Home » , , , , , , , , , , » CONTRACTED/ ZARAZA (2013.)

CONTRACTED/ ZARAZA (2013.)

Naziv filma: Contracted/ Zaraza
Datum izlaska filma: 22.11.2013.
Redatelj: Eric England
Scenarist: Eric England
Uloge: Najarra Townsend, Alice Macdonald, Katie Stegeman
Radnja: Mlada djevojka je zaražena, te ubrzo saznaje da je razlog tome vjerovatno prouzrokovao nepoznati mladić s kojim je spavala, te da joj je prenio spolnu bolest.
Zemlja: USA
Žanr: Drama, horor, triler
Trajanje: 84 min
IMDb ocjena: 5,3
Naša ocjena: 7


RECENZIJA

''Contracted'' je film koji je snimljen 2013. godine. Film bismo mogli prevesti kao 'zaražena', što zapravo dosta ima smisla. Ovaj film nije izazvao neke ogromne dobre, ali ni loše reakcije kod ljudi. Redatelj, kao i scenarist je Eric England. Moram napomenuti da film ima i nastavak koji je snimljen 2015. godine, ''Contracted: Phase II''.


NAŠE MIŠLJENJE


I ponovo još jedna u nizu recenzija o horor žanru, šta mogu kad mi je to omiljeni žanr. Danas, kao što već vidite pričamo o filmu ''Contracted'', da budem iskrena malo kasnim sa ovom recenzijom, jer vidim da je već izašao i nastavak, prije nekoliko mjeseci, što je bilo i očekivati, jer ovaj 1. dio nema baš najbolji završetak, zapravo uopće ga i nema. Film nema toliko dobre kritike, ali meni se sama ideja ovog filma dopala. Nije nešto neviđeno dosad, ali je ideja dobra, kao i sama radnja. Jedino što zapravo 'kvari' ovaj film je završna scena koja nikom nije bila jasna. Iskreno nisam gledala 2. dio, tako da nisam sigurna, ali mislim da je to zapravo nastavak ovog filma, ali svakako ćete saznati sutra kada napišem recenziju i za drugi dio. Sad možemo krenuti na one loše strane filma, kao što rekoh radnja je veoma dobro razrađena i sama ideja o filmu, ali ima nekih 'caka' koje itekako zapadaju za oko. 
Mislim da bi ovaj film mnogo veću pažnju privukao da je malo razumljiviji i da se na neka pitanja da odgovor. Dakle, mnoga pitanja su ostala neodgovorena, kao što je, od čega je zapravo bolovala Samantha i kako se zove ta bolest? Nažalost, to nismo, a ni nećemo saznati, ali opet napominjem da pogledate 2. dio i zapravo saznate o čemu se radi. Ono što mi se izrazito dopada je pouka koju poručuje film. Kao što je sam redatelj rekao ''Ako nakon filma JAWS ne želite da se kupate u moru, tako ćete i nakon ovog filma dvaput razmisliti prije nego što počnete voditi ljubav.'' Mislim da bi se ovaj film posebno mogao uporediti sa tinejdžerima, te bi im trebao biti 'vodilja', jer je kao što rekoh poučan. Što se tiče glumaca, bili su ok, samo ću to reći, s tim što moram pomenuti glavnu ulogu koja je (po meni) dobro odradila svoj posao, a to je Najarra Townsend koja tumači Samanthu. Film će se dopasti ljubiteljima ne toliko strašnih, ali ipak dobrih trilera i horora. Naša konačna ocjena je 7.


RADNJA FILMA

Samantha je mlada djevojka, koja je nakon duge veze prekinula sa svojom djevojkom. Njena prijateljica je poziva na zabavu na kojoj upoznaje misterioznog dečka, koji joj odaje samo svoje ime. Nakon toga odlaze u njegov auto, te počnu voditi ljubav. Sutradan Samantha počinje primjećivati promjene na svom tijelu, te ode kod doktora koji joj kaže da joj je prenesena teška spolna bolest.TRAILER


Kako biste ostali u toku posjetite nas na Filmtastično stranici i ostanite u toku sa svim recenzijama


0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO