Home » , , , , , , , , , , » THE HUNGER GAMES: CATCHING FIRE/ IGRE GLADI: PLAMEN (2013.)

THE HUNGER GAMES: CATCHING FIRE/ IGRE GLADI: PLAMEN (2013.)

Naziv filma: The Hunger Games: Catching Fire/ Igre gladi: Plamen
Datum izlaska filma: 22.11.2013.
Redatelj: Francis Lawrence
Scenarist: Simon Beaufoy, Michael Arndt
Uloge: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson, Liam Hemsworth
Radnja: Katniss i Peeta nakon pobjede u 74. ''Igrama Gladi'', postaju meta Kapitolu, koji ih odlučuju staviti u novi izazov, koji će biti daleko teži za njih oboje.
Zemlja: USA
Žanr: Avantura, sci- fi, triler
Trajanje: 2 h 26 min
IMDb ocjena: 7,6
Naša ocjena: 10
Pogledajte i prvi dio filma ''The Hunger Games/ Igre gladi''


UPOZORENJE ukoliko niste pogledali prvi dio filma ''The Hunger Games'' preporučujemo da ne čitate ovu recenziju, jer vas ne želimo spojlovati, recenziju za prvi dio filma ožete pročitati u linku iznad. 


RECENZIJA

''The Hunger Games'' je bila jedna do poznatijih knjiga, zbog čega su neki došli na ideju da se pretoči u film, što se i dogodilo. Prvi dio filma ''The Hunger Games'', doživio je veliku slavu za kratko vrijeme, zbog čega je odlučeno da će biti snimljeni i nastavci filma. Tako je nastao i snimljen je drugi dio filma, kao i prvi dio, drugi dio filma snimljen je po knjizi ''The Hunger Games: Catching Fire'', zbog čega je i sam film dobio isti naziv. Redatelj je Francis Lawrence koji se proslavio ovim filmom. Scenaristi su Simon Beaufoy i Michael Arndt.


NAŠE MIŠLJENJE

Nakon što sam pogledala film ''The Hunger Games'', bila sam toliko oduševljena istim, i na poseban način mi se dopao. Ubrzo sam počela ''praviti istragu'' o filmu i saznala da pored ovog djela, film ima još tri djela, naravno odmah sam odlučila pregledati sve dijelove, a danas, kao što je očigledno pišem recenziju za drugi dio. Dakle, drugi dio filma se nastavlja tamo gdje je prvi stao. Iako je izgledalo da se više nema o čemu pričati i da je sve završeno happy endom, no zapravo to u, ovom, drugom dijelu shvatamo da nije tako. 
Drugi dio počinje slavljem i srećom zbog Katniss i Peeta koji su pobijedili u 74. ''Igrama gladi'' i tako postali prvi u njihovom okrugu koji su pobijedili. Ono što je uzrokovalo zapravo njihovu slobodu i to da oboje pobjede jeste njihova ''ljubav'', koja nije bila stvarna. No, naravno Kapitol to nije shvatio, te bi mogli biti u ozbiljnim problemima, ako bi se ispostavilo da je njihova ljubav bila gluma. Upravo zbog toga Katniss i Peeta pred kamerama izgledaju sretno i zaljubljeo, dok je u stvarnosti potpuno druga priča. Ljudi iz svih okruga su zadivljeni i očarani Katniss i njenom hrabrošću, te zbog toga Kapitol odluči pripremiti posebno iznenađenje za sve time što objavljuju da će u 75. ''Igrama Gladi'' učesnici biti samo i isključivo svi učesnici iz okruga koji su pobijedili u prethodnim ''Igrama Gladi''. Peeta kako bi spasio situaciju pred ekranima saopštava da se on i Katniss vjenčaju, te da je ona trudna. Uprkos njegovim lažima Kapitol i dalje ne odustaje, te uprkos svemu, 75. igre gladi počinju.
S obzirom da ne želim biti veliki spojler za one koji nisu pogledali 2. dio ovog filma, zaustavit ću se do početka 75. igre gladi. Što se tiče glumaca ne želim ih komentarisati, jer su svi bili odlični, a i smatram da nema potrebe da se ponavljam, jer sam u prvoj recenziji sve objasnila. Ponovo su specijalni efekti odlični, a lokacije su ponovo iste, što govori o tome da je ovaj nastavak bio pun pogodak. Ima dosta scena u kojima ćete se rasplakati, tako da vam preporučujem da se pripremite za iste. Film će se dopasti ljubiteljima knjige i prvog dijela filma ''The Hunger Games'' i ljubiteljima avanture. Naša ocjena je 10.RADNJA FILMA

Katniss i Peeta su pobjednici 74. - ih ''Igara gladi'', baš zbog toga postaju veoma poznati. No, pored toga postaju meta Kapitolu, jer izgledaju savršeno skupa i postaju uzor mnogima. Niko zapravo ne zna da se oni pretvaraju i da njihova ljubav nije iskrena. Kapitol ih odluči staviti na novi izazov, te odlučuju napraviti 76. ''Igre gladi'', gdje će učestvovati pobjednici iz svih okruga, što će predstavljati veliki problem. Problem nastaje kada saznaju da pobjednik može biti samo jedan. Katniss i Peeta čeka novi i najteži izazov dosad.


TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO