LAST SONG/ POSLJEDNJA PJESMA (2010.)

Naziv filma: Last Song/ Posljednja pjesma
Datum izlaska filma: 31.3.2010.
Redatelj: Julie Anne Robinson
Scenarist: Nicholas Sparks, Jeff Van Wie
Uloge: Miley Cyrus, Lia Hemsworth, Greg Kinnear
Radnja: Buntovna djevojka dolazi na malu kuću na plaži kod oca, kako bi tamo ostala preko ljeta.Iako je u početku mrzovoljna i ljuta na sve, kasnije će se razblažiti, pa čak i zaljubiti.

Zemlja: USA
Žanr: Romantika, drama, obiteljski
Trajanje: 1 h 47 min
IMDb ocjena: 5,8
Naša ocjena: 7,5


RECENZIJA

Svi znamo kako dobro prolaze knjige Nicholasa Sparksa, kao i filmovi koji su snimljeni po uzoru na knjigu. Pa, ovaj film i nije najbolje prošao u poređenju sa ostalim njegovim filmovima, tačnije filmovima ispirisanim njegovim knjigama. Publika nije bila toliko oduševljena, te je IMDb ocjena samo 5,8, što je malo čudno. Kritičari su, također, kao i publika bili u redu sa filmovimom, ali daleko od oduševljenog. Julie Anne Robinson je režisirala ovaj film, a i samim tim ovo je njen najpoznatiji film koji je dosada režisirala. Scenarist je, naravno Nicholas Sparks koji ima i knjigu sa istoimenim nazivom, a pored njega tu je i Jeff Van Wie koji se ne može pohvaliti po nekim drugim filmovima.


NAŠE MIŠLJENJE

Moram priznati da sam mnogo očekivala kada sam vidjela da je film ''Last Song'' djelo Nicholasa Sparksa, mislila sam da je film, kao i prethodni odličan, jer su svi filmovi snimljeni po njegovim knjigama savršeni. Puno sam očekivala, ali sam pomalo bila razočarana. Navikla sam dati obično najvišu ocjenu Nicholasovim filmovima, jer to i zaslužuju, ali kod ovog sam dobro razmislila. Ne mogu reći da je film loš, jer je daleko od toga. Ovdje bih pomenula dva ključna glumca koja su dominirala kroz čitavih sat i po'.
Miley Cyrus (za koju su, vjerujem svi čuli) glumi glavnu ulogu, Ronnie koja je mlada mrzovoljna buntovnica koja se počinje mijenjati i zaljubljivati. Njen dečko Will (Liam Hemsworth) je također jako dobro odradio posao. Što se tiče radnje, film nije ništa dosad neviđeno. Film je mješavina mjuzikla, romantike, drame i obiteljskog film, te je to sve sastavljeno u jedan film, u gore pomenuti film. Lokacije filma su jako dobre, uglavnom možemo vidjeti predivnu plažu, more i kućicu na plaži, što daje još bolji utisak filma. Film će se dopasti ljubiteljima romantike, drame i obiteljskih filmova. Naša ukupna ocjena za film je 7,5.


RADNJA FILMA

Ronnie je tinejdžerica koja sa bratom dolazi na ljetni odmor. Na ljetni odmor dolazi kod oca kojeg sama i ne voli toliko. Kako vrijeme prolazi ona se sve više počinje interesovati za muziku, a pored toga upoznaje i šarmantnog dečka, Steva u kojeg se počinje zaljubljivati i provoditi sve više vremena s njim. Njeno ljeto brzo prođe, te ubrzo saznaje porodičnu tajnu koja će je rastužiti i odvesti od oca.TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO