CASE 39/ SLUČAJ 39 (2007.)

Naziv filma: Case 39/ Slučaj 39
Datum izlaska filma: 1.10.2007.
Redatelj: Christian Alvart
Scenarist: Ray Wright
Uloge: Renee Zellweger, Ian McShane, Jodelle Ferland
Radnja: Socijalna radnica se bori da spasi djevojčicu od svoji roditelja koji su nasilni, ali ni sama nije svjesna da će poslije bitke doći poraz i nešto što nije očekivala.
Zemlja: USA
Žanr: Triler, misterija, horor
Trajanje: 1 h 49 min
IMDb ocjena: 6,2
Naša ocjena: 7RECENZIJA

Svi volimo filmove u kojima djeca imaju glavnu ulogu, u smislu da su glavne zloće, moram priznati takvih filmova i nema mnogo, možda i ima ali nisu dobri. Sličan film, ali daleko bolji jeste film ''Orphan'' koji je sličan ovom, a i pored njega tu je i kultni ''The Exorcist'' gdje glavnu ulogu ima dijete vrag. Bilo kako bilo, činjenica je da mnogi vole ovakve filmove, tako da je i ovaj poprilično dobro prošao kod publike, te mu je ocjena 6,2. Režiser ovog poprilično dobrog filma je Christian Alvart koji vam je možda poznatiji po filmu ''Pandorum'' iz 2009. Scenarist filma je Ray Wright koji je pored ovog filma poznat još i po filmovima ''The Craziest'' i Pulse''.

NAŠE MIŠLJENJE

O filmu ''Case 39'' se i ne priča toliko, ali s druge strane je jedan od poznatijih filmova. Mnogi su bili oduševljeni filmom, a ostali su govorili da film nije loš, a mi spadamo u grupu onih koji govore da film zaista nije loš i da se može gledati. Radnja mu je jako isprepletena, a i tu je misterija koja se proteže kroz cijeli film, što ga čini još zanimljivijim, a gledaoce zainteresovanijim za isti. Radnja je, slobodno možemo reći neviđena, te zbog toga ovaj film ima još bolju čar. Film spada u triler, horor i misteriju, ali, ako ćemo iskreno i nije mnogo strašan, može se reći da je ovo triler misterija.
Što se tiče glumaca tu je Renee Zellweger koju ste vjerovatno mogli vidjeti i u drugim filmovima, kao što su ''Cinderela Man'', Bridget Jone's Diary'' i drugim. Kao i uvijek, tako i sada, tačnije u ovom filmu je bez sumnje briljirala i odradila odličan posao prestrašene i zbunjene Emily, pored nje, moramo spomenuti i djevojčicu, koja je sada naravno starija, a riječ je o Jodelle ferland, te je tumačila djevojčicu Lilith, moram priznati da je ona sa svojom ulogom definitivno izdominirala i da nije bilo nje, vjerovatno film ne bi napredovao, jer je odglumila lukavu i naizgled nevinu djevojčicu, što joj je baš dobro pošlo za rukom. Pored toga glumila je još i u filmovima ''Cabin in the Woods'', ''Tideland'', ''Silent Hill'' i drugim hororima. 
Smatram da je ovo jedan od boljih filmova koji biste trebali pogledati, jer se definitivno nećete pokajati. Najviše će se dopasti ljubiteljima trilera, misterije, horora i filmovima kod kojih do samoga kraja ne znate šta će se desiti na kraju. Film je poučan, jer nikome ne trebamo suditi za postupke dok ne upoznamo. Pišite nam u komentarima da li ste vi pogledali film i da li se vama svidio i zašto. Naša ocjena je 7.

RADNJA FILMA

Emily je socijalna radnica koja odluči pomoći maloj djevojčici Lilith čiji su roditelji nasilni i izgledaju poremećeno. Uprkos tome, njeni roditelji tvrde da je njihova kćer Lily sotona, te da je Emily ne može uzeti. U početku je Emily pokušavala na sve načine spasiti djevojčicu, a onda, nakon užasnog prizora koji je zatekla, gdje je vidjela kako su roditelji djevojčicu stavili u pećnicu i željeli je zapaliti, prijavila je policiji, nakon čega je dobila djevojčicu o kojoj se odlučila brinuti. U početku je sve bilo dobro, a kasnije je shvatila da su Lilyini roditelji bili u pravu u vezi nje.


TRAILER


1 komentari:

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO