Home » , , , , , , , , , , » BEFORE I GO TO SLEEP/ PRIJE NEGO ŠTO ODEM SPAVATI (2014.)

BEFORE I GO TO SLEEP/ PRIJE NEGO ŠTO ODEM SPAVATI (2014.)

Naziv filma: Before I Go to Sleep/ Prije nego što odem spavati
Datum izlaska filma: 31.10.2014.
Redatelj: Rowan Joffe
Scenarist: Rowan Joffe
Uloge: Mark Strong, Nicole Kidman, Colin Firth
Radnja: Žena se budi svakog dana, bez sjećanja na prethodne dane, kao rezultat traumatske nesreće iz prošlosti. Jednog dana joj stiže pomoć od psihologa koji će joj pomoći da dozna sve i da se sjeća svakog dana, nakon čega će početi sumnjati u sve.
Zemlja: USA
Žanr: Drama, misterija, triler
Trajanje: 1h 32min
IMDb ocjena: 6,3
Naša ocjena: 7,8RECENZIJA

Film ''Before I Go to Sleep'' predstavlja misterioznu dramu, te prati ženu koja ima amneziju. Veoma zanimljiv, uzbudljiv, pomalo i zastrašajuć film koji će se (vjerujem) mnogima dopasti. Film je snimljen u oktobru 2014., a snimljen je po besceleru sa istoimenim nazivom koji je napisao S.J. Watson. Radnja je identična kao u knjizi, a i likovi su nepromjenjeni. Redatelj, a ujedno i scenarist filma je Rowan Joffe, koji se proslavio filmom ''28 Weeks Later'' po kojem ga zapravo i možemo zapamtiti. Pored tog filma, ima ih još dosta, ali nisu toliko vrijedni spomena. Naravno može se reći i da ga je ''proslavio'' upravo i ovaj film, ''Before I Go to Sleep''.


NAŠE MIŠLJENJE

Još jedan u nizu filmova snimljenih po knjizi koji bi navodno trebao odnijeti slavu, no, iz nepoznatog razloga svima se uvijek više dopadne knjiga od filma, možda zbog detalja koje možete pročitati u knjizi, a koji će biti izostavljeni u filmu. Iskreno, istoimenu knjigu nisam pročitala, ali sam zato pogledala film, pa sam odlučila podijeliti moje mišljenje s drugima i reći kako mi se i zašto svidio ovaj film. Moram priznati da je radnja filma poprilično dobra, isto mogu reći i za glumce, ali kvaliteta ovog filma je jednom riječju užasna. Ne znam, možda je do mene, do moje kvalitete na računaru, ali svakako mislim da nije, jer sam film gledala u HD rezoluciji i ne mogu se pohvaliti kvalitetom. Kao da je cio film snimljen noću sa nekim izrazito lošim osvjetljenjem. Upravo zbog toga sam se dvoumila koju ocjenu dati ovom filmu, pa sam našla neku ''zlatnu sredinu'', 7,8.

Glumci su, moram priznati, odlično odradili posao, izrazito Nicole Kidman (Christine) koja je morala glumiti osobu koja ima amneziju, što je ne toliko lako. Radnja je također veoma dobra i zanimljiva, a najbolje od svega je iščekivanje kraja filma kako bismo saznali ko je htio ubiti Christine i zašto je njen muž čudan. Sve ukupno možemo reći da je film solidan, osim već spomenute kvalitete, koja je nažalost grozna. Da je kvaliteta ovog filma bolja mislim da bi i film bio boli, kao i kritike. Film će se dopasti ljubiteljima drame i misterije.RADNJA FILMA

Claire je 40-godišnja žena koja živi sa mužem, Benom i koja ima amneziju koju je prouzrokovala nesreća koju je imala u prošlosti. Njen psihijatar, kako bi joj pomagao predloži joj da se svakog dana snima kamerom, te na taj način ''vodi dnevnik'', a on će ju svakog dana nazvati i podsjetiti gdje je kamera. Claire iz dana u dan sa svoji psihologom pokušava doći do novih podataka i svog sjećanja. Sve će pogoršati saznanje da ona nije imala nesreću, već da ju je neko htio ubiti. Da li će Claire vratiti sjećanje i da li će saznati ko ju je pokušao ubiti?TRAILERUkoliko vam se recenzija dopala i želite ostati u toku sa svim recenzijama, podržite nas i na fb- u klikom OVDJE0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO