Home » , , , , , , , , , , » TRUTH OR DIE/ ISTINA ILI IZAZOV (2012.)

TRUTH OR DIE/ ISTINA ILI IZAZOV (2012.)

Naziv filma: Truth or die/ Istina ili izazov
Datum izlaska filma: 6.8.2012.
Redatelj: Robert Heath
Scenarist: Matthew McGuchan
Uloge: Tom Kane, Liam Boyle, Jack Gordon 
Radnja: Mladi britanski tinejdžeri odlaze na pozvanu zabavu. Nakon što shvate da je njihov poznanik koji ih je pozvao na zabavu zapravo izvršio samoubistvo, njegov brat želeći osvetu počne igrati naizgled običnu igru istine i izazova.
Zemlja: UK
Žanr: Horor, misterija
Trajanje: 1h 36min
IMDb ocjena: 5,6
Naša ocjena: 8

RECENZIJA


Još jedan u nizu filmova koji je po mom mišljenju veoma dobar, ali ne toliko cijenjen od strane publike je film ''Truth or Die''. Ukoliko našu stranicu pratite od početka vjerovatno već znate ili ste već čitali o ovom filmu, a ukoliko niste onda obavezno pročitajte cijelu recenziju. Film je snimljen 2012. godine i ono zbog čega vjerovatno nije toliko poznat je što ovo nije američki film već britanski. Režiser je Robert Heath koji do sada nije imao neke značajnije filmove koji su ga proslavili, pa tako mu ni ovaj nije donio neku slavu. A i IMDb ocjena ovog filma je poprilično niska (5,6). NAŠE MIŠLJENJE


Istina da je ovo jedan od filmova koji nećete pamtiti po najboljoj radnji ili nešto slično, ali je definitvno, bar po meni film za koji vrijedi izdvojiti vremena za pogledati ga, također vrijedi i reći svoje iskreno mišljenje. Inače nisam tip osobe koji više puta gleda film koji je već pogledan, ali kod ovog sam napravila iznimku. Zaista dosada sam mnogima preporučivala film, a oni koji su ga pogledali o istom su pričali samo najbolje. Meni se sama radnja i ideja o filmu dopala, zbog čega sam zapravo odlučila pogledati isti. Vjerujem da mnogi nisu ljubitelji filmova gdje ''glavnu riječ'' imaju tinejdžeri, a iskreno nisam ni sama, ali moram priznati da bih kod par filmova napravila iznimku, pa tako i kod ovog. 
Prije svega moram priznati da kvaliteta ovog filma nije baš najbolja, dobar dio filma odigrava se u staroj i mračnoj kolibi, te je vjerovatno iz tog razloga kvaliteta filma nešto lošija. No sve ostalo je veoma dobro odrađeno, počevši od radnje i glumaca pa do pouke koju nosi film. To je zapravo ono što mi se najviše dopalo kod ovog filma, pouka koju nosi. Nakon što pogledate film mislim da ćete dobro razmisliti o tome kako se ophodite prema drugima i zašto to ne biste trebali u budućnosti raditi. Sve u svemu, film će se dopasti onima koji vole trilere i misterije, kao i pouke koje donosi sam film. Naša ocjena je 8.


RADNJA FILMA


Par tinejdžera su pozvani na zabavu od njihovog poznanika. Nakon što dolaze dočekuje ih njegov brat koji im saopštava da je njegov brat izvršio samoubistvo zbog pisma koje je dobio od jednog od njih. Nakon toga odluči se osvetiti te ih prisili da igraju naizgled bezopasne igre istine ili izazova koja će se pretvoriti u njihovu najgoru noćnu moru.TRAILER0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO