Home » , , , , , , , , » THE 11th HOUR/ POSLJEDNJI SATI (2014.)

THE 11th HOUR/ POSLJEDNJI SATI (2014.)

Naziv filma: The 11th Hour/ Posljednji sati
Datum izlaska filma: 12.6.2015.
Redatelj: Anders Morgenthaler
Scenarist: Anders Morgenthaler 
Uloge: Kim Basinger, Jordan Pretince, Sebastian Schipper
Radnja: Uspješnaposlovna žena Maria, postigla je sve osim onoga što najviše želi- bebu. Ona odlučuje da se sama pozabavi time, te počinje ići na opasno i dugo putovanje.
Zemlja: USA
Žanr: Drama, triler
Trajanje: 1 h 37 min
IMDb ocjena: 5,2
Naša ocjena: 3


RECENZIJA

Film ''The 11th Hour'' snimljen je 2014. godine, a prvi put se emituje u junu 2015. godine. Dakle, film je izašao prije nekih, godinu dana i za tih godinu dana nije postigao neku značajniju popularnost. Režiser filma je ničim poznati Anders Morgenthaler, koji se čak ni ovim nije proslavio, što je na neki način bilo i očekivati. Mišljenja kritičara i gledaoca i nisu bila loša, s obzirom na realnost i glupost istog.

NAŠE MIŠLJENJE

Ponekad nazivi koje vidite na filmovima nisu uvijek razumljivi i povezani sa radnjom filma, to bi se moglo reći za ovaj potpuni promašaj od filma. Dugo sam istraživala koji film da pogledam, ni sama ne znam kako, ali sam naišla na ovaj. Iako sam vidjela da je noviji film i da vjerovatno nije ništa posebno, ipak sam ga pogledala, a to je najviše zbog glavne uloge (Kim Basinger). Kada bih morala reći jednu stvar koja mi se najviše dopala, baš bih se mislila, jer u ovom filmu, budimo realni i iskreni ništa ne valja. Počevši od redatelja, koji je napisao mali scenario, a i budžet je oskudan što ćete i više puta moći primijetiti u filmu. 
O radnji, nisam sigurna ni da li bih trebali raspravljati, jer je čudna, loše osmišljena, sporo raspliće, a i film uopće nema neku bitniju svrhu, osim možda što bi se moglo reći da se u životu trebamo boriti za ono što želimo, jer samo tako to možemo i dobiti. Glumce ovog filma možete nabrojati na prstima jedne ruke, jer ni njih nema mnogo.  Kim Basinger i Jordan Prentice su glavni glumci i one koje ćete najčešće i vidjeti u filmu. Oni, moram biti iskrena, nisu bili ništa posebno upečatljivi, osim Kim koja je odlično odglumila nestabilnu stariju ženu koja žudi za djetetom koje nikada nije imala. 

Što se tiče lokacija, zapravo lokacija i nema, lokacije su auto i hotel (a i u hotelu je samo par scena). Veoma oskudan film, zbog čega vjerovatno i nije poznat i dobar, jer štedjeti na filmovima je apsurdno i neprofesionalno. No kad se već režiser odlučio štedjeti nije ni mogao dobiti čudo od filma, a i da je bilo suprotno mislim da se ne bi dosta toga promijenilo, jer je ovdje zapravo radnja ta koja je najgora od svega navedenog. Film će se dopasti ljubiteljima drame i onima koji vole nelogične filmove (ako uopšte postoje takvi ljudi).


RADNJA FILMA

Maria je starija uspješna žena koja živi sa mužem. Konačno su iščekivali bebu, no ona je ubrzo izgubi, nakon čega ponovo postaje očajna, ali ipak ne želi posustati u svojoj namjeri, iako je njen muž već odavno izgubio  tu bitku. Peter (njen muž) odlazi za poslom, ali i kada se vraća odsjeda u hotelu i govori Marii da mora razmisliti o svemu, te da će do tada biti u hotelu. Maria nakon tog razgovora i njegovog odbijanja za djecu odluči otići na dug i opasan put gdje će od prostitutki tražiti djecu koju one ionako prodaju. Tu će joj pomoći patuljak Petit.


TRAILER

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO