ABOUT TIME/PRAVI TRENUTAK (2013.)

Naziv filma: About Time/ Pravi trenutak
Datum izlaska filma: 8.11.2013. 
Redatelj: Richard Curtis
Scenarist: Richard Curtis
Uloge: Domhnall Gleeson, Rachel McAdams, Bill Nighy
Radnja: Tim ima 21. godinu i tek sada saznaje porodičnu tajnu, koju mu otac odluči saopštiti. Naime, on mu govori da on može putovati u vrijeme, u prošlost. Tim, naravno u početku ne vjeruje ocu, no kada isproba shvati da to zapravo djeluje. Timove moći koje posjeduje pomoći će mu da se što bolje snađe i da upozna djevojku svog života, Mary.
Zemlja: USA
Žanr: Drama, fantazija, romantika
Trajanje: 2 h 4 min
IMDb ocjena: 7,8
Naša ocjena: 7

RECENZIJA

Film o kojem se dosta pričalo i priča jeste film ''About Time'', film ima zaista pozitivne kritike od publike, ali i od kritičara. Redatelj, kao i scenarist filma je Richard Curtis, koji je također poznat i po filmovima ''Notting Hill'' i ''Love Actually''. Uglavnom ima ljubavne filmove, ali kod ovog filma odlučuje je ubaciti fantaziju i malo više drame, što ovaj film uopće ne čini lošim, a i primjeran je za sve uzraste, tako da ga može gledati cijela porodica, jer i jeste zapravo porodični film.


NAŠE MIŠLJENJE

Skoro sve poznatije ljubavne filmove sam već gledala i pisala recenzije za iste, međutim kad god želim pogledati još nekih kvalitetnih ljubavnih filmova vječito mi izbacuje nešto ''noviji'' film ''About Time''. Malo sam bila skeptična zbog filma, ali zbog dobrih glumaca odlučila sam ga konačno pogledati i napisati svoje lično viđenje i mišljenje o ovom filmu. Prije svega želim reći par stvari koje su mi se najviše dopale u filmu, a to je sama porodica koju upoznajemo na početku, danas je skoro nemoguće imati tako savršenu porodicu, s toga smatram da se scenarist filma baš potrudio i mislio na sve. Upravo zbog toga ovaj film najviše liči drami koja će se dopasti čitavoj porodici.
Pored te drame koja je prisutna kroz cijeli film, prisutna je i romantika između glavnih glumaca, ali i sporednih. Iako je, vjerovatno ovo trebao biti ljubavni film, više mi liči na dramu sa jako malo doze romantike koja je prisutna na početku filma, ali, naravno, to film ne čini lošim, daleko od toga. Glumci ovog filma će vam vjerovatno biti poznati, jer su glumili u mnogim drugim filmovima. U glavnoj ulozi je Domhnall Gleeson koji će vam biti poznat iz filma ''Harry Potter'' i ''Ex Machine''. U ovom filmu, on tumači sramežljivog i preko ušiju zaljubljenog Tima, koji će učiniti sve kako bi zadovoljio ženu svojih snova. Kad smo već kod žene njegovih snova, to je Mary koju tumači Rachel McAdams, koja je također glumila u mnogim romantičnim filmovima poput ''The Notebook'', ''Love Actually'' i mnogim drugim filmovima.
U ovoj ulozi je glumila Mary, koja izgleda kao nevina i sramežljiva mlada djevojka, čak liči i na neku štreberku bez ukusa za modu, ali ona je zapravo jako inteligentna osoba koja se zaljubljuje u Tima. Njih dvoje čine zaista sladak par skupa, što ćete moći vidjeti u filmu. Radnja filma je zaista zanimljiva jer, kao što sam već rekla ima tu drame, romantike, ali i fantazije, tako da film podsjeća na ''The Age of Adaline'', koji je naravno nešto noviji film od ovog, ali jako zanimljiv. Mislim da zaista vrijedi pogledati ovaj film, jer ćete shvatiti koje su zapravo vrijednosti u životu i šta to trebamo cijeniti. Shvatiti će te da svaki dan treba živjeti kao da je posljednji i da ga treba provesti što je bolje moguće. Film će se dopasti ljubiteljima drame, romantike i fantazije, ali i ljubiteljima poučnih filmova. Naša ocjena je 7.RADNJA FILMA

Tim je mladić od 20 godina, koji živi idiličnim životom sa svojim roditeljima i otkačenom sestrom. Njegova jedina želja je da pronađe posao i djevojku. Jedna od njegovih želja se skoro ostvari kada njegova sestra, Kit Kat dovede svoju drugaricu kod njih na ljeto. Tim se zaljubljuje u nju i konačno skupi hrabrosti za priznati joj to. Međutim ona ga odbija. No, ipak njegov život se promjeni kada mu otac oda porodičnu mušku tajnu, a to je da oni mogu putovati kroz vrijeme, tačnije samo u prošlost. Nakon toga Tim odluči promijeniti neke stvari iz prošlosti. No, nakon što odlazi u London i nađe posao i upozna Mary, djevojku svojih snova sve se promijeni.


TRAILER
0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO