Home » , , , , , , , , » KILL GAME/ IGRA UBIJANJA (2015.)

KILL GAME/ IGRA UBIJANJA (2015.)

Naziv filma: Kill Game/ Igra ubijanja
Datum izlaska filma: 5.12.2015.
Redatelj: Robert Means
Scenarist: Robert Means
Uloge: Pierson Fode, Joe Adler, Mouzam Makkar, Sari Sanchez 
Radnja: Stari srednjoškolski prijatelji se okupljaju ponovo kada saznaju da je njihov zajednički prijatelj umro. No, ubrzo shvataju da to nije bila slučajnost i da postoji ubojica koji se vratio po osvetu, jer su oni u svojim mladalačkim danima zbijali mnoge šale sa svima.
Zemlja: USA
Žanr: Horor
Trajanje: 1 h 42 min
IMDb ocjena: 3,6
Naša ocjena: 4

RECENZIJA

Kada su u pitanju noviji horori svi smo skeptični, jer sve ono dobro što se moglo smisliti za horor žanr je već viđeno, tako da je prava rijetkost vidjeti originalniji horor u novije vrijeme. Ista je stvar i sa filmom ''Kill Game'' koji me nije uspio osvojiti ni sa čime. Sam redatelj koji je i scenarist, Robert Means koji uglavnom piše za horore, ali nikada to ne bude nešto specijalno i vrijedno spomena, isto je i sa ovim filmom. Kritičari kao i publika nisu ostali zadivljeni uopšte.NAŠE MIŠLJENJE

Film koji je izašao prije 2 mjeseca i za to kratko vrijeme ima dosta negativnih kritika je upravo ovaj. Većina vas vjerovatno ni ne zna da uoće postoji ovaj film, što također govori o istom da nije vrijedan gledanja, jer da jeste, već bi svi pričali o njemu. Dosta stvari je kod ovog filma apsurdno i nepovezano. Mislim da bi se moglo pričati danima, ali zašto toliko pričati o filmu na koji ću zaboraviti čim napišem ovu recenziju. Na ovaj film sam naišao sasvim slučajno, pa sam ga odlučio pogledati, jer me je privukao naziv filma i sam poster filma, koji izgleda obećavajuće. 

Trailer nisam pogledao, ali sam zato pročitao kratki sadržaj. Po samom sadržaju sam zaključio da ovaj film nije Bog zna šta i da je više kao rimejk filma ''I Know What You Did Last Summer'' i sličnih starijih filmova o tinejdžerima i ubici kao glavnoj ulozi koji ih želi sve ubiti radi osvete. Eh, jedino što se razlikuje u takvim filmovima je upravo to, ubica i motiv. Postoji dosta stvari koje bih pomenuo i uvrstao u loše strane filma. Prva, pa i jedna od najbitnijih stavki su glumci. U ovom filmu, glumci nam nisu poznati, niti jednog od ovih glumaca nisam viđao prije, što je zapravo i u redu, tačnije bilo bi u redu da su oni odradili dobar posao, ali, nažalost, to nije slučaj. Mogu dati samo par primjera loše odglumljenih scena, kao što su npr. scena gdje Bet (Sari Sanchez) vrišti, to njeno, nazovimo 'vrištanje' je bilo toliko neubjedljivo i toliko loše, da su svi mogli uvidjeti da je to loša gluma.

Kada bih morao izdvojiti jednog od glumaca koji je odradio posao, mislim da bih se baš zapitao ko bi to bio. Zapravo mislim da je to sam serijski ubica koja se krije pod maskom, jedino on je dobro odradio posao, ako to uopće možemo reći, jer on ne priča, zapravo, on samo ubija. Slijedeća stvar koja me je 'ubila u pojam' je to što je kvaliteta veoma loša. Kada sam gledao film, imao sam osjećaj da je snimljen '60- ih, pored toga, ne znam ko je i koliko njih je snimalo ovaj film, ali snimatelji su također bili grozni, u smislu da, ukoliko obratite pažnju, možete primijetiti loše pomjeranje kamere ili trzanje. Što nam daje utisak kao da su ovaj film osmislili amateri, što zapravo i jeste tako. Lokacije nisu bile najbolje, ali to je ovom filmu najmanje za zamjeriti. Film će se dopasti ljubiteljima klasičnih horora. Naša ocjena je 4.RADNJA FILMA

Grupa prijatelja koji su nekada išli skupa na fakultet se ponovo sreće, nakon što saznaju da je jedan od njih mrtav. Sve što više budu istraživali shvatit će da se neko iz njihove prošlosti vratio i odluči osvetetiti zbog maltretiraja koje su oni vršili nad drugim studentima. Da li će uspjeti saznati o kome se radi ili će se i sami suočiti sa ubilačkom igrom.


TRAILER


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO