Home » , , , , , , , , , , , » DARK WATER/ MRAČNE VODE (2005.)

DARK WATER/ MRAČNE VODE (2005.)

Naziv filma: Dark Water/ Mračne vode
Datum izlaska filma: 27.7.2005.
Redatelj: Walter Salles
Scenarist: Koji Suzuk, Hideo Nakata
Uloge: Jennifer Connelly, Ariel Gade, John C. Reilly
Radnja: Majka i kći se sele u novi stan, koji je pomalo zastrašajuć. Iako ima i svojih problema oko razvoda braka, dodatni problemi počinju se dešavati u njihovom novom stanu, jer na sve strane je voda koja je mračna i prljava, da sve bude gore saznat će da je možda prati duh koji je umro na tom mjestu.
Zemlja: USA
Žanr: Drama, horor, triler
Trajanje: 1 h 45 min
IMDb ocjena: 5,5
Naša ocjena: 6,5
RECENZIJA

''Dark Water'' je film koji je snimljen 2005. godine. Riječ je o horor, triler drami koja prati majku i kćerku, koje baš i nemaju mnogo sreće u životu. Film je kod publike i kritičara prošao kao jedan veoma solidan film, a mi smo ga ocijenili sa 6,5. Scenarist ovog filma je Walter Salles koji je pored toga što je scenarist poznat i po ulozi u seriji ''True Blood'' i drugim filmovima. Režiser filma je Koji Suzuki koji je režisirao i legendarni i jedan od boljih filmova, ''The Ring'' kao i ostala dva nastavka filma. Tu je i Hideo Nakata koji mu je pomogao kako u ovom, tako i u filmu ''The Ring''.


NAŠE MIŠLJENJE

Film na koji sam u potpunosti i zaboravio da sam ga pogledao je film ''Dark Water''. Iako sam ga, kao što rekoh gledao davno, sjetio sam ga se kad sam gledao neke videe na youtubu. Pa, zbog toga ćemo pričati o ovom filmu. Dakle, film je snimljen 2005. godine, a sličan događaj se desio 2013. godine, jednoj djevojci koja je odsjela u hotelu zvanom ''Cecil'', a djevojčica u filmu se zove Ceci, sličan naziv kao hotel, da ne govorim o liftu koji u filmu nije bio u funkciji i da ne govorim o kraju filma, jer se taj loš završetak desio i djevojci koja je misteriozno umrla u hotelu Cecil, da li je to samo slučajnost ili nešto ima u ovom filmu, hotelu ''Cecil'' i samoj djevojci koja je sada već mrtva niko ne zna. 
Sada malo možemo pričati o samoj radnji filma, koja je i više nego dobra i originalna. Mislim da je film i sama ideja filma bila jako dobra. No dobro je i realizovana. Uloge u filmu su tumačili prije svega Jennifer Connelly koja je imala glavnu ulogu i odradila ju je jako dobro. Njenu kćerku (Ceci) u filmu glumi Ariel Gade i tada je imala samo 10- tak godina, ali ipak je odradila odličnu ulogu.  Odlična radnja, poprilično dobri glumci i kvaliteta ovog filma, ipak nisu doveli do nekog wow filma o kojem svi pričaju. Iako, ja mislim da bi se trebalo pričati o filmu, ne zato što je dobar, možda najviše zato što je scenarist ovog filma režisirao i kultni film ''The Ring'', no nažalost to nije bio slučaj. Tako da, pored svega film će se dopasti ljubiteljima horora, trilera, drame i misterioznih događaja. Ukoliko ste pogledali ovaj film, obavezno nam pišite vaše mišjenje u komentarima.

RADNJA FILMA

Dahlia je mlađa žena koja se razvodi od muža, kako bi započela novi početak, našla novi posao i počela skroz novi život, odlučila je preseliti se u novi, ali i napušteni ogromni stan sa svojom kćerkom Ceci. Iako ima i vlastitih problema, problem joj počne stvarati i voda koja curi sa zidova. Na početku to i nije bio veliki problem, ali iz dana u dan voda se sve više širi što predstavlja ogroman problem, a da sve bude još gore Dahlia počinje misliti da ih proganja duh koji se ubio u stanu u kojem one žive.


TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO