Home » , , , , , , , , , , » FINAL GIRL/ POSLJEDNJA DJEVOJKA (2015.)

FINAL GIRL/ POSLJEDNJA DJEVOJKA (2015.)

Naziv filma: Final GIrl/ Posljednja djevojka
Datum izlaska filma: 14.8.2015.
Redatelj: Tyler Shields
Scenarist: Adam Prince, Stephen Scarlata
Uloge: Abigail Breslin, Wes Bentley, Alexander Ludwig
Radnja: Veronika je nova djevojka u gradu, te kao takva privlači mladu grupu tinejdžera koji ubijaju mlade, lijepe plavuše iz nepoznatih razloga. No ono što oni ne znaju je da je Veronika na obučavanju, te da su njen prvi test upravo tinejdžeri koji ubijaju mlade djevojke.
Zemlja: USA
Žanr: Akcija, drama, horor
Trajanje: 1h 30min
IMDb ocjena: 4,6
Naša ocjena: 5
RECENZIJA

Film ''Final Girl'' je jedan od novijih, ali nažalost i lošijih filmova koji su izašli u 2015. godine, tačnije u augustu, prije par mjeseci. Redatelj filma je Tyler Shields, ne toliko poznati režiser, zbog čega i nema neke poznatije filmove, te je jedan od novijih režisera, čime je svega režisirao ovaj film, ali će ih navodno biti još u ovoj (2016.) godini. Na prvu moram priznati da se ovaj režiser i nije toliko pokazao, jer film nije baš najbolje prihvaćen kod publike.
NAŠE MIŠLJENJE

 Većina onih koji su pogledali film tvrde da je on izrazito loš, radi loše radnje i loših glumaca koji i nisu najbolje odradili posao. U većini toga se slažem. Prvo moram spomenuti radnju, koja je pomalo čudna. Dakle, film počinje tako što vidimo malu djevojčicu koja je veoma inteligentna, te ne tuguje toliko za izgubljenim roditeljima, s njom je čovjek koji ju ispituje o djetinjstvu i općenito njenom životu, te je spreman da je odvede k sebi na obuku. Nakon toga imamo radnju 12 godina kasnije. To uopće ne bi bilo čudno da smo upućeni zašto Veronica (Abigail Breslin) pokušava postati ubica, tačnije želi ubiti 4 tinejdžera koji ubijaju djevojke. Mislim da je zbog toga ovaj film veoma loše odrađen, te je vjerovatno to ono što odvlači pažnju samog gledaoca i tjera ga na mišljenje ''zašto ona uopće hoće da ih ubije? radi neke osvete, ili?'', ako vas baš zanima to se čak ni na kraju filma ne sazna. 

Druga stvar koja je iritirajuća kod ovog filma je loša glumačka postava. Po mom iskrenom mišljenju glumci se nisu baš najbolje snašli u ovom filmu i u svojim ulogama. Jedini koje mogu izdvojiti da su uspjeli učiniti ovaj film nešto boljim su glavna uloga Abigail Breslin koja tumači odlučnu Veronicu koja se iz nepoznatog razloga želi osvetiti momcima koji ubijaju djevojke (opet iz nepoznatog razloga), Logan Huffman (ili poznatiji kao lik sa sjekirom) može se reći da je imao i jednu od težih uloga, te je morao tumačiti Dannya, koji je sam po sebi lud. Kao što možemo zaključiti radnja ovog filma je veoma loša, većina glumaca se nije snašla, pa možemo izdvojiti svega 2 glumca koji su odradili posao, sama tema je filma, po meni pomalo glupa i besmislena, zbog već pomenutih nejasnoća filma. Zaista ne znam kome bi se mogao dopasti ovaj film. Naša ocjena filma je 5, IMDb ocjena je 4,5.RADNJA FILMA

Djevojčica koja je izgubila roditelje dobija ponudu od starijeg čovjeka da ode s njim na obuku, na što ona pristane. 12 godina kasnije Veronica je na obuci gdje joj pomaže njen ''trener'' William. Nakon što se spremila ona i njen trener su odlučili da njen prvi test budu 4 tinejdžera koji već duže vrijeme ubijaju mlade i lijepe plavuše. Kako bi ih se riješila morat će ih zavesti i riskirati vlastiti život.
TRAILERUkoliko vam se recenzija dopada možete nas podržati na fb stranici Filmtastično


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO