Home » , , , , , , , , , » PAPER TOWNS/ GRADOVI NA PAPIRU (2015.)

PAPER TOWNS/ GRADOVI NA PAPIRU (2015.)

Naziv filma: Paper Towns/ Gradovi na papiru
Datum izlaska filma: 24.7.2015.
Redatelj: Jake Schreier
Scenarist: John Green, Scott Neustadter
Uloge: Cara Delevingne, Nat Wolff, Austin Abrams
Radnja: Stari prijatelji koji su sada tinejdžeri dožive nevjerovatnu osvetničku noć. No sutradan jedno od njih nestaje.

Zemlja: USA
Žanr: Drama, romantika, misterija
Trajanje: 1 h 49 min
IMDb ocjena: 6,4
Naša ocjena: 8
Pogledajte još i ''The Fault in our Stars''
RECENZIJA

Nakon izlaska filma ''The Fault in our Stars'', svi su bili oduševljeni radnjom i čudnim spletom okolnosti. Nakon što se saznalo da bi se mogla objaviti još jedna knjiga Johna Greensa i pretočiti u film svi su bili radoznali i nestrpljivi. Kada je film izašao, (polovinom 2015. godine) kina su bila ispunjena uglavnom romantičarima i tinejdžerima koji su bili oduševljeni filmom. U potpunosti je bila očekivana dobra reakcija kritičara i publike, jer je film zaista dobar, a kao što već rekoh pričamo o knjizi Johna Greensa koja se zove ''Paper Towns'' i koja je napravljena čak i kao film. Režiser filma je Jake Schreier kojem je ovo bio jedan od važnijih, a naravno nije nas ni razočarao. Što se tiče režisera tu je, naravno John Greens i Scott Neustadter koji je poznat i po filmovima ''500 Days of Summer'', ''The Fault in our Stars'' i drugim filmovima.NAŠE MIŠLJENJE

Dugo vremena sam razmišljala da pogledam film ''Paper Towns''. Najviše zato što se pojavljuje na mnogobrojnim online sajtovima, što zapravo i govori o njegovoj (velikoj) gledanosti, a i moram priznati da mi je dobro došlo jer sam vidjela da je romantičan. No, nažalost to samo piše, romantike u ovom filmu i nemojte mnogo očekivati. U prvih pola sata, radnja se odmah počinje raspletati i odmah možemo uvidjeti glavne aktere i kakvi su oni zapravo. U glavnim ulogama su Cara Delevingne koju ste vjerovatno mnogo puta vidjeli u novinama, jer je ona model, a pored toga što je model u ulozi nestašne tinejdžerke (Margo) se jako dobro snašla i odglumila. U glavnoj muškoj ulozi našao se Nat Wolff, koji glumi stidljivog i povučenog tinejdžera odanog svojim prijateljima.
Što se tiče same radnje filma nije loša, ali ne dopada mi se to što mnogo podsjeća na film ''500 Days of Summer'', a ako ste pogledali taj film i gledate ovaj, unaprijed možete znati što će se desiti, a realno niko ne želi znati kraj filma, jer to dolazi kao šlag na tortu. Režiser i scenarist film su nazvali misterioznim i romantičnim, moram priznati da u istom ne očekujete mnogo romantike, a još manje misterije. Ovaj film bih više definisala kao tinejdžersku dramu, jer ovaj film to zapravo i jeste. Film ima dosta dobrih citata, što nas ne treba čuditi, jer je nastao prema knjizi, tako da možemo reći da je i poučan, jer su prikazani životi tipičnih tinejdžera, koji proživljavaju svađe, gubljenje prijatelja i raskida veza, a uz sve to tu je i matura koja im se bliži. 
Smatram da bi se film trebao dopasti tinejdžerima, jer svi on imaju iste probleme, a ovaj film im barem malo može pomoći kako da se riješe istih. Pored tinejdžera film će se dopasti ljubiteljima drame i onima koji vjeruju u čvrsta prijateljstva. IMDb je film ocijenio sa 6,4, a mislim da će se to vremenom mijenjati, jer je film izašao tek prije skoro godinu dana. Naša ukupna ocjena za film je 8.RADNJA FILMA

Margo i Quentin su prijatelji još od malih nogu, no sada su već odrasli i završavaju srednju školu. Međutim njihovo prijateljstvo je prestalo, ali Quentin i dalje osjeća nešto prema Margo. Jedne večeri, Margo ulazi kroz prozor, budi Quentina i traži od njega pomoć, on joj teška srca odluči pomoći, te oni započinju svoju osvetu koja će trajati skoro cijelu noć. Sutradan Quentin je u ne iščekivanju da vidi Margo, no ona se ne pojavi u školi. Nakon par dana on shvati da je ona otišla, a njemu je ostavila misteriju koju on sam treba riješiti kako bi ju pronašao.


TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO