LOVE ACTUALLY/ ZAPRAVO LJUBAV (2003.)

Naziv filma: Love Actually/ Zapravo ljubav
Datum izlaska filma: 14.11.2003.
Redatelj: Richard Curtis
Scenarist: Richard Curtis
Uloge: Hugh Grant, Martine McCutcheon, Liam Neeson
Radnja: Film prati osam različitih parova, neki sa dobrim, neke sa lošim odnosima. Njihove priče se prepliću za vrijeme najbitnijeg blagdana Božića.
Zemlja: USA
Žanr: Romantika, drama, komedija
Trajanje: 2 h 15 min
IMDb ocjena: 7,7
Naša ocjena: 8
RECENZIJA

Film ''Love Actually'' je nešto stariji film, snimljen krajem 2003. godine. Iako već stari film i dalje nije zaboravljen. Neki ga vole zbog romantičnosti i ljubavi koje u ovom filmu ima i previše. S druge strane neki ga vole zbog božićne atmosfere koju pruža, pa je samim tim jedan od filmova koji uvijek možete gledati iznova. Richard Curtis je redatelj ove predivne romantične komedije, također je i poznatiji po filmovima ''Notting Hill'', ''About Time'' i mnogim drugima.


NAŠE MIŠLJENJE

Film koji je bio potpuni pogodak po svemu je svakako gore već napomenuti ''Love Actually''. Za sve zaljubljene, sretne parove, pa i obitelji ovo će biti jedan od zaista zanimljivih i romantičnijih filmova koje ćete ikada pogledati. Zaista sam dosta pogledala romantičnih ljubavnih priča, od onih najpoznatijih koje su bile snimljene po knjigama Nicholasa Sparksa, do potpuno nebitnih i ne toliko dobrih ljubavnih filmova. Ipak, u svim tim mnogobrojnim filmovima nikada nisam pogledala film kao što je ovaj. Možda zato što ovdje nije u pitanju jedna ili dvije ljubavne priče, već njih 8. S jedne strane možemo vidjeti shrvanu porodicu, čovjeka koji je izgubio ženu, i sina koji je izgubio majku, no usprkos svemu dječak nije toliko tužan zbog same majčine smrti, već zbog djevojčice koja mu se sviđa ali koja ga ne primjećuje. Ipak s druge strane možemo vidjeti raznovrsne ljubavne parove, pa čak i one koji će tek postati parovi.
Mislim da je svrha samog filma bila snimiti nešto što je dosada neviđeno i moram priznati da su i uspjeli. Kroz ovaj film možemo vidjeti ljude sa različitim problemima, ali i njihove ljubavne priče što zapravo govori i o samom životu. U filmu ima jako dosta glumaca, tako da ne bih mogla izdvojiti samo njih par koji su bili glavna uloga u filmu, jer kao što rekoh ima ih više. Oni koji su zaista vrijedni spomena su Billy Nighy koji se zapravo i najviše pojavljuje u filmu. On tumači Billya, rokera koji je snimio božićnu pjesmu, glumi veoma razdraganog i smiješnog pjevača koji je po meni bio i najzanimljiviji u cijelom filmu. Pored njega spomenut ću i najmlađeg člana seta, a to je Thomas Brodie- Sangster koji glumi malog Sama, naravno on je sad odrastao, ali je tada kao i danas veoma sladak i veoma dobar u glumi. Naravno tu su i mnogi drugi glumci koji su bili odlični, ali ja sam pomenula samo one koji su po meni bili najupečatljiviji. Naravno ne može biti sve tako dobro, pa tako ni ovaj film. 
Jedna stvar mi je bila jako iritantna kroz čitav film, a to je Hugh Grant, (koji je također glumio i u filmu ''Notting Hill'') on je imao jednu od lakših uloga. Glumio je premijera koji se zaljubljuje u jednu od svojih zaposlenica. Međutim kroz njegovu glumu sam dobila veoma loš utisak, da li je to zato što mi je on (kao sam glumac) iritantan, ili je to zato što on ne zna uraditi posao za koji je plaćen. Ono što filmu daje posebnu čar i zbog čega je još bolji je to što je film pored romantike baziran i na božić, jedan od svima omiljenih praznika. Radnja i ideja o filmu je bila odlična, a moram priznati i da je odlično razrađena. Naša ocjena 8. I za kraj, ovaj film će se dopasti romantičarima, starijima iznad 20 godina. Jedna preporuka je da film gledate za vrijeme blagdana, za potpunu čar samog filma.RADNJA FILMA

Radnja filma je za vrijeme božića i prati 8 različitih obitelji i parova. Na samom početku vidimo Billya, poznatijeg rok pjevača koji snima nešto drugačiju (božićnu) pjesmu. Pored njega tu je Daniel koji je izgubio svoju ženu i Sam koji je izgubio svoju majku. Unatoč svemu Daniel pokušava što više pomagati ženinom sinu Samu, a Sam sve što želi je djevojčica u koju je već dugo zaljubljen. Sljedeći par su žena i njen poslovni čovjek koji ima vremena za sve osim za svoju porodicu, a pored toga ona počinje sumnjati da ju on vara. Peter i Judy su novopečeni muž i žena, ali Judy počne osjećati grižnju savjest jer se ona sviđa i Peterovom najboljem drugu Marku. Sljedeći par se upoznaje na setu snimanja nešto perverznijeg filma, ali to ih neće spriječiti da izađu. Sarah je djevojka koja već 2 godine radi u firmi, a isto toliko je i zaljubljena u zgodnog i mladog radnog kolegu Karla, da li će oni imati sreće? Jamie je mladi i ne toliko iskusni pisac koji upoznaje portugalkinju Aureliu koja mu se svidi na prvi pogled, ali njihovoj sreći ubrzo dolazi kraj jer se on mora vratiti kući. Novopečeni premijer se zaljubljuje u jednu od svojih zaposlenica, problem nastane kada on ne zna kako pokazati svoje osjećaje. Zadnji, ali ne i najmanje važan je Colin, koji odluči otići u Ameriku kako bi pronašao ljubav svog života.TRAILER
0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO