Home » , , , , , , , , , » LAST SHIFT/ POSLJEDNJA SMJENA (2014.)

LAST SHIFT/ POSLJEDNJA SMJENA (2014.)

Naziv filma: Last Shift/ Posljednja smjena
Datum izlaska filma: 6.10.2015.
Redatelj: Anthony DiBlasi
Scenarist: Anthony DiBlasi
Uloge: Juliana Harkavy, Joshua Mikel, J. LaRose
Radnja: Nova policajka dobije zadatak da provedene jednu noć u staroj policijskoj stanici koja će se zatvoriti narednog dana. Iako dobija naizgled lagan zadatak, kasnije će se njen posao pretvoriti u noćnu moru punu natrirodnih bića i pojava.
Zemlja: USA
Žanr: Horor, triler
Trajanje: 1 h 30 min
IMDb ocjena: 5,7
Naša ocjena: 4

RECENZIJA

Film koji je izašao tek potkraj 2015. i za koji ste vjerovatno čuli na mnogim horor sajtovima je film ''Last Shift''. Oko ovog filma digla se ogromna prašina, većina je govorila kako je ovo najnovije otkriće horor filmova, a drugi kako film nije ništa dosad već neviđeno. Bilo kako bilo, kritičari i publika sveukupno su solidno ocijenili film, što potvrđuje IMDb ocjena (5,7). Redatelj ovog filma je Anthony DiBlasi koji je i prije režisirao horore, no, nažalost ne toliko uspješne.NAŠE MIŠLJENJE

Mnogo sam slušala o filmu ''Last Shift'', ali sam napravila čuvenu grešku pogledavši film, a prije toga ne pogledavši trailer. Moram priznati da sam se jako razočarala u filmu, jer isti, pa slobodno mogu reći nema radnju. Važno je da napomenem da film traje sat i po' i da u roku tih sat i po' vidimo samo jednu prostoriju (policijsku stanicu) i samo jednu glavnu glumicu i naravno još glumaca koji su demoni, duhovi ili šta već.

Radnja ovog filma mi se uopće nije dopala, jer svo vrijeme u filmu vidimo samo novu policajku na sasvim običnom zadatku. Ona ga pokušava što bolje odraditi, no sve pada u vodu jednim telefonskim pozivom osobe koja moli za pomoć, haos nastaje kada Jessica saznaje da je ona zapravo mrtva, a i ostale natpise i duhove koje je vidjela nisu bili njeno predviđanje već stvarnost. Juliana Harkavy u ulozi Jessice Loren nije bila loša, ali isto tako smatram da je mogla biti i puno bolja, jer se upravo ona stavlja u prvi plan. Ostale glumce neću spominjati jer svi glumci osim Juliane su u filmu bili maksimalno 10 minuta. 
O lokacijama ne bih ni pričala, jer kao što sam već rekla, nema ih, izuzev policijske stanice koja se navodno treba zatvoriti, ali ono što je ironično je to što je policijska stanica dosta očuvana i uopće ne izgleda staro, mislim da su se tu mogli malo više potruditi. Iako je film svrstan u horore, prvih sat vremena filma se i ne dešavaju neke strašne stvari, istina da ima malih scena ''na prepad'', ali ništa prestrašno. Jedina stvar koja mi se zapravo dopala je kvaliteta, koja je poprilično na nivo. Sve ukupno mogla bih film ocijeniti sa 4.  Film će se dopasti ljubiteljima natprirodnog.RADNJA FILMA

Jessica Loren je mlada djevojka koja je tek postala policajka i za svoj prvi zadatak dobija naizgled veoma lagan zadatak, a to je da provede još jednu, posljednju noć i odradi posljednju smjenu u policijskoj stanici koja će se odmah sutra zatvoriti. U početku je noć mirna, no sve se pretvara u noćnu moru kada Jessica počinje viđati natprirodne stvari, no misli da je to sve njena mašta, no ipak nije.

TRAILER
0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO