THE SANTA CLAUSE/ ČUDESAN BOŽIĆ (1994.)


Naziv filma: The Santa Clause/ Čudesan Božić

Datum izlaska filma: 11.11.1994.

Redatelj: John Pasquin

Scenarist: Leo Benvenuti, Steve Rudnick
Uloge: Tim Allen, Judge Reinhol, Wendy Crewson
Radnja: Nakon što Scott nespretno ''ubija'' djed mraza, on nesvjesno postaje novi djed mraz.
Zemlja: USA

Žanr: Drama, komedija, obiteljski
Trajanje: 1h 37min
IMDb ocjena: 6,4
Naša ocjena: 9RECENZIJA


Kada su praznici svi mi želimo samo jedno, dobro se zabaviti, zaboraviti na probleme i uživati. Sve ovo navedeno ne prolazi bez gledanja filmova, a s druge strane šta su praznici bez novogodišnjih i božićnih filmova? Dosta osoba ne voli gledati obiteljske filmove, ali izuzeci bi se, ako ništa trebali napraviti za vrijeme praznika. Ja, lično nisam ljubitelj drame, ali veoma volim obiteljske filmove izrazito u ovo doba godine. Nešto najljepše je sjediti sa obitelji, gledati film i smijati se, a ako želite baš to onda ne propustite recenziju filma ''The Santa Clause''. Ovaj sad već stari film režisirao je John Pasuin još 1994. godine. On je pisao mnoge filmove i serije koje su ga proslavili, a izrazito ovaj film, koji je i danas poznat.


NAŠE MIŠLJENJE

U posljednje vrijeme, tačnije otkako je počeo decembar stalno gledam božićne i novogodišnje filmove, nekako se osjećam ispunjeno, ti filmovi dosta podsjećaju na djetinjstvo i na sve lijepo u životu. Pored filma ''Home Alone'' za koji su pretpostavljam svi čuli, to je ujedno film koji se emituje svake godine pred praznike, iako je to ubjedljivo najbolji, najsmješniji i najgledaniji božićni film, ne smijemo zaboraviti ni na ostale koji su možda ne toliko dobri, ali svakako vrijedni spomena, jedan od takvih je film ''The Santa Clause''. 

Meni se kod ovog filma svidjela sama radnja. Naime, govori se o običnom čovjeku koji ima sina i koji preko noći postaje djed mraz. Film je dosta zanimljiv, avanturističan i ono najvažnije, smiješan. Voljela bih istaći nekoliko stvari koje su (po meni) veoma dobre u ovom filmu. Pa, dakle, prva stvar je svakako radnja o kojoj sam već ponešto rekla, da ne bih ponovo dužila o radnji, želim spomenuti najmlađeg člana glumačke scene Erica Lloyda koji glumi sedmogodišnjeg Charliea. Smatram da je Eric, iako je tada bio dosta mali uspio zadiviti ljude svojom glumom, zato što je zaista svoje osjećaje i iščekivanje koje radnja nosi prenio u film. Naravno tu je i Tim Allen koji je također dobro odradio svoj dio. Svakako ovo je jedan od filmova koji bih mogla preporučiti svim populacijama, od najmlađih do najstarijih, ali ipak misli da će najmlađi najviše uživati u ovom filmu. Moja konačna ocjena je 9.


RADNJA FILMA

Nakon što Scott nesretnim slučajem ubija djeda mraza, on postaje djed mraz i doživi nevjerovatnu avanturu sa svoji sinom i vilenjacima. Nakon što se ujutro probudi shvata da je sve san, no njegov sin mu daje do znanja da ono što se desilo prošle noći nije bio san, već stvarnost. Nakon izvjesnog vremena Scott se počne fizički naglo mijenjati i ozbiljno shvata svoj zadatak kao djed mraz.

TRAILERUkoliko vam se recenzija dopala, možete nas posjetiti na fb stranici, na kojoj možete naći sve najnovije filmove, njihove recenzije i još mnogo toga...kliknite OVDJE


                

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO