TED/ TED (2012.)


Naziv filma: Ted/ Ted
Datum izlaska filma: 29.7.2012.
Redatelj: Seth MacFarlane
Scenarist: Seth MacFarlane, Alec Sulkin
Uloge: Mila Kunis, Seth MacFarelne, Mark Wahlberg
Radnja: John je od malena želio imati istinskog prijatelja koji će uvijek biti tu, jedne večeri je poželio da njegov medvjedić, kojeg je nazvao Ted, postane stvaran što se i dogodilo, čime je Ted postao jedan od najpoznatijih ličnosti. Dugo nakon toga Ted i John su i dalje dobri drugovi, no prijateljstvo se stavlja na kušnju kada John mora birati između svoje prve ljubavi i njega.
Zemlja: USA
Žanr: Komedija, fantazija
Trajanje: 1h 46min
IMDb ocjena: 7
N
aša ocjena: 7
RECENZIJA

Nakon dugih, pa pomalo možda i dosadnih recenzija o komedijama, odlučili smo napisati još jednu. No ovog puta potpuno suprotnu od ostalih komedija koje smo dosada recenzirala, a riječ je o slobodno mogu reći jednoj od najpoznatijih komedija u novijem vijeku. Ovo je jedan od filmova koji je osvojio, kako mlade, tako i starije. Ukoliko niste pogledali ovu odlučnu komediju preporučujemo da to obavezno i uradite. Redatelj ovog filma je Seth MacGarlane koji je ujedno i posudio glas glavnom akteru, Tedu. Smatram da je redatelj i više nego dobro odradio posao, te da je ovaj film i više nego dobro ocijenjen kod publike.NAŠE MIŠLJENJE

Film ''Ted'' je slobodno mogu reći jedan od najpoznatijih komedija u novom vijeku. Ovaj veoma poseban film snimljen je 2012. godine, film je bio toliko gledan i imao je veoma pozitivne kritike zbog čega je snimljen i nastavak sa istoimenim nazivom ''Ted II'' 2015. Iako je ovo komedija, po mom ličnom mišljenju film nije toliko smiješan, kao što su neke legendarne komedije poput ''The Naked Gun'', ''Home Alone'' i mnogi drugi. Ovo je više nešto kao drama, koja sadrži fantaziju sa nešto malo smijeha. Moram priznati da je film veoma dobro osmišljen, ipak medo koji govori, hmm rekla bih nešto dosad neviđeno. Većina ljudi kada vidi da je riječ o plišanom medi koji priča može pomisliti da je ovo dječji film, ali baš je suprotno od toga, također mogu pomisliti da je ovo neki creepy horor, jer u današnje vrijeme filmovi sa lutkama i medama koji su ukleti su veoma učestali. Ali film ''Ted'' nije ništa slično tome. Film ne bih preporučila mlađima, jer sadrži seksualne scene i psovke. 
Postoji nekoliko stvari koje su mi se veoma dopale kod filma. Prvo što mi se sviđa kod filma je sama radnja, koja je veoma dobro osmišljena. Pored toga sviđa mi se sama uloga Teda koji je navodno medo koji priča, ali on nije uopće toliko umiljat kao što će vam izgledati na prvi pogled, jer on voli da se opija, drogira, a isto tako voli i žene. Većina glumaca je dobro odradila posao, ipak govorimo o jednoj od poznatijih glumica Mili Kunis, a tu je i Mark Wahlberg koji se i nije toliko pretrago da film učini toliko smiješnim. Sve u svemu možemo zaključiti da je u filmu ključan sam Ted, koji će vas ponajviše i nasmijati. Ocjena za film je 7.


RADNJA FILMA

Ukratko, film govori o dječaku s kojim se niko ne želi družiti, no na badnje veče on dobije poklon od svojih roditelja, medu. Iako medo nije mogao pričati on je to poželio. Sljedeće jutro kada se probudio vidio je medu kojeg hoda i koji priča s njim. Ted (medo) je postao jedan od najtraženijih poznatijih ličnosti. John i Ted i nakon mnogo godina su ostali najbolji ortaci, no John će morati birati između Teda i ljubavi svog života. Koji će biti njegov izbor?TRAILER
Ukoliko vam se recenzija dopada i želite ostati u toku posjetite nas i na fb- u klikom OVDJE

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO