Home » , , , , , , , , , » GREASE/ BRILJANTIN (1978.)

GREASE/ BRILJANTIN (1978.)

Naziv filma: Grease/ Briljantin
Datum izlaska filma: 16.6.1978.
Redatelj: Randal Kleiser
Scenarist: Jim Jacobs, Warren Casey 
Uloge: John Travolta, Olivia Newton- John, Stockard Channing
Radnja: Sandy i Danny upoznali su se i flertovali preko ljeta. No, sada, kada je ljetna avantura završena svako kreće svojim putem, a onda iznenada saznaju da idu u istu srednju školu.
Zemlja: USA
Žanr: Romantični, mjuzikl
Trajanje: 1 h 50 min
IMDb ocjena: 7,2
Naša ocjena: 9
RECENZIJA

Nakon duže vremena pišemo recenziju za nešto stariji film iz 70.- ih i tada kao i danas se često emituje na tv- u i mnogi ga i danas, nakon dugo vremena rado gledaju. Ovaj film je mješavina romantične drame i mjuzikla što ga čini zabavnim i zanimljivim. Ovaj film režisiao je Randal Kleiser  koji je jo režisirao i druge filmove, poput, ''The Blue Lagoon'', Flight of the Navigator'', ''Honey I Blew Up the Kid''. Scenaristi su Warren Casey i Jim Jacobs koji je poznatiji po komičnim filmovima. Film je jako dobro prošao kod publike, ali i kod kritičara

NAŠE MIŠLJENJE

Legendarni film iz davne 1978., film ''Grease'' je jedan od poznatijih filmova kako tada, tako i danas. Vjerujem da s mnogi od vas zapravo i čuli za ovaj film, a ako spadate u osobe koje ga nisu pogledala predlažem da to odmah i napravite, jer je vrijedan svačije pažnje. Sada da nešto kaemo o glumcima. Na setu su se pronašli, glavni muški lik, John Travolta koji tumači, kao što rekoh glavnog lika, tačnije, Daannya. Koji je morao glumiti zaljubljenog dečka koji se pretvara da to nije, samo zbog svojih drugova, a pored svega voli pjevati. U drugoj glavni ulozi našla se ženska uloga, Olivia Newton- John koju tumači Sandy, te je i njena uloga bila glumiti zaljubljenu i raspjevanu tinejdžericu. 
Kao i John Travolta, tako i Olivia Newton- John su odradili odličan posao, kao i svi ostali glumci u filmu. Posebno bih pohvalila pjevače i plesače iz filma, jer su bili zabavni i zanimljivi. Kvaliteta filma nije najbolja, ali to i nije za očekivati, jer  je film davno snimljen, uprkos tome ne možemo reći da je film loš, jer je daleko od toga. Sama ideja filma je jako dobra, jer možemo vidjeti dosta zabave, pelsa, pjevanja, a pored svega i elemente filma, tačnije romantike. Film je itekako vrijedan pažnje, a najviše će se dopasti ljubiteljima plesa, muzike i romantike. Naša ukupna ocjena je 9. IMDb ocjena je 7,2.RADNJA FILMA

Sandy i Danny doživjeli su ljetnu, romantičnu avanturu. No, kada se ljeto završilo morali su se rastati, jer je Sandy trebala ići u Australiju.  Ubrzo počinje škola i Sandy i Danny shvate da idu u istu srednju školu, jer Sandy nije otišla u Australiju. Iako je Sandy očekivala da će se njihova avantura moći nastaviti, bila je razočarana jer je shvatila da se Danny u društvu ponaša sasvim drugačije od onoga kako se njoj predstavio. No, da li će ih društvo ''spriječiti'' da ponovo bdu skupa? 

TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO