Home » , , , , , , , , , , » THE ROMMATE/ CIMERICA (2011.)

THE ROMMATE/ CIMERICA (2011.)

Naziv filma: The Rommate/ Cimerica
Datum izlaska filma: 4.2.2011.
Redatelj: Christian E. Christiansen
Scenarist: Sonny Mallhi
Uloge: Minka Kelly, Leighton Meester, Ca Gigandet
Radnja: Sara je nova na fakultetu i želi se što brže prilagoditi istom. Brzo se uklapa u društvo i sklapa nova prijateljstva, pa tako i se počinje družiti i sa Rebeccom. No, kada shvati da je Becca opsjednuta njome shvati da nema izlaza iz tog prijateljstva.
Zemlja: USA
Žanr: Drama, horor, triler
Trajanje: 1 h 31 min
IMDb ocjena: 4,8
Naša ocjena: 8,5RECENZIJA

2011. godine snimljen je film pod nazivom ''The Rommate'', a ja sam, inače veliki ljubitelj trilera i horora, tako da kada sam čuo za ovaj film i pogledao trailer, činio mi se zanimljivim, a i inače volim misterije i dobre trilere, poput kultnog ''Seven''- a i drugih. Redatelj i scenarist ovog filma su se jako potrudili, no za kritičare i većinu publike to je (iz nekog razloga) bilo bespotrebno, jer im se film ionako nije dopao. Moje mišljenje nije poput njihovog i smatram da film zaslužuje mnogo više, ako se pitate zašto je moje mišljenje takvo, pročitajte ostatak recenzije.


NAŠE MIŠLJENJE

Film ''The Rommate'' je jedan od boljih trilera snimljenih posljednjih godina (naravno, ako mene pitate).Radnja je jako dobro osmišljena, nije ništa specijalno, niti već neviđeno, ali je svakako zanimljivo i misteriozno. Pored dobre radnje, film nosi i dobru pouku, a to je da pažljivo biramo s kim ćemo se družiti i da jako budemo oprezni kada upoznamo nekog novog, jer treba proći dosta vremena da zapravo saznamo kakva je ta osoba. Mislim da ćete ovim filmom shvatiti neke stvari tako da film uopće nije snimljen ''bezveze''. Također, glumci su ti koji su film učinili još boljim.
U glavim ulogama su se našle Leighton Meester koja tumači psihički nestabilnu Beccu. Ovu glumicu ste vjerovatno viđali i u drugim filmovima, kao i u seriji ''Gossip Girl''. Smatram da njena uloga u ovom filmu nije bila obična, niti jednostavna, a s druge strane smatram da je gluma odlično odrađena. Minka Kelly je druga glavna uloga, te glumi veselu i druželjubivu studenticu Saru, koja je pomalo i naivna. Mislim da njena uloga nije bila mnogo teška, tako da je, vjerovatno sa lakoćom odrađena. Mislim da će se film dopasti ljubiteljima trilera i drame i ljubiteljima misterije.


RADNJA FILMA

Sara upisuje fakultet, a sa novim fakultetom dolazi novi život, kao i novi prijatelji. Nakon što dobije sobu, dobija i cimericu Rebeccu. Sara i Rebecca se jako brzo sprijatelje, ali Becca nije ono što se predstavlja da jeste, iako to niko ne zna. Jednog dana Sara saznaje od ostalih prijatelja da se Becca čudno ponaša, a kada upozna Beccine roditelje, shvata da je ona psihički bolesna i da već dugo ne uzima lijekove. Uskoro će se Sarin život pretvoriti u pakao, zbog nove, naizgled dobre cimerice koja je opsjednuta svojom novom i jednom prijateljicom Sarom.


TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO