Home » , , , , , , , , , , » THE AGE OF ADALINE/ BEZVREMENSKA ADALINE (2015.)

THE AGE OF ADALINE/ BEZVREMENSKA ADALINE (2015.)

Naziv filma: The Age of Adaline/ Bezvremenska Adaline
Datum izlaska filma: 24.4.2015.

Redatelj: Lee Toland Krieger
Scenarist: J. Mills Goodloe, Salvador Paskowitz
Uloge: Blake Lively, Michiel Huisman, Harrison Ford
Radnja: Mlada djevojka rođena u 20. stoljeću nakon nesreće shvati da ne može stariti, te da će zauvijek ostati mlada i lijepa. Nakon mnogo usamljenih godina ona upoznaje čovjeka iz svojih snova.
Zemlja: USA
Žanr: Drama, fantazija, romantika
Trajanje: 1h 52 min

IMDb ocjena: 7,2

Naša ocjena: 8,5
Posjetite nas na fb-u klikom OVDJE

RECENZIJA


Film ''The Age of Adaline'' je jedan od novijih i originalnijih romantičnih drama. Snimljen je u aprilu 2015. godine, te je za kratko vrijeme osvojio mnoge gledatelje, pa kako gledatelje, tako i kritičare. Pored dobrih glumaca, film će ostati upamćen i po tome što su kreacije koje možemo vidjeti u filmu kreirale velike modne kuće Gucci i Dior. Ovaj nevjerovatni film je režisirao Lee Toland Krieger kojeg ćemo (vjerujem) dugo pamtiti upravo po ovom filmu, koji mu je za veoma kratko vrijeme donio veliku slavu.


NAŠE MIŠLJENJE

Romantična drama sa dozom fantazije o kojoj su vođene mnoge špekulacije u posljednjih godinu dana bila je upravo povod za moje gledanje ovog filma. Kao što rekoh film ima veliku gledanost, izrazito kod ženskog pola. ''The Age of Adaline'' je svakako film uz koji ćete uživati od samog početka, pa do zadnje scene filma. Film ostavlja bez daha, te ima mnogo pozitivnih komentara, čak su i kritičari filma bili zadovoljni. Njegova trenutna IMDb ocjena je također veoma visoka, 7,2. 

U ovom filmu (garantujem) nećete naići na stvari koje vam se neće dopasti, a ako i naiđete to će biti neke male sitnice koje se i ne mogu zamjeriti ovom odličnom filmu. Što se tiče glumaca fokusirat ću se samo na glavne uloge, jer sporedne (iskreno) i nisu toliko vrijedne spomena. Naravno kao glavnu ulogu možemo vidjeti lijepu, mladu i zgodnu Blake Lively koja tumači Adaline. Vjerujem da će ova glumica biti poznatija ljubiteljima serije ''Gossip Girl''. Blake Lively je odlično odglumila stidljivu, hladnu, ali i uplašenu mladu djevojku koja je zapravo još iz prošlog stoljeća, s druge strane glavni muški akter, Michiel Huisman se nije pretrgao dočarati lik Ellisa, također tokom cijelog filma nisam mogla zamisliti Adaline i Ellisa skupa, te smatram da je tu redatelj pomalo pogriješio, jer je izabrao pogrešnog aktera.

Pored toga ovo je trebala biti romantična drama, ali, moram priznati i da ljubavi, tačnije romantike između Adaline i Ellisa nažalost nedostaje. Što se tiče lokacije i samog 20. stoljeća u filmu, poprilično sam zadovoljna. Istina, na početku filma nam se prikazuje kako je Adaline zapravo postala to što jeste, ali je veoma malo događaja iz prošlosti, tačnije iz 20. stoljeća. Režiser se više fokusirao na sadašnjost nego na prošlost, te iz prošlosti Adaline možemo vidjeti svega nekoliko scena, ali po meni sasvim dovoljno da se gledaoci uvedu u samu uvodnu špicu filma.  Ovaj film će se dopasti ponajviše ženskom polu, ljubiteljima fantazije i drame. Naša konačna ocjena (uzevši u obzir i dobre i loše strane filma) je 8,5.

RADNJA FILMA

Adaline je lijepa i zgodna djevojka koja je rođena u 20. vijeku. Za vrijeme svog života bila je udata, te je dobila djevojčicu. Nakon gubitka muža, ona pokušava nastaviti sa životom zajedno sa svojom kćerkom, no stvari se iskompliciraju nakon što ona doživi nesreću. Nakon nesreće Adaline shvata da će živjeti duže nego što bi to podnjela jedna prosječna osoba, a da će uzrok tome biti vječita ljepota. Kako bi tajnu sačuvala samo za sebe morat će promjeniti svoj život iz korijena, te se stalno seliti. Njenu selidbu poremetit će zgodni mladić Ellis, kojeg je upoznala na dočeku nove godine. Da li će se Adaline zaljubiti i da li će reći istinu koju toliko dugo skriva?
TRAILER
0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO