HOTEL FOR DOGS/ HOTEL ZA PSE (2009.)

Naziv filma: Hotel for Dogs/ Hotel za pse
Datum izlaska filma: 16.1.2009.
Redatelj: Thor Freudent
Scenarist: Jeff Lowell, Robert Schooley
Uloge: Emma Roberts, Jake T. Austin, Lisa Kudrow
Radnja: Dvoje djece počinje tajno uzimati pse i dovoditi ih u napušteni hotel.
Zemlja: USA
Žanr: Komedija, porodični
Trajanje: 1 h 40 min
IMDb ocjena: 5,4
Naša ocjena: 6
RECENZIJA

2009. godine snimljen je film ''Hotel for Dogs''. Prvobitna ideja filma je bila nasmijati gledaoce, ali isto tako privući i one najmlađe. Ovaj film je, slobodno možemo reći bio uspješan u tome, no s druge strane moramo reći da se o istom ne priča mnogo. Ovo je pravi dječji i porodični film uz koji će se svi nasmijati i zabaviti. Režiser filma je Thor Freudenthal koji je, pored ovog filma režisirao ''Percy Jackson: Sea of Monster'', ''Diary of a Wimpy Kid'' i druge. Kritičari i nisu bili toliko oduševljeni filmom, ali gledaoci, koji su uglavnom djeca su bili oduševljeni.


NAŠE MIŠLJENJE

''Hotel for Dogs'' je jedna veoma komična drama, a i poslastica za cijelu porodicu nakon napornog dana. Snimljen je u cilju da djeci pokaže kako se trebaju ophoditi prema životinjama i zašto ih se ne bi trebali bojati. Ja, lično, mislim da je ovaj film veoma poučan izrazito za mlađe, te svim roditeljima preporučujem da pogledaju ovaj film sa svojom djecom. Film govori o prijateljstvu, ljubavi i ono glavno o životinjama i kako se ophoditi i ponašati prema istima. Što se tiče glumaca, u jednoj od glavnih uloga našla se Emma Roberts, nju smo i ranije mogli viđati u ulogama tinejdžerke. Njen zadatak ovog puta bio je da odglumi druželjubivu i dragu tinejdžerku koja ima brata za kojeg se brine. Pored nje u glavnoj muškoj ulozi se našao Jake T. Austin koji je glumio njenog mlađeg brata. Slobodno mogu reći da su oboje bili poprilično dobri, ali naravno uvijek može bolje.
Što se tiče radnje ovog filma, moram priznati da sam prijatno iznenađena, jer je ista veoma originalna, dobro možda ne toliko originalna, ali mislim da je veoma zabavno imati hotel za pse i mislim da je nešto dosta originalno, a i  vjerovatno je bilo teško osmisliti. Lokacije na kojima je sniman film uglavnom pokazuju ulice Amerike, napuštene ili starije kuće s jedne strane, a s druge strane luksuzne restorane i luksuzni hotel. Smatram da je baš dobra kombinacija nekih starih i retro stanova i kuća, i novijih, bolje opremljenih kuća. Film će se dopasti ljubiteljima životinja, ljubiteljima porodičnih filmova, ljubiteljima komedija, a najviše će se ovaj film dopasti manjoj djeci. Naša ocjena za film je 6, te ga svakako preporučujemo, jer ima dobre glumce, dobru radnju, a uz sve to poučan je.


RADNJA FILMA

Brat i sestra pronalaze napuštenog psa kojeg odlučuju zadržati. Kada predlože majci da pas ostane kod njih, on to odbija tvrdeći da je stan i za njih mali. Tražeći pravo mjesto za psa pronalaze napušteni hotel sa još pasa u njemu. Ubrzo dolaze na ideju da bi trebali spasiti što više pasa, te ih dovesti u hotel i brinuti se o njima. Njima se ubrzo pridružuju još troje prijatelja koji skupa odluče napraviti hotel za pse.


TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO