Home » , , , , , , , , » FIFTY SHADES OF BLACK/ PEDESET NIJANSI CRNE (2016.)

FIFTY SHADES OF BLACK/ PEDESET NIJANSI CRNE (2016.)

Naziv filma: Fifty Shades of Black/ Pedeset nijansi crne
Datum izlaska filma: 29.1.2016.
Redatelj: Michael Tiddes
Scenarist: Marlon Wayans, Rick Alvarez
Uloge: Marlon Wayans, Kali Hawk, Fred Willard
Radnja: Mlada studentkinja upoznaje bogatog biznismena koji ju pokušava osvojiti kako bi imali čudan seksualni odnos.
Zemlja: USA
Žanr: Komedija
Trajanje: 1 h 32 min
IMDb ocjena: 3,4
Naša ocjena: 5,5
Pogledajte originalni film ''Fifty Shades of Grey''

RECENZIJA

Novi film, čije su karte bile jako brzo kupljene, a gledaoci zadovoljni i nasmijani jeste film koji je izašao u januaru ove godine (2016.) godine. Iako su gledaoci filma bili poprilično zadovoljni, kritičari su bili razočarani u film. Bila je očekivana dobra reakcija ovog filma, jer su ga uglavnom gledali stariji, a i sve reakcije su proizašle zbog perverzije koje u filmu ima mnogo, ali čak je i ona najviše bazirana na komičnost. Mislim da je film loše prošao, jer je ovo parodija filma koji je izašao prošle godine, ''Fifty Shades of Grey''. Režiser filma je Michael Tiddes koji se uglavnom bazirao na komične filmove, a jedan od najpoznatijih je ''A Haunted House''. Scenarist kao i glavni glumac je Marlon Wayans koji je glumio u mnogobrojnim komedija iz 90- ih i vjerovatno ste svi čuli za njega.

NAŠE MIŠLJENJE

Film koji je snimljen prema ''Fifty Shades of Grey'' filmu, ali u komičnoj i perverznoj radnji. O filmu se mnogo pričalo, mnogo karata je prodano za isti, ali razočaranje je njegova IMDb ocjena, valjda se nije svidio ljubiteljima originalnog filma ''Fifty Shades of Grey'' koji su, vjerovatno ovaj film smatrali uvredom. Moram priznati da sam pogledali i jedan i drugi i nisam zadovoljna nijednim, tačnije smatram da je ovo možda za nijansu bolji film, zbog svoje komičnosti. No, njegova IMDb ocjena je veoma loša, 3, 4, ali i pored toga obično smiješni, komični filmovi uvijek loše prolaze kod publike.
Ono što me na neki način ''oduševilo'' u filmu jeste glumac , koji je zapravo i režiser filma, Marlon Wayans. Na njegve komične uloge smo se već svi navikli, glumio je u mnogobrojnim komedijama, kao što su ''Scary Movie'' u prvom i drugom dijelu, kao i u poznatoj komediji 90- ih ''White Chicks'' i mnogobrojnim drugim. Kao i u drugim filmovima, uspio nas je nasmijati i oduševiti i u ovom, gdje glumi jednu od glavnih uloga, Christiana Blacka, koji je jako perverzan i nastran, a s druge strane bogat i smiješan, ali uz to je i kukavica. Njegovu djevojku u filmu tumači Kali Hawk, koja je glumila zaljubljenu i smiješnu studenticu Hannah uz koju vam nikako neće biti dosadno. Smatram da su oboje shvatili ozbiljno svoje zadatke i odradili ih što su bolje mogli kako bi se gledaoci oduševili i nasmijali.
Što se tiče radnje filma, nemam mnogo reći o istoj, jer ukoliko ste pročitali knjigu ''Fifty Shades of Grey'' i pogledali prošlogodišnji film sa istoimenim nazivom shvatit ćete da je radnja ista uz male izmjene i smiješne momente koje su dodane u ovaj film. Pored toga, u originalnom, gore pomenutom filmu, ima malo više radnje, dok, kad gledate ovaj film imate osjećaj da je sve ispričano što je kraće moguće, kao da su ovaj film željeli što brže da završe, ali, kao što rekoh film i nije toliko loš. Glumci su nas uspjeli nasmijati, kao i radnja koja, kao što rekoh liči na originalni film, izuzev scena koje su nadodane, a to su uglavnom smiješne scene, koje će vam natjerati suze na oči. Film će se dopasti ljubiteljima komedije i erotike. Naša ocjena za film je 5,5.

RADNJA FILMA

Hannah je mlada studentkinja koja dolazi intervjuisati mladog i zbog Christiana Blacka. Nakon intervjua ona shvata da joj se on sviđa, te već nakon drugog izlaska, oni odlučuju otići na dejt. Dejt ne završi baš najbolje, ali Christian se odluči na slijedeći korak, te preporučuje Hannah da pročita njegov ugovor o tome kakva bi njihova veza trebala biti. Hannah ubrzo shvata da je Christian jako čudan, ali se odluči upustiti u čudnu vezu, koja najviše podrazumijeva seksualni odnos.


TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO