Home » , , , , , , , , , , » APRIL FOOL'S DAY/ PRVI APRIL (2008.)

APRIL FOOL'S DAY/ PRVI APRIL (2008.)

Naziv filma: April Fool's Day/ Prvi april
Datum izlaska filma: 25.3.2008.
Redatelj: Mitchell Altieri, Phil Flores
Scenarist: Mikey Wigart
Uloge: Taylor Cole, Josh Henderson, Scout Taylor- Compton
Radnja: Prvoaprilska šala se završava tragično nakon što jedna osoba umire. Godinu dana nakon incidenta, na godišnjicu smrti, svi učesnici u ''šali'' koja je bila osmišljena bivaju progonjeni nečim natprirodnim.
Zemlja: USA
Žanr: Horor
Trajanje: 1 h 31 min
IMDb ocjena: 3,7
Naša ocjena: 5

RECENZIJA

Film ''April Fool's Day'' snimljen je krajem marta 2008. godine. Kao što mu i samo ime kaže, riječ je o prvoaprilskoj šali jedne djevojke, koja će se nakon godinu dana pretvoriti u noćnu moru. Kritičari nisu bili zadovoljni filmom, ali nije ni publika, što dokazuje niska ocjena na IMDb-u. Scenarist filma je Mitchell Altieri, redatelji filma je Mikey Wigart o kojima nema mnogo podataka, niti su poznatiji po nekim drugim filmovima.


NAŠE MIŠLJENJE 

S obzirom da je prvi april odlučili smo napisati recenziju za film baš na tu temu, prvoaprilsku šalu. Ovaj film sam pogledala još davno, ali ga se jako dobro sjećam. Prije svega moram priznati da je tema baš originalnija i dobro osmišljena. Sad će se mnogi zapitati zašto je onda IMDb ocjena loša, ako ćemo iskreno ni sama ne znam zašto je to tako, jer kao što rekoh mislim da film zaslužuje više. Ukoliko volite iščekivanje ovo je film koji ćete lako zavoljeti, jer ima mnogo misterija i doslovno do samog kraja ne znate šta će se dogoditi, što će (pretpostavljam) biti zanimljivo mnogima, barem meni jest.
Glumci ovog filma nisu mnogo poznati, što je, vjerovatno jedna od grešaka ovog filma i razlog zbog neuspjeha istog. U glavnoj ulozi je Taylor Cole koja tumači zgodnu, lijepu, ali i pohlepnu Desiree, koja voli zbijati šale. Josh Henderson ima ulogu Blainea koji je Desireen brat. Ovaj glumac će vam biti poznat iz filma ''Step Up'', naravno pored njih ima još dosta glumaca, ali odlučila sam pomenuti samo one glavne. Što se tiče cjelokupnog mišljenja o glumcima moram reći da su i oni bili odlični i odlično odglumili i strašne i smiješne scene. Mislim da je ovaj film odrađen jako dobro i da je dobro predstavljen kao horor sa malom dozom komedije i većom dozom misterije. Film će se dopasti ljubiteljima horora, ljubiteljima šala i, naravno ljubiteljima misterije.


RADNJA FILMA

Desiree je djevojka koja se voli mnogo šaliti, njene šale pogotovo dolaze do izražaja za prvi april. Ovog prvog aprila odlučila se našaliti sa svojom porodicom i prijateljima. No, jedna od njenih šala krene po zlu, kada odluči snimiti odnos između djevojke i prijatelja, to snimanje počinje po zlu kada djevojka pada niz stube, te odmah umire. Nakon godinu dana, ponovo je prvi april i godišnjica je djevojke koja je preminula. Desiree dobija pismo da će se mrtva djevojka osvetiti, Debiee ne shvata ozbiljno, jer je prvi april, pa odlazi kod brata, no kada vidi da je i on dobio istu preteću poruku, kao i njei ostali prijatelji shvata da ovo nije šala i da ima posla sa osvetničkim duhom koji ubija njene drugove.

TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO