CHLOE (2009.)

Naziv filma: Chloe
Datum izlaska filma: 26.3.2010.
Redatelj: Atom Egoyan
Scenarist: Erin Cressida Wilson, Anne Fontaine
Uloge: Amanda Seyfried, Julianne Moore, Liam Neeson
Radnja: Nakon što starija supruga odluči unajmiti prostitutku kako bi vidjela da li je muž vara, sve više počinje osjećati simpatije prema istoj djevojci, a s druge strane je njen muž koji je vara sa istom.
Zemlja: USA
Žanr: Drama, misterija, triler
Trajanje: 1 h 36 min
IMDb ocjena: 6,3
Naša ocjena: 6,5


RECENZIJA

''Chloe'' je film koji je snimljen 2009. godine, čista je drama, a tek potkraj filma shvatit ćete da je misterija, jer se dešava potpuni preobražaj na samom kraju. Kritičari i gledaoci su bili poprilično zadovoljni zbog radnje i pouke koju film nosi. Film nije snimljen po istinitoj radnji, ali se može povezati sa mnogobrojnim iskustvima ljudi koji su ovo doživjeli. Režiser filma je Atom Egoyan koji je poznatiji po filmovima čiji su žanrovi bili perverznog karaktera. Što se tiče redatelja tu su Erin Cressida Wilson i Anne Fontaine.NAŠE MIŠLJENJE

Film ''Chloe'' je film kojeg sam više puta počeo gledati, ali iz nepoznatog razloga ga nikada nisam pogledao do kraja, a dešavalo mi se i da pogledam i kraj, no nikada samu bit filma. Iz tog razloga sam odlučio da ga konačno pogledam i napišem šta mislim o istom. S obzirom da su glumci ovog filma izvanredni očekivao sam i odličan film, no nisam ljubitelj drama, pa je vjerovatno to prouzrokovalo moju, ne baš najbolju ocjenu za ovaj film. Akteri filma su: izvanredna Amanda Seyfried koju smo mnogo puta spominjali na našem blogu, ali i je i poznata p o tome što smo je viđali u mnogobrojnim žanrovima, pa tako i u ovoj drami u kojoj je glumila prostitutku koja se zaljubljuje u ženu.
U drugoj glavnoj ulozi našao se Liam Neeson koji je također bio izvanredan, a naravno to je i bilo očekivati od istog. I zadnja, ali ne najmanje važna uloga je Julianne Moore koja je jedna od poznatijih, a i boljih glumaca, tako da je bilo očekivati da će ona odraditi odličan posao. Što se tiče radnje, moram priznati da je jako dobro osmišljena, ali po mom mišljenju možda je trebalo biti više trilera i same misterije i da bi i samim tim film bio bolji, jer su glumci filma (gore pomenuti) odlični, tako da je ovom filmu zaista malo trebalo da bude savršen. Kvaliteta je jako dobra, kao i lokacije i ogromna kuća u kojoj se dosta radnje odvija. Važno je reći da film ne bih preporučio mlađima ispod 18 godina, jer sadrži mnoge ne primjerne scene. Film će se dopasti ljubiteljima drame i ljubiteljima ovih odličnih glumaca. Naša ocjena je 6,5.RADNJA FILMA

Porodica Stewart je naizgled bogata i sretna porodica. No, iza zatvorenih vrata kriju se laži i prevare, zbog čega Catherine počinje sumnjati da je njen muž vara sa svojim studenticama. Kako bi se u to uvjerila odlučuje otići kod prostitutke Chloe, te joj ponuditi novac kako bi se ona nabacivala njenom mužu i njegove reakcije prenijela njoj. Već nakon par dana Catherine shvata da je njen muž vara, zbog čega pada u depresiju, te ubrzo i sama ulazi u aferu u koju nikada nije pomislila da će ući.


TRAILER

 0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO