Home » , , , , , , , , » DIRTY GRANDPA/ DJEDICA PUŠTEN S LANCA (2016.)

DIRTY GRANDPA/ DJEDICA PUŠTEN S LANCA (2016.)

Naziv filma: Dirty Grandpa/ Djedica pušten s lanca
Datum izlaska filma: 22.1.2016.
Redatelj: Dan Mazer
Scenarist: John Phillips
Uloge: Robert De Niro, Zac Efron, Zoey Deutch
Radnja: Nakon gubitka voljene žene koja je imala rak već 10 godina, Dick se želi provesti time što će povesti svoga unuka u ludu avanturu u potrazi za djevojkama. 
Zemlja: USA
Žanr: Komedija
Trajanje: 1 h 42 min
IMDb ocjena: 6,1
Naša ocjena: 8


RECENZIJA

Dovoljno je reći 'komedija' i odmah je cijela porodica na okupu i svi željno iščekivaju komediju koja treba početi na ekranu. No, nisu sve komedije tako dobro osmišljene i originalne no u posljednjih par godina, možemo reći da je filmska scena napredovala žanrom komedije. Vjerovatno ste svi čuli za komediju ''Ted'' koja se mnogima jako dopala, ne samo taj film, već i mnoge druge komedije su za kratko vrijeme postaje jako poznate i gledane. Film ''Dirty Grandpa'' e vjerovatno također postati jedan od boljih filmova, on to zapravo već jest, jer su gledaoci, kao i kritičari poprilično zadovoljni. Režiser ovog filma je Dan Mazer, koji je uglavnom poznat po filmovima komičnog sadržaja. Scenarist je John Phillips, koji je jedan od novijih scenarista, ali po svemu sudeći možemo zaključiti da je svoj posao dobro odradio.

NAŠE MIŠLJENJE

Dugo vremena je prošlo od zadnje dobre komedije koju sam pogledao, To je vjerovatno zato što i nema mnogo dobrih komedija, sve su nekako slične i iste. Nemojte sad misliti da mi se ova sviđa jer je drugačija od ostalih, jer nije, jednostavno je samo posebna na svoj način. No, mislim da je bilo očigledno da će mi se dopasti ova komedija, jer ipak u istoj glumi Robert De Niro, legenda kako drama i akcija, tako i komedija. U ovoj komediji morao je glumiti perverznog i kako samo ime filma kaže ''dirty'' tačnije prljavog djedicu, koji se preko noći promijenio i postao meta mnogim mladim djevojkama zbog svojih vještina. Njegovog unuka tumači zgodni i mladi Zac Efron, za kojeg su vjerovatno čule sve tinejdžerke. Pa, ukoliko ga volite, voljet ćete i ovaj film.
Moramo priznati da je i on jako dobro odradio svoju ulogu. Pored dobrih glumaca, tu je i dobra radnja, koja zapravo ima najveći utjecaj na veliku gledanost filma. Radnja filma je smještena na ljeto, što film čini još boljim i gledanijim, pogotovo s muške strane. Iako film nije originalan, mogao bi vam se jako dopasti zbog komičnosti koju sadrži. Pored svega film je realističan, bez fantazije ili natprirodnog, što je s neke strane i logično, jer pričamo o komediji. Kvaliteta filma je odlična i preporučujem da isti gledate u HD kvaliteteti za što bolju kvalitetu. Film ne bih preporučio mlađima ispod 15 godina, jer sadrži više neprimjernih scena. Film će se dopasti ljubiteljima komedije, ali muškarci će pogotovo zavoljeti ovaj film, jer je malo perverzan. Naša ocjena je 8.

RADNJA FILMA

Dick je stari djedica koji je izgubio svoju ženu koja je već 10 godina bila teško bolesna i imala rak. Nakon sahrane predlaže svom unuku Jasonu da ga odvede odavde. Zbog svadbe koja mu se bliži i advokatskog posla dugo razmišlja da li da prihvati djedovu ponudu, ali na kraju ipak pristaje. Ono o čemu nije razmišljao je da njegov djed samo želi provod, drogu, piće i nove djevojke.


TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO