kraja. Radnja je, dakle odlična i mnogima će se dopasti. Možda je malo i originanija, ali to ostaje na vama da procjenite.
glumačka postava ovog filma je jako dobra, spomenut ću samo dvije glavne uloge. Lily Collins je glavna glumica i tumači Rosie, djevojku  koja ima najboljeg prijatelja prema kojem osjeća simpatije, jako je hrabra i odlučna. Njenog najboljeg druga Alexa tumači mladi i zgodni glumac Sam Clafin kojeg ste mogli vidjeti i u filmu ''The Hunger Games'' 3. i 4. dijelu. Svoje ulgoe i Sam i Lily su odlično odradili, a i jako slatko su izgledali skupa, što je oper, veliki plus. Važno je i reći da je ovo Britanski, a ne Američki film, ali je svakako jako dobro prošao, jako je gledan i dobar je. Ukoliko ne volite Britanske filmove ili njihov naglasak, ovaj film će vas natjerati da promjenite mišljenje.
Kvaliteta ovog filma je na visokom nivou, iako postoje neke scene u Rosienoj sobi koje se ne vide baš najbolje i  to je moja zamjerka ovom filmu. S druge strane svi ambijenti; kuće, dvorišta, parkovi i ostalo su jako lijepi i dopadaju mi se. Jako će vam se dopasti film ukoliko ste ljubitelj romantike i tužnijih filmova. Također, film je i poučan, te daje pouku tinejdžerima da idu za svojim ciljem i snovima; te da mnoga muško- ženska prijateljstva ne uspijevaju zbog zaljubljenosti, ali to nije razlog da ne isporabate i ljubav, jer ako ste već prijatelji duže vrijeme, nemoguće je da vas druga osoba neće poštovati i voljeti.


RADNJA FILMA

Rosie i Alex su prijatelji još od djetinjstva. Sada imaju 18 godina i oboje imaju ciljeve u životu, nakon srednje škole koja se bliži kraju. Priprema se ples u njihovoj školi i Rosie je pozvana od strane najzgodnijeg dečka, ali spremna ga je odbiti zbog svog dugogodišnjeg prijatelja Alexa, no ona se razočara kada Alex kaže da će pozvati neku drugu djevojku. U noći plesa Rosie biva ljubomorna jer gleda u svog druga i simpatiju sa drugom, te u inat njemu odlazi prespavati sa drugim. Sebe dovodi u neke komplikacije, zbog kojih će nakon par dana saznati da je trudna, ali odluči sve prešutiti Alexu i pustiti ga da ode iz njenog života, kako bi stvorio svoju budućnost, koju ona ne može imati zbog djeteta koje je na putu.

TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO