TRAINWRECK/ HAOS U GLAVI (2015.)

Naziv filma: Trainwreck/ Haos u glavi
Datum izlaska filma: 17.7.2015.
Redatelj: Judd Apatow
Scenarist: Amy Schumer
Uloge: Amy Schumer, Bill Hader, Brie Larson
Radnja: Amy je mlada žena koja radi kao urednica u časopisu, a pored toga se viđa sa više muškarac, puši travu i dosta pije. Međutim kada ju posao odvede do simpatičnog doktora, ona počinje shvatati da s njim nije kao sa ostalim muškarcima.
Zemlja: USA
Žanr: Komedija, romantika
Trajanje: 2 h 5 min
IMDb ocjena: 6,4
Naša ocjena: 7


RECENZIJA


''Traiwreck'' ili ''Haous u glavi'' je novi film, snimljen polovinom 2015. godine. Film je za kratko vrijeme postao dosta popularan, izrazito za ženski pol, ali i za muški. Za kratko vrijeme ima poprilično dobru ocjenu na IMDb- u, pa kako i ne bi kada je scenaristica ovog filma Amy Schumer, a pored toga ona tumači i glavnu ulogu. Film zasada ima dosta pozitivnih kritika, a gledoce isti ne prestaje iznenađivati (u pozitivnom smislu).


NAŠE MIŠLJENJE

Već duže vrijeme želim napisati recenziju za gore pomenuti film, a to je iz više razloga. Jedan od razloga je što sam vidjela dosta pozitivnih komentara i kritika za ovaj film, a drugo je to što je ovo jedan od (slobodno mogu reći) najgledanijih filmova u 2015. godini. Da ne govorim o IMDb ocjeni koja je za samo pola godine i više nego solidna. Sve ovo navedeno me natjeralo da pogledam film, ali ja i nisam primijetila nešto posebno u ovom filmu. Smatram da je ovo zapravo samo još jedna u nizu drama sa dozom romantične komedije, ali ništa specijalno i 'predobro' kako sam mislila da će biti. Ono što mnogi, vjerovatno vole kod ovog filma zapravo nije radnja ili tako nešto, mislim da je to zapravo Amy Schuer, jedna od glavnih uloga koja tumači zanimljivu djevojku Amy koja voli tulumariti i imati što je više muškaraca moguće. Ipak, s druge strane je osoba koja će vas najviše nasmijati u filmu i dočarati isti. 

Postoje špekulacije da će Amy nakon ovog filma biti jedna od traženijih glumaca, pa kako i ne bi nakon ove odlične glume čiji je scenario sama napisala. I meni, kao i svima vama se zapravo ona najviše dopala u čitavom filmu, jer nije lako glumiti pijanicu i nadrogiranu djevojku s jedne strane, a s druge strane srdačnu damu koja radi kao urednica u časopisu i zaljubljuje se po prvi put. Pored Amy u filmu smo mogli vidjeti i Bill Hadera koji je tuačio doktora u kojeg se Amy počinje zaljubljivati. Moram priznati da sam poprilično zadovoljna njegovom glumom, kao i mnogobrojnim smiješnim situacijama koje je sasvim srdačno prihvatio i pokazao svoj maksimum. Kvaliteta videa je na nivou, što se dalo i očekivati, jer je film snimljen u 2015., a i svi znamo da film ne bi dobro prošao kod publike da je kvaliteta loša.

Ono što ste mogli zaključiti iz prve slike jeste da u filmu glumi John Cena, i ne, nije vam se učinilo, to je zaista on, ali se pojavljuje samo u početku filma. Film traje 2 sata i usprkos svemu što sam rekla, dolazimo do zaključka da je film ''Trainwreck'' jedan od filmova koji bi se bez problema mogao pogledati i bez problema preporučiti, ali ne baš svima. Zašto? Pa, smatram da je važno napomenuti da film ne bih preporučila mlađima ispod 18. godina, jer je film dosta perverzan, te sadrži seksualne scene, a i tu su scene opijanja i drogiranja, što nikako nije za mlađe. Film će se najviše dopasti djevojkama i ženama,  no s druge strane muškarcima jer film sadrži mnoge ''sportske scene'' , onima koji vole komediju i smijeh, ljubiteljima drame i ljubiteljima romantike. Naša ocjena je 7. IMDb ocjena je 6, 4.


RADNJA FILMA

Amy je još od malih nogu živjela sa mlađom sestrom i ocem koji i nije bio najbolji primjer, jer je bio alkoholičar i pijanica. No, nakon 23 godine, Amy je postala baš poput svog oca; opija se, drogira, te ima čak nekoliko momaka. Dok je njena sestra udata, pa čak i trudna. Pored svega Amy je urednica jednog od časopisa i dobija jedan od najgorih zadataka, a to je da intervjuiše doktora, koji nije obični doktor, on je doktor za sportiste. Ubrzo nakon upoznavanja duhovitnog i zanimljivog dečka, Amy počinje misliti da je on drugačiji od ostalih, te da se po nečemu razlikuje, što zapravo i on isto misli za nju.


TRAILER

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO