Home » , , , , , , , , , » LITTLE MAN/ MALI ČOVJEK (2006.)

LITTLE MAN/ MALI ČOVJEK (2006.)

Naziv filma: Little Man/ Mali čovjek
Datum izlaska filma: 14.7.2006.
Redatelj: Keenen Ivory Wayans
Scenarist: Keenen Ivory Wayans
Uloge: Marlon Wayans, Shawn Wayans, Kerry Washington
Radnja: Nakon pljačke koja je pošla po zlu, jedan od učesnika u istoj će biti primoran priključiti se kao član jednoj obitelji kako bi vratio dijamant koji je sam ukrao i slučajno stavio u torbicu žene s kojom sada već živi.
Zemlja: USA
Žanr: Komedija, krimi
Trajanje: 1 h 38 min
IMDb ocjena: 4,2
Naša ocjena: 6,6


RECENZIJA

Dosta nas gleda filmove kako bi se oraspoložio/ la i nasmijao/ la. U tu svrhu najčešće biramo komedije, uz pomoć kojih ćemo se nasmijati do suza. Upravo ovaj film je takav. Film je snimljen 2006. godine, presmiješan je i prezanimljiv, s toga mislim da će se mnogima dopasti. Režiser (kao i scenarist) je Keenen Ivory Wayans, koji će vam biti poznatiji po filmu ''White Chicks'' za koji je (vjerujem) dosta vas čulo. Što se tiče kritikira i mišljenja ljudi za ovaj film bićemo iskreni i reći da i nije toliko poznat koliko bi možda trebao biti, ali sve u svemu daleko je od lošeg, a za nešto više o filmu pročitajte u nastavku. 


NAŠE MIŠLJENJE

Ako se prisjetimo 90- ih i raznih komedija u to vrijeme, sjetit ćemo se i toga da su u komedijama uglavnom dominirali crnci koji su ujedno bili i najsmješniji i trudili se maksimalno odraditi svoj posao. Nažalost, u posljednje vrijeme to i nije toliko često izuzev filma ''Fifty Shades of Black'' gdje ponovo dominiraju crnci, kojima se zapravo svi najviše smiju. Meni, lično, ovaj se film mnogo dopao. Davno sam ga pogledala, ali ga se i dalje sjećam, jer sam ga pogledala više puta, a i vi ćete nakon prvog puta moći ga pogledati i svaki slijedeći put kada vidite da je ponovo na tv- u. Ovaj film ima dosta pozitivnih stvari koje će vas svakog puta 'natjerati' da ga gledate iznova. Prije svega je predobra i presmiješna glumačka postova, među kojima moram spomenuti, svima dobro poznatog Marlona Wayansa koji tumači u svim poznatim komedijama u kojima možete vidjeti crnca, pa tako je bilo i sa ovom komedijom.

On se u svojoj ulozi našao odlično, a i imao je težu ulogu, jer je glumio s jedne strane nevino dijete koje ima samo nekoliko godina, a s druge strane čovjeka koji je mafijaš. Usprkos teškoj ulozi on s dobro snašao i izdominirao u istoj. Radnja filma je dosta dobro, rekla bih i pomno osmišljena, čak bi se moglo reći da je i originalna s jedne strane. Dijamanti, kuće, vile, priroda i drugi objekti su dobro predstavljeni, te i sama lokacija nije loša. Naravno ne može sve uvijek biti savršeno, tako nije ni u ovom filmu, postoje mnoge 'cake' koje se mnogima neće dopasti, izrazito filmašima koje će takve (sitne) stvari nervirati. U to svakako spada kvaliteta filma, koja je očajna, nažalost. 

Kao što sam rekla glumci su dobri, lokacija je dobra, ideja filma je dobra, još da je kvaliteta bila kao prethodno navedeno, film bi vjerovatno bio pun pogodak, ali, nažalost to nije bio slučaj. Tu je i montaža koja je, možemo reći, donekle bila uspješna, jer naravno malog čovjeka je tumačio Marlon Wayans koji je inače normalne (prirodne) veličine, tako da možemo pretpostaviti da je bilo dosta montaže, a ona je dobro odrađena. Film će se dopasti ljubiteljima krimi filmova, ali više ljubiteljima komedije. Naša ukupna ocjena je 6,6.
RADNJA FILMA

Calvin je mafijaš koji radi sa drugom. Međutim oni su specifični upravo po Calvinu koji ima sindrom zbog kojeg ne može rasti, te zbog istog ima patuljasti rast, tačnije bebin rast. Jednog dana odluče ukrasti dijamant, no kako ne bi bili uhvaćeni stavljaju ga u torbu nepoznate žene. Poslije toga Calvinov prijatelj dolazi na ideju da bi on mogao glumiti malu bebu koju je neko ostavio ispred njihovih vrata, a poslije, kada upadne u kuću uzeti dijamant i pobjeći. No, ipak, s druge strane će se mnogo toga iskomplikovati zbog čega će Calvin jako dugo ostati u idiličnoj porodici koja će ga odmah prihvatiti.


TRAILER
0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO