Home » , , , , , , , , , » THE CALLER/ POZIVATELJ (2011.)

THE CALLER/ POZIVATELJ (2011.)

Naziv filma: The Caller/ Pozivatelj
Datum izlaska filma: 22.2.2013.
Redatelj: Matthew Parkhill
Scenarist: Sergio Casci
Uloge: Rachelle Lefevre, Stephen Moyer, Lorna Raver
Radnja: Kada se Mary useljava u novi stan, počinje primati čudne pozive, a kasnije shvata da osoba od koje prima pozive je već odavno mrtva.
Zemlja: USA
Žanr: Triler
Trajanje: 1 h 32 min
IMDb ocjena: 6,1
Naša ocjena: 7RECENZIJA

Film koji je snimljen 2011., a izašao je tek 2013. je film ''The Caller'', vjerujem da većina vas nije čula za ovaj film, jer se o istom jako malo priča. Opširnu recenziju ćemo napisati u nastavku članka, a najvažnije , kratke informacije  filmu ćemo napisati odmah. Režiser filma je Matthew Parkhill, koji nije mnogo poznat po svojim mnogobrojnim filmova, a ni ovaj ga, nažalost nije proslavio. S druge strane tu je i još jedan neiskusni scenarist koji također nema poznatije filmove, a u njegovoj kolekciji najpoznatijih filmova, stoji i ovaj. Kritičari i gledaoci nisu bili mnogo oduševljeni, ali se ne može reći da je IMDb ocjena loša, jer je poprilično solidna.


NAŠE MIŠLJENJE

Kada ste zadnji put pregledali neki originalniji horor,triler. Pa, vjerovatno niste dugo. Ako ste veliki ljubitelj horora i trilera, a uz sve to da su originalni ovaj film bi vam se možda mogao dopasti. Radnja ovog filma je nešto drugačija, iako je riječ o osvetničkom duhu (priča koju stalno slušamo u hororima), ipak ima nešto posebno oko priče, a to je da mrtvac, u ovom slučaju duh kontakt održava preko telefona, što zvuči kao neki loše odrađen horor, koji više sadrži osobine komedije, nego horora, ali zaista to nije slučaj. Pored dobro osmišljene radnje, nije sve toliko bajno, jer će vam u pojedinim dijelovima film biti jako dosadan, to je zato što se radnja uglavnom bazirala samo na tog duha, a ne toliko i na glavnu ulogu Mary (Rachell Lefevre) o kojoj smo trebali saznati mnogo više, nego što jesmo.
Govoreći o ulogama moram priznati da je ona uspješno odglumila histeričnu i preplašenu djevojku koja je progonjena od strane osvetničkog duha. Svi u njenoj blizini misle da je ona luda, ali usprkos svemu ona ostaje hrabra i pri sebi samim tim što odlučuje nastaviti održavati kontakt s duhom. U drugoj glavnoj ulozi je, nešto poznatiji Stephen Moyer koji se najviše proslavio ulogom u seriji ''True Blood'', ali i u drugim filmovima. Njegov zadatak u ovom filmu bio je odglumiti smirenog i pametnog profesora, što je u potpunosti i uspio. Time možemo reći da su glumci svoj posao odradili. Mislim da je ovo mogao biti film o kojem bi se dugo pričalo, da nije imao male propuste koje su zasmetale mnogim gledaocima. 
Prije svega, ako što smo rekli, film ima dobru radnju, dobre glumce, dobru ideju, no ono što ovaj film čini dosadnim i nezanimljiv jeste što je sam stan u koji se doseljava Mery star i ničim privlačan za oko gledaoca, još dosadnije je to što se većina scena odvija upravo u tom stanu. Mislim da je film trebao imati malo više podataka o glavnoj glumici Mary, jer ipak, ona je glavna glumica, te iz tog razloga smatram da o njenom životu ne znamo puno. Ovaj film se ponajviše bazirao na osvetničkog duha, ali ni to nije loše. Kvalitetu ne mogu pohvaliti jer je većina scena snimana u mračnim prostorijama, te samim tim postoje mnoge scene koje nećete najbolje vidjeti. Naša ocjena za ovaj film je 7, a film će se dopasti ljubiteljima horora i trilera, a naravno gdje idu ljubitelji horora i trilera, tu su ljubitelji i natprirodnog, tako da ako ste ljubitelj nečeg od navedenog možete pogledati film, a ukoliko ste već pogledali film, pišite nam u komentarima vaše mišljenje.


RADNJA FILMA

Po dolasku u novi stan i novu kuću, odmah počinje dobivati čudne i neuobičajne pozive od očajne žene koja je očito zaljubljena u čovjeka kojeg stalno spominje preko telefona. U pokušaju da sazna koja gospođa je traži i šta želi od nje, shvata da je ta gospođa iz prošlosti, te na sve moguće načine pokušava prekinuti kontakt sa istom. No, to neće biti tako lako, jer starija gospođa preko telefona traži osvetu.


TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO