THE BOY/ DJEČAK (2016.)

Naziv filma: The Boy/ Dječak
Datum izlaska filma: 22.1.2016.
Redatelj: William Brent Bell
Scenarist: Stacy Menear
Uloge: Lauren Cohan, Rupert Evans, James Russell
Radnja: Greta dobija posao dadilje. No, ona nije bilo kakva dadilja, ona je dadilja lutki, što za nju na početku zvuči pomalo glupo i smiješno, no kada shvati da je ista ta lutka živa njen život postaje noćna mora.
Zemlja:  USA
Žanr: Horor, misterija, triler
Trajanje: 1 h 37 min
IMDb ocjena: 6,1
Naša ocjena: 5
Pogledajte još i Annabelle

RECENZIJA

Kada je riječ o filmovima koji su izašli u ovoj (2016.) godini, do danas, najviše se pričalo i priča o filmovima koji su izašli u januaru, jedan od tih filmova je i horor film ''The Boy''. O ovom filmu se dosta pisalo na društvenim mrežama i svi su jedva dočekali da izađe u kina. Kada se to dogodilo o filmu se i dalje pričalo, pa sam odlučila da ga i sama pogledam i da vidim šta je to toliko posebno u istom. Redatalj ovog filma je William Breent Bell koji je poznat po mnogobrojnim hororima, kao što su ''The Devil Inside'', ''Stay Alive'', ''Wer'' i drugima. Možda se baš zbog toga od ovog filma očekivalo previše, dok s druge strane imamo ne toliko iskusnu scenaristkinju, Stacy Meneara. Uprkos svemu, film je za kratko vrijeme postao prava atrakcija, te su mnogi bili oduševljeni, no ne i ja.


NAŠE MIŠLJENJE

Ovo je naša prva recenzija filma koji je izašao ove (2016.) godine i moram priznati da sam pomalo razočarana, jer sam mislila da će ovaj film mnogo bolji, jer sam samo pozitivne kritike slušala za isti. Ukoliko ste ljubitelji ukletih kuća i stvari, možda vam se i dopadne ovaj film, a po mom mišljenju takva radnja je toliko otrcana i zastarjela da je postalo apsurdno snimati filmove sa takvom radnjom, jer smo to sve već vidjeli. Uprkos tome što je radnja otrcana i što je to (vjerovatno) i sam redatelj znao, on se ipak odlučio napraviti film sa ukletom lutkom, što će vam izgledati kao kopija filma ''Annabell'' iz 2014. Radnja i jednog i drugog filma je jako slična i ima tek po neku razliku.
S obzirom da radnja nije specijalna i neviđena, a i sam film po sebi nije nešto, ne očekujete ni od glumaca ništa bolje. Međutim, mogla bih reći da su glumci solidni, jer ih nema toliko, jedina dva glumca koja se najčešće prikazuju u filmu su Lauren Cohan koja glumi Gretu, dadilju lutki koja joj je ostavljena na čuvanje. Ona je svoju ulogu jako dobro odradila. S druge strane je njen poznanik koji oj postaje prijatelj, Malcolm (Rupert Evans), ni on nije loše odradio ulogu. Što se tiče kvalitete pomalo sam razočarana, jer je u filmu većina scena snimljena navečer, i takve (najzanimljivije scene bi trebalo da se vide, ali to nije slučaj. Npr kada Greta ostaje preko noći zarobljena u potkrovlju, noć je, ona se ne vidi, niti išta oko nje, smatram da je to loše osmišljeno, jer gledaoci bi trebali osjetiti strah koji osjeća Greta (glavna glumica).
Jedina stvar koja mi se u potpunosti dopala jeste mjesto gdje je film sniman, a to je neka stara kuća koja više podsjeća na dvorac. Mislim da se na taj način gledaocima predstavlja stara, ogromna kuća, a svi hororljupci znaju da stara, velika i napuštena kuća sadrže natprirodne pojave, pa tako da i nije čudo što ih ima i ovdje. Sve u svemu, moram priznati da me je ovaj film iznenadio u negativnom smislu i moja ocjena za njega je 5. Dopast će se ljubiteljima misterije, horora i ukletih predmeta.


RADNJA FILMA

Greta iz Amerike dolazi u Englesku kako bi dobila dobar posao i pobjegla od svojih problema. U početku je mislila da je njen posao čuvati dječaka, no kada dolazi u ogromnu kuću vidi da će njen posao biti čuvanje lutke. Njeni ''poslodavci'' joj daju upute kako se treba brinuti o lutki, što ona naravno ne ispoštuje, jer smatra da glupo pričati priče i puštati muziku neživom biću. Iz dana u dan Greta primjećuje čudne pojave u kući, te testira lutku kako bi saznala da li je ona živa. Saznanja do kojih će doći šokirat će i nju i njenog druga Malcolma.

TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO