MAGGIE (2015.)

Naziv filma: Maggie
Datum izlaska filma: 8.5.2015.
Redatelj: Henry Hobson
Scenarist: John Scott
Uloge: Arnold Schwarzenegger, Abigail Breslin, Joely Richardson
Radnja: Tinejdžerka iz Midwesta dobija ujed od zombija, te se nakon istog zarazi što znači da će uskoro postati kanibalistički zombi. Tokom cijele transformacije njen voljeni otac odlučuje ostati uz nju.
Zemlja: USA
Žanr: Drama, triler
Trajanje: 1 h 35 min
IMDb ocjena: 5,6
Naša ocjena: 7

RECENZIJA

''Maggie'' je novi film koji je izašao u maju 2015. godine. O ovom filmu se ne priča mnogo, ali može se reći da je solidan. Film je snimljen po uzoru na mnogobrojne filmove o apokalipsi i zombijima, no iako biste očekivali horor jer je riječ o zombijima i apokalipsi, moramo vas razočarati i nagovijestiti da film uopće nije strašan i da je riječ o tužnoj, porodičnoj drami. Redatelj filma je Henry Hobson koji je poznatiji po filmu ''Snow White and the Hutsman'', ''The Help'' i drugim. Film je poprilično dobro prošao kod publike i kritičara, te mu je IMDb ocjena solidna (5,6).NAŠE MIŠLJENJE

Dovoljno je reći apokalipsa, infekcije, zaraze i zombiji. Mnogi od vas su već pomislili na neki strašni horor, ali ono što je ironično jeste da ovaj film sadrži sve gore navedeno osim jednog, a to je činjenica da film nije horor, te se može ubrojati u tužniju dramu. Iskreno sam mislila da mi se film neće dopasti, ali isto tako moram priznati da sam pozitivno iznenađena mnogim stvarima vezanim uz film. Prije svega radnja filma je veoma dobra i odmah od početka upoznajemo brižnog oca čija je kćerka zaražena. 
Odmah na početku upoznajemo i tinejdžerku koja je već kao mlada osuđena na smrt. Brižnog oca Wade-a tumači svima poznati Arnold Schwarzenegger koji se odlično snašao u ulozi, a sporednu ulogu tumači Abigail Breslin. Opet nešto poznatija mlada glumica koju ste mogli viđati i u nekim drugim dramama, još od malih nogu (pa do danas) pokazala se kao odlična glumica, isto možemo reći i za ovaj film i njenu glavnu ulogu zaražene Maggie. Radnja je dobro osmišljena, iako pomalo čudna, jer ćete u istoj vidjeti zombije, a nećete se prestrašiti istih, jer kao što sam rekla ovo je više drama, nego horor. Film također ima dosta tužnih scena, kao što su scene na kraju, tako da je i velika mogućnost da ćete uz isti pustiti suzu, dvije. 
Specijalnih efekata nema mnogo, ali zato je šminka poprilično dobro odrađena, počevši od očiju kod Maggie, do rana i same kože. Lokacija je samo jedna i bazirana je na staru kuću i farmu, kao i religioznu porodicu u čijoj kući možete vidjeti skromnost i dosta križeva. Odjeća je također u retro stilu kao i kuća i većina toga, s toga nikada ne biste rekli da je film snimljen 2015. godine. Možemo pretpostaviti da je snjimljen po uzoru na stare filmove, nekadašnje doba ili nešto slično, čak i telefon koji vidimo daje osjećaj starijeg filma. Kvaliteta filma nije najbolja, ali isto tako ne možemo reći ni da je loša, recimo da je solidna. Film će se dopasti ljubiteljima apokalipse, zombija i drame sa manjom dozom straha. Ukupna ocjena je 7.


RADNJA FILMA

Maggie je tinejdžerka koja nije bila kod kuće 2 sedmice. Nakon što ju pronalazi njen otac Wade postaje zabrinut, jer je ona, kao i većina ljudi zaražena, te će uskoro postati jedan od hodajućih mrtvaca. Ipak doktori izađu u susret njenom ocu, kao i mnogim ostalim porodicama, te Maggie puštaju kući kako bi posljednje trenutke života provela sa porodicom. Maggie nije ni svjesna kroz kakve će teške faze prolaziti, ali njen otac će ostati uz nju, čuvati je i paziti.


TRAILER0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO