VALENTINE'S DAY/ VALENTINOVO (2010.)

Naziv filma: Valentine's Day/ Valentinovo
Datum izlaska filma: 12.2.2010.

Redatelj: Garry Marshall
Scenarist: Katherine Fugate

Uloge: Jessica Alba, Jessica Biel, Bradley Cooper, Emma Roberts, Taylor Swift, Taylor Lautner, Anne Hathaway, Eric Dane, Jennifer Garner, Julia Roberts
Radnja: Isprepletane priče zaljubljenih parova, od najmlađih sa 10, do najstarijih sa 60 godina slave Valentinovo.
Zemlja: USA
Žanr: Komedija, romantika
Trajanje: 2 h 5 m
IMDb ocjena: 5,7
Naša ocjena: 9
Pogledajte još: Love Actualy

RECENZIJA

Nakon mnogobrojnih smiješnih filmova koje je režisirao u '90- ima, Garry Marshall se odlučio za još jednu priču koju ćemo dugo pamtiti, a riječ je o ljubavnom filmu ''Valentine's Day'' koji prati nekoliko ljubavnih priča za Valentinovo. Iako film nije toliko oduševio publiku i kritičare, po meni je ovaj film jako dobar, slobodno mogu reći i jedan od najboljih na ovu temu, a kako i ne bi kada je glumačka postava tako dobra i svima sigurno već poznata. Koliko je zapravo film dobar, pogledajte u nastavku ove recenzije.


NAŠE MIŠLJENJE

Zamislite film koji je namijenjen svim uzrastima. Zamislite romantični film u kojem su svi zaljubljeni od najmlađih, do tinejdžera, zrelih osoba i najstarijih. Zamislite film u kojem glume svi poznati glumci iz romantičnih filmova. Zvuči pomalo nestvarno, ali je itekako stvarno. Sve što sam rekla da zamislite je i ostvareno uz ovu romantičnu komediju koja traje nešto više od 2 sata, ali je svakako vrijedna gledanja. Tema filma je, kao što ste već mogli zaključiti, Valentinovo. Jedan od značajnijih praznika, izrazito za amerikance koji Valentinovo slave sa svojim najdražim i voljenim osobama uz poklanjanje ruža i ostalih poklona.

Bilo kako bilo, ako ne znate kako Amerika izgleda za vrijeme Valentina, to možete saznati iz ovog veoma dobrog, romantičnog filma. Prije svega ću pomenuti glumačku postavu, koja će vam biti poznata iz ostalih romantičnih filmova, a također nijednom glumcu nećete moći ništa zamjeriti, jer su svi odradili odličan posao. Prije svega, za mušku publiku velika radost je bila Jessica Alba koja se u filmu i ne pojavljuje toliko mnogo, ali dovoljno. Pored nje tu je i svima poznata glumica koja je glumila u mnogim filmovima, vjerovatno znate da je riječ o Julii Roberts, tu je i Rachel McAdams koju ste također mogli vidjeti u poznatim romantičnim filmovima, Emma Roberts, koju smo viđali u mnogim tinejdžerskim filmovima, tu su još i od muške glumačke postave Eric Dane, Taylor Lautner, Jamie Foxx, George Lopez, Bradley Cooper i mnogi drugi. Također je važno reći da se glumačkoj postavi pridružila i Taylor Swift koju smo dotada mogli viđati samo kao pjevačicu, ali se i u glumi veoma dobro snašla.

Radnja ovog filma je na vrhuncu, scenario je dosta bogat. Lokacije, kuće, kancelarije i velika cvjećarna su jako ukrašeni i dobro dočarani za temu filma. Ono što mi se izrazito dopada je preokret koji se dešava na polovini filma, o čemu je riječ neću da vam kažem i budem spoiler, mogu samo reći da je taj 'preokret' veoma dobro osmišljen, a i na taj način gledaoc se iznenađuje i još više uživa u već dobrom filmu. Važno je napomenuti da su svi glumci u filmu povezani jedni s drugima što daje filmu još veću čar. O glumcima nemam mnogo reći, jer sam već rekla da glumačka postava nije mogla biti bolja. I za kraj film će se dopasti zaljubljenima, mlađima, tinejdžerima i starijima; ljubiteljima romantike i komedije. I još nešto HAPPY VALENTINE'S DAY.RADNJA FILMA

Radnja filma smještena je u Los Angelesu, pored toga 14. februar je i većina muškaraca želi iznenaditi svoje voljenje djevojke raznim poklonima za Valentinovo. Priča prati nekoliko zaljubljenih parova. Od dječaka koji je zaljubljen sa 10 godina i želi iznenaditi svoju voljenu i zaljubljenih tinejdžera, do odraslih mladih bračnih parova, (pa i onih koji to tek trebaju postati) i starijih, iskusnih bračnih parova koji se i dalje vole. No, nisu svi  toliko sretni za Valentinovo, tako da postoji i ona druga strana, djevojaka i momaka koji su za Valentinovo sami, no to ih neće spriječiti da se i oni dovoljno zabave.


TRAILER

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO