Home » , , , , , , , , , , » HIGH SCHOOL MUSICAL/ SREDNJA MUZIČKA ŠKOLA (2006.)

HIGH SCHOOL MUSICAL/ SREDNJA MUZIČKA ŠKOLA (2006.)

Naziv filma: High School Musical/ Srednja mzička škola
Datum izlaska filma: 20.1.2006.
Redatelj: Kenny Ortega
Scenarist: Peter Barsocchini
Uloge: Zac Efron, Vanessa Hudgens, Ashley Tisdale
Radnja: Troy i Gabriella su tinejdžeri koji se upoznaju na karaoke showu i idu u istu školu, te imaju istu ljubav prema pjevanju što će ih zbližiti.
Zemlja: USA
Žanr: Komedija, drama, mjuzikl
Trajanje: 1 h 38 min
IMDb ocjena: 5,2
Naša ocjena: 6,8RECENZIJA

Ukoliko tražite zanimljivu tinejdžersku dramu i mjuzikl sa malom dozom romantike ovo bi mogao biti film po vašoj mjeri. Film je snimljen s ciljem da se tinejdžeri zabave i uživaju u filmu, što je i moguće uz isti. Film bih preporučila više mlađima i tinejdžerima, jer se odraslima neće svidjeti sva ta drama oko srednje škole. Kritičari nisu bili oduševljeni filmom, ali ne može se reći ni da su bili nezadovoljni, dok su publika ovom filmu bili uglavnom mlađi. Kenny Ortega je režisirao ovaj film i uglavnom je poznat po režisiranju filmova za mlađe. Scenarist je Peter Barsocchini, koji nije mnogo poznat po pisanju scenarija za filmove, te ga je ovaj film na neki način i proslavio.


NAŠE MIŠLJENJE

Svi se ponekad ponašamo djetinjasto i tražimo ono dijete u sebi, a kada se želimo prisjetiti djetinjstva možemo jednostavno pogledati neki tinejdžerski film koji će nas podsjetiti na sve to. Upravo takav je ovaj film. Zapravo mislim da je dosta vas čulo za ovaj film. Film je jako dobar, jako je smiješan, ali i realističan, a muzika, tačnije pjesme u filmu su također jako dobre. Film ima nekoliko, tačnije 3 dijela, a svaki je specifičan i zasebna priča za sebe, pa ukoliko vam se ovaj film svidi uvijek možete pogledati nastavak istog. O glumcima imam reći sve najbolje. Glumica koja je izdominirala i imala najveću i najtežu ulogu je Ashley Tisdale koja je u filmu glumila Sharpay.
Njena uloga je bila glumiti zaljubljenu, zlobnu i zgodnu tinejdžerku koja što želi to i dobije. Mislim da je njena uloga u filmu bila pun pogodak, s druge strane su Vanessa Hudgens (Gabriella) i svima poznati Zac Efron (Troy) koji glume zaljubljene i raspjevane tinejdžere, mislim i da su njihove uloge bile jako dobre, ali ne i pretjerano teške. Kvaliteta filma je mogla biti i bolja, ali s obzirom da budžet filma nije velik to i ne očekujemo. Sve ostalo je jako dobro osmišljeno, kao i sama radnja. Film će se svidjeti ljubiteljima muzike i općenito mjuzikla, ljubiteljima tinejdžerskih filmova i romantike. Naša ocjena je 6,8.

RADNJA FILMA

Troy i Gabriella su tinejdžeri koji se sasvim slučajno upoznali na karaoke showu, gdje su bili izabrani da otpjevaju skupa neku pjesmu. Nakon tog dana počinju se družiti i ići u istu srednju školu, što ih još više zbližava. Gabriella voli pjevati i ima dobrih prijateljica, a s druge strane je Troy koji također ima jako dobrih drugova s kojima trenira košarku, a pored toga voli i pjevati sa Gabriellom. Naravno, nije sve tako savršeno, jer će nailaziti na mnogobrojna iskušenja, a najviše od strane Sharpey, njihove vršnjakinje koja je glavna dama u školi i koja mrzi Gabriellu, jer je i ona sama zaljubljena u Troya.


TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO