PLAY THE GAME/ PRATI IGRU (2009.)

Naziv filma: Play the Game/ Prati igru
Datum izlaska filma: 28.8.2009.
Redatelj: Marc Fienberg
Scenarist: Marc Fienberg
Uloge: Paul Campbell, Andy Graffith, Doris Roberts, Liz Sheradian, Marla Sokoloff
Radnja: Mladi dečko ima starijeg dedu kojeg pokušava učiti trikovima sa ženama, ali će vremenom malo pretjerati, pa čak udijeliti i sam sebi poneki trik.
Zemlja: USA
Žanr: Komedija, romantika
Trajanje: 1 h 54 min
IMDb ocjena: 6,6
Naša ocjena: 7,5RECENZIJA

Film ''Play the Game'' je jedan od boljih komičnih filmova koji će se svidjeti starijima i onima u srednjim godinama. Film je dosta zanimljiv i po meni je nešto poput romantične drame i romantike ujedno. Ovaj poprilično dobar film, režisirao je Marc Fienberg koji i nije toliko poznat, ali ovaj film mu je zapravo i najznačajnije. Recenzije, ocjene, mišljenja gledaoca i kritičara su daleko od lošeg, ali s druge strane ne i najbolja, više kao srednji rang. Njegova IMDb je poprilično dobra, 6,6, a naša ocjena 7,5. Naše lično mišljenje pročitajte u nastavku članka.NAŠE MIŠLJENJE

Jedan od filmova koje biste mogli pogledati nekoliko puta i uvijek se podjednako smijati i oduševiti je ovaj gore već pomenuti. Film sadrži mnoge smiješne, zanimljive i zabavne trenutke, pa u jednom trenutku čak i iznenađujuće postupke osoba koje glume u filmu. Kad smo već kod glumaca, tu ćemo se malo zadržati. Glavnu glumačku postavu čine Paul Cambell (David) koji tumači mladog, iskrenog, pa po nekim postupcima i hrabrog dečka koji voli svog djeda i koji će učiniti sve za njegovu sreću. Ovog glumca ste mogli viđati i u drugim filmovima i serijama, ali ga se možda nećete sjećati jer je imao uglavnom sporedne uloge. Drugi ''član'' glumačke postave je Andy Gririffith koji tumači Davidovog djeda Joe- a, nažalost ovaj glumac nas je napusti i preminuo 2012. godine, ali ćemo ga svakako pamtiti po ovoj odličnoj ulozi gdje je tumačio veselog, razdraganog, zanimljivog i zaljubljenog starog deku. 
Mislim da su se oni u svojim ulogama veoma dobro snašli, a vjerovatno i uživali u svom poslu, naravno tu su i Doris Roberts (Rose) i Marla Sokoloff (Julie) koje su također bile odlične, kao i sva glumačka postava filma. Jedna važna stvar koja je odlična kod ovog filma su lokacije. Nisam mnogo upućena gdje je film sniman, ali zelenilo i šarenilo koje ćete moći vidjeti u filmu, a i sva priroda je toliko prelijepa, a i smatram da to daje još bolju čar filmu koji treba biti romantičan i komičan. Kvaliteta je veoma dobra, isto vrijedi i za bogati scenario, a i radnju, Naravno radnja nije ni blizu originalnog, ali je dobra i zanimljivo odrađena što ovom filmu daje posebnu čar, a ako ga pogledate vidjet ćete i zašto. Film će se dopasti ljubiteljima čistih komedija uz koje će se baš nasmijati, starijima i mlađima. Naša ukupna ocjena je 7,5.
RADNJA FILMA

David je mladi dečko kojeg ima starijeg djeda u staračkom domu. On se trudi često ga obilaziti, no, ubrzo shvata da je njegov djed tužan i usamljen. David će se odlučiti na poseban korak, te će djeda učiti kako osvojiti djevojku. Nakon samo par dana, njegov djed, Joe će pronaći čak nekoliko žena u staračkom domu, dok će se njegov sin morati pozabaviti i sopstvenim ljubavnim problemima koje će imati nakon što upozna Julie, šarmantnu i zgodnu djevojku kojoj neće moći odoljeti.


TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO