TITANIC/ TITANIK (1997.)

Naziv filma: Titanic/ Titanik
Datum izlaska filma: 19.12.1997.
Redatelj: James Cameron
Scenarist: James Cameron
Uloge: Leondardo DiCaprio, Kate Winslet, Billy Zane
Radnja: Siromašni mladić sasvim slučajno dobija skupu ulaznicu za jedan od najpoznatijih brodova, Titanik. Na putovanju i samom Titaniku se zaljubljuje u mladu bogatu djevojku koja je zaručena
Zemlja: USA
Žanr: Romantika, drma
Trajanje: 3 h 14 min
IMDb ocjena: 7,7
Naša ocjena: 10RECENZIJA

Jedan od najpoznatijih romantičnih filmova, kako 90- ih, tako i danas je film ''Titanic'', snimljen (sad već davne) 1997. Film govori o ljubavi između dvoje mladih koji se upoznaju na brodu Titanik. Film je inspirisan jednim od najpoznatijih brodova ikada napravljenih, koji se zvao Titanik, i za koji ste (vjerujem) svi čuli. Za one koji nisu čuli za Titanik, to je jedan od najboljih brodova ikada napravljenih. On je početkom 90-ih po prvi put trebao isploviti. Na tom brodu mogli su biti samo bogati ljudi. Smatralo se da je ovaj brod toliko dobro napravljen i toliko velik, da je nemoguće da isti potone. Međutim desilo se upravo suprotno, kada je Titanik udario od santu leda i počeo tonuti. Bilo je preživjelih, ali je i bilo onih koji nisu imali toliko sreće, te su umrli. Redatelj ovog filma je James Cameron koji je poznat po mnogobrojnim filmovima koji su ga proslavili, neki od njih su ''Aliens'', ''Terminator 2'', ''Avatar'' i naravno ''Titanic''.

NAŠE MIŠLJENJE

Jedan od dosta popularnijih filmova, za koji mora da ste svi čuli je film Titanik. Mnogi su ovaj film pogledati više puta, no emocije koje su doživljavali su uvijek bile kao kada prvi put gledaju film. Zaista budi tužna osjećanja, a i uz ovaj film bi i ''kamen proplakao''. Iako je snimljen jako davno, film je i danas dosta gledan i dobro ocijenjen kod kritičara i gledaoca koji ovaj film gledaju iznova i iznova. U ovom filmu će vam se sve dopasti. Prije svega moramo pomenuti najvažniji dio samog filma, a to je odlična montaža. Ovaj film je bilo izuzetno teško snimiti iz više razloga, prije svega jer ima dosta scena u moru, a drugi je razlog taj što je bilo veoma teško izmontirati brod kao što je titanik, no u filmu ćete zaključiti da je to odlično odrađeno. Čak ćete u nekim dijelovima pomisliti ''Je li ovo zaista pravi Titanik?''. 
Slijedeća odlična stavka kod ovog filma su glumci koji su odlično odglumili bukvalno sve. U glavnim ulogama našli su se naravno Leonardo DiCaprio u ulozi Jacka i Kate Winslet u ulozi krhke, zaljubljene i osjećajne Rose. Prije svega je važno reći da su se njih dvoje u ulogama odlično snašli i da su bili, također, odličan par. S druge strane ovo i nije bilo neočekivano od Leonarda i Kate koji i danas glume u odličnim i uspješnim filmovima.
Kada sam pričala o montaži rekla sam da je Titanik jako dobro iskopiran, ali ono što je također predivno jest unutrašnjost Titanika, gdje možemo vidjeti razne ljepote,prostrane prostorije, a i sve je u retro stilu, što ovom filmu daje posebnu čar. Kao što ste mogli zaključiti meni (lično) se u ovom filmu dopalo bukvalno sve i smatram da je jedan od bolje urađenih filmova, u to ubrajam odlične glumce, odličnu radnju, odličnu montažu i ono najvažnije odličnog režisera koji je sve osmislio. Ovaj film će se dopasti malo više ženskom rodu, ljubiteljima romantike i tužnih filmova. Naša konačna ocjena je 10.


RADNJA FILMA

Jack je siromašni mladić koji u posljednji tren dobija ulaznicu za raskošni Titanik koji treba isploviti. Na Titaniku upoznaje dosta ljudi, međutim djevojka koja mu ostaje u sjećanju je Rose koja je na brodu sa majkom i zaručnikom. Nakon što je Jack spasi od pokušaja samoubistva ona se zaljubljuje u njega, a i on u nju. Njihovoj ljubavi na početku ništa ne može stati na kraj, čak ni njen zaručnik, no splet okolnosti koji će se desiti po njih je bio neočekivan, a pomalo i tužan.


TRAILER0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO