Home » , , , , , , , , , » CONFESSION OF A SHOPAHOLIC/ SNOVI JEDNE ŠOPINGHOLIČARKE (2009.)

CONFESSION OF A SHOPAHOLIC/ SNOVI JEDNE ŠOPINGHOLIČARKE (2009.)


Naziv filma: Confession of a Shopaholic/ Snovi jedne šopingholičarke
Datum izlaska filma: 13.2.2009.
Redatelj: P.J. Hogan
Scenarist: Tracey Jackson, Tim Firth
Uloge: Isla Fisher, Hugh Dancy, Krysten Ritter
Radnja: Šopingholičarka koja je još od malih nogu luda za modom odlučuje početi iznova, tako što će prodati svoju odjeću i poplaćati sve neplaćene račune koji su se dosta nagomilali.
Zemlja: USA
Žanr: Komedija, romantika
Trajanje: 1 h 44 min
IMDb ocjena: 5,8
Naša ocjena: 6,5


RECENZIJA

Bliži se Valentinovo (dan zaljubljeni), međutim ne možemo svi biti u sretnim vezama i uživati u ljubavi. S obzirom na to odlučila sam napisati recenziju za film ''Confession of a Shopaholic'' koji će se svidjeti usamljenim djevojkama, koje za Valentinovo nemaju pametnija posla od gledanja filmova. Šalu na stranu ovo je definitivno jedan od girly filmova, u kojima će se mnoge djevojke pronaći i veoma lako isti zavoljeti. Film je režisirao P.J Hogan, poznatiji po filmovima ''Peter Pan'', ''Muriel's Wedding'' i mnogim drugim romantičnim komedijama uz koje ćete uživati, kakva je i ova. Ukoliko vas zanima nešto više o filmu svakako ne propustite nastavak recenzije.NAŠE MIŠLJENJE

Iako sam ovaj film pogledala još odavno, ipak sam morala napisati recenziju i reći svoje mišljenje. Najviše zato što je baš za ovo vrijeme pred Valentinovo. Film govori o mladoj djevojci čiju sreću čini kupovanje raznih stvarčica, od odjeće do modnih dodataka, ali kada njeno nagomilavanje odjeće postane ozbiljan problem, ona potraži pomoć i odluči se promijeniti iz korijena. Ovo je samo mali sneak peek onog što vas čeka u ovom dosta zanimljivom filmu. Ono što bih htjela pomenuti da je kod ženske populacije film jako dobro prošao, a iskreno, možemo reći da ovaj film samo djevojke i gledaju. Možemo reći da je IMDb ocjena solidna (5,8) s obzirom da girly filmovi ne prolaze najbolje kod kritičara. 

A sada nešto o glumcima. Iako glavnih glumaca u filmu nema mnogo, izdvojila bih samo jednu, a to je, naravno Isla Fiher koja tumači posesivnu šopingholičarku Rebeccu. Njen posao (iako naizgled lagan) je bio upravo suprotno, ali Isla se veoma dobro snašla i veoma dobro odglumila šopingholičarku koju zanimaju samo krpice i moda. Tu su i neki drugi glumci, oni manje vrijedni spomena. Kvaliteta nije loša, ali, naravno uvijek može bolje. Lokacija je veoma dobra (što mi se jako dopada), kao i sama radnja, koja, ne mogu reći da je originalna, no svakako je dobro osmišljena. Ne želim mnogo dužiti o ovom filmu, jer sam najvažnije već i rekla. Važno je napomenuti da će se dopasti najviše djevojkama koje su lude za modom, kakva je i sama glavna glumica.RADNJA FILMA

Rebbeca još od malih nogu prati modu, a sada, kada je odrasla njene jedine želje i snovi su nove krpice i modni dodaci kojih već ionako ima na pretek. Ipak, kada sazna da su njene kartice blokirane i da su se računi nagomilali odluči potražiti pomoć od prijateljice koja joj preporuči da se riješi odjeće, tačnije da ju proda i da od tog novca podmiri račune. Ipak, da li će to uraditi i do koje mjere je spremna otići saznajte u samom filmu.


TRAILER

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO