Home » , , , , , , , , » THE BOY NEXT DOOR/ DEČKO IZ SUSJEDSTVA (2015.)

THE BOY NEXT DOOR/ DEČKO IZ SUSJEDSTVA (2015.)


Naziv filma: The Boy Next Door/ Dečko iz susjedstva
Datum izlaska filma: 23.1.2015.
Redatelj: Rob Cohen
Scenarist: Barbara Curry
Uloge: Ryan Guzman, Kristin Chenoweth, Jennifer Lopez
Radnja: Nakon što ju je muž prevario Claire pokušava nastaviti sa životom, no ubrzo u njen život ulazi dosta mlađi, lijepi i zgodni muškarac s kojim započinje aferu. Nakon noćne afere ona odluči prekinuti svaki kontakt s njim što će njega izrazito naljutiti i natjerati da uradi ono što nikada niko ne bi.

Zemlja: USA
Žanr: Misterija, triler
Trajanje: 1h i 31 min
IMDb ocjena: 4,6
Naša ocjena: 6,5RECENZIJA

''The Boy Next Door'' ovaj naziv će vas vjerovatno podsjetiti na film ''The Girl Next Door'' iz 2007., no ovaj film nije ni sličan tom. Film je snimljen početkom ove godine, a ono što je i što će u budućnosti gledaoce najviše privući su glumci, kao što ste već mogli zaključiti u filmu glumi Jennifer Lopez, a tu je i nešto mlađi glumac kojeg vjerovatno niste imali priliku viđati u filmovima, riječ je o Ryanu Guzmanu, mladiću zbog kojeg će ovaj film većinom djevojake pogledati ;) Autor ovog filma je Rob Cohen za kojeg je vjerujem većina čula, pa ako ne za njega onda za njegove poznatije filmove kao što su ''The Fast and Furious'' 2001. koji ga je zapravo ponajviše i proslavio, ''xxx'', ''Dragon: The Bruce Lee Sotry i još mnoge druge filmove. Iz navedenih filmova možemo zaključiti da je pisao uglavnom akcione i sportske filmove, ali odlučio se i za sljedeći korak, te napisao ovaj triler o kojem nešto više možete pročitati u nastavku.


NAŠE MIŠLJENJE

Film koji je izašao početkom ove godine, na ovaj film sam naišao čitajući po internetu neke od najgorih filmova u ovoj godinu, u toj rubrici našao se i ovaj film. Pogledao sam trailer i film mi se nije činio lošim, te sam ga odlučio pogledati i prenijeti vama moje mišljenje i da li se slažem s tim da je film loš. Pa prvo ću reći da se ne slažem sa yahoo- om koji je objavio ovaj film u jedne od gorih u ovoj godini, isto tako ne mislim ni da je najbolji, jednostavno je zlatna sredina. Ništa neviđeno, a s druge strane ništa toliko glupo i dosadno. Dale, film govori o idiličnoj porodici koju će promijeniti mladić koji se tek doselio u susjedstvo. U početku će sve biti dobro, no kasnije će se njihov ivot pretvoriti u noćnu moru upravo zbog tog novog dečka.

Meni je ovaj film sasvim solidan i ok, zbog čega sam ga ocjenio sa 6,5. IMDb ocjena je niska, kao i kritike koje ovaj film svakodnevno dobija, iz tog razloga vam ne želim puno preporučivati ovaj film, ali svakako ako vam se radnja svidi, a i glumci možete pogledati isti. Još bih dodao da mi se u filmu dopalo kako su glumci odglumili, a ono što mi se nije dopalo je kraj filma. Također još jedna bitna stvar za reći je da se ovaj film smatra misterijom, no to u ovom filmu ja i nisam primjetio, više bih rekao da je ovo triler drama. Film će se dopasti mlađim djevojkama, ali i muškarcima (ipak u filmu glumi Jennifer Lopez) :PRADNJA FILMA

Claire je samohrana majka živi sama sa sinom kod kojeg povremeno dolazi otac u posjet. Nakon što Claire upozna novog mladog dečka koji se tek doselio počinje osjećati simpatije prema istom. Nakon što ju on jedno večer pozove oni  dožive malu aferu. Sutradan Claire se ispričava i govori mu da ne mogu biti zajedno i da ne želi ništa s njim. Ne shvatajući je ozbiljno on se upisuje u školu gdje ona predaje, te joj počinje zagorčavati život zbog svoje opsjednutosti njome.TRAILERUkoliko želite ostati u toku sa svim filmovima posjetite nas na fb stranici: Filmtastično
0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO