Home » , , , , , , , , , » SEXTING IN SUBURBIA (SHATTERED SILENCE) / UZDRMANA ŠUTNJA (2012.)

SEXTING IN SUBURBIA (SHATTERED SILENCE) / UZDRMANA ŠUTNJA (2012.)

Naziv filma: Sexting in Suburbia/ Uzdrmana šutnja
Datum izlaska filma: 14.1.2012.
Redatelj: John Stimpson
Scenarist: Marcy Holland, John Stimpson
Uloge: Liz Vassey, Jenn Proske, Ryan Kelley, Killi Goss
Radnja: Kada Dina izvrši samoubistvo, njena majka počinje tragati za odgovorima. Saznanje do kojeg će doći će uništiti.
Zemlja: USA
Žanr: Drama, triler
Trajanje: 85 min
IMDb ocjena: 5,9
Naša ocjena: 7
RECENZIJA

Ukoliko pratite naš blog od početka, onda se vjerovatno sjećate recenzije filma ''Cyberbully'' iz 2011. i ''Cyberbully'' filma iz 2015. Moram vam reći da ako su vam se takvi filmovi svidjeli, onda će i ovaj, jer je veoma sličan gore pomenutim. Redatelj ovog filma je John Stimpson koji je poznatiji po filmovima ''A Christmas Kiss'', ''The Winter People'', ''The Legend of Lucy Keyes'' i između ostalih i ovaj. Scenarist je Marcy Holland koji i nije mnogo poznat. Budžet filma nije bio ogroman, što znači da je film više zaradio nego potrošio za snimanje. Mišljenja kritičara i gledaoca su bila uglavnom podijeljena.

NAŠE MIŠLJENJE

Već ste se i ranije susretali sa bullying filmovima na našem blogu, danas smo odlučili predstaviti još jedan i smatramo da biste svakako trebali pogledati ovaj film iz više razloga. Prije svega film je jako poučan, te bi se vjerovatno trebao puštati tinejdžerima u školama, kako bi shvatili neke stvari i probleme. Druga stvar je ta što su dobri glumci. Glavne uloge su majka i kći. Liz Vassey tumači Rachel, veoma dobro je odglumila shrvanu majku koja je izgubila kći. U drugoj i najvažnijoj ulozi jeste Jenn Proske, koja tumači nesretnu Dinu, koja je odmah na početku filma izvršila samoubistvo. Tu su i drugi glumci, Dinini (ne)prijatelji koji su se također veoma dobro snašli u ulogama.
Veoma je dobro osmišljena radnja ovog filma, mislim da budžet filma nije bio ogroman, a s druge strane vjerovatno je mnogo više zaradio, što je i za očekivati, jer filmovi ''poučne vrste'' uvijek dobro prođu. Pored toga što je poučan, svo vrijeme je zastupljena drama, pa čak malo i triler, a ono što je najzanimljivije jeste iščekivanje šta će se desiti na kraju, tj. misterija samog filma. I, da, ono što budete najviše očekivali, to se neće desiti. Iako smo ovakve filmove već viđali, mora priznati da je sasvim okey snimati i dalje ovakvu vrstu (poučnih filmva), na taj način će se mnogobrojni tinejdžeri, pa i sami roditelji uputiti u ovakve slučajeve. Nažalost danas ima jako mnogo ovakvih slučajeva. No, ne budite oni koji su nasilnici bilo kakve vrste, jer ono što ne želite sebi, nemojte ni drugima.
Ako se sjećate naše recenzije filma ''Cyberbully'' i ako ste pogledali taj film shvatit ćete da postoje mnoge sličnosti i tog i ovog filma, vjeovatno mi se zato i dopao. Pa, ukoliko ste ljubitelj bullying filmova, poučnih filmova, drama, misterija i trilera, ovo bi mogao biti film za vas. Također, moram pomenuti da bih ovaj film posebno preporučila svim tinejdžerima da ga pogledaju, jer zaista ovakvi filmovi zaslužuju punu pažnju, kako starijih, tako i mlađih gledaoca. IMDb ocjena je 5,9. Naša ocjena je 7.

RADNJA FILMA 

Na početku ovog filma vidimo tinejdžerku koja je odlučila okončati svoj život. Njena majka u početku ne shvata zašto je to ona počinila, te odluči otkriti misteriju. Počinje shvatati da je njena kćerka bila maltretirana u školi od strane njenih vršnjaka, koji su djelimično bili ljubomorni na Dinu. Njena majka će saznati jako uznemirujuće stvari o njenoj kćerki i od osoba koje su je maltretirale.TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO