Home » , , , , , , , , » DUMB AND DUMBER TO 2/ GLUP I GLUPLJI 2 (2014.)

DUMB AND DUMBER TO 2/ GLUP I GLUPLJI 2 (2014.)

Naziv filma:  Dumb and Dumber to 2/ Glup i gluplji 2
Datum izlaska filma:
14.10.2014.
Redatelj: Bobby Farrelly, Petar Feralley
Scenarist: Sean Anders, John Morris
Uloge: Jim Carrey, Jeff Daniels, Rob Riggle
Radnja: Dvadeset godina nakon prve avanture Llyod i Harry saznaju da jedan od njih možda ima kćerku koja je davno bila data na usvajanje, te započinju svoju avanturu.
Zemlja: USA
Žanr: Komedija
Trajanje: 109 min
IMDb ocjena: 5,7
Naša ocjena: 6,5


RECENZIJA

Nakon prve legendarne komedije vjerovatno svima dobro poznate ''Dumb and Dumber'' iz 1994. godine snimljen je i nastavak tek prošle (2014.) godine koji već sada ima pozitivne kritike. Radnja nas odvodi 20 godina unaprijed gdje su Llyod i Harry već stariji i kreću u nove avanture.

NAŠE MIŠLJENJE


Davno je to bilo kada sam pogledala 1. dio ovog filma i pošteno se nasmijala, ali i danas nakon više od 20 godina Jim i Jeff su se ponovo vratili na male ekrane i zadivili nas nastavkom komedije. Moram reći da se dosta razlikuje od prvog dijela po mnogo čemu, a najviše po samoj kvaliteti filma, tako da mogu reći sve pohvale za snimatelje koji su odradit+li odličan posao i naravno glumcima koji će vas uspjeti jako zabaviti. Film sam danas, sasvim neočekivano pogledala i mogu reći da sam se baš oduševila. Film je pun pozitivne energije, smijeha i zanimljivom radnjom, kao i avanturama koje ovi glumci ponovo doživljavaju. Ukoliko film odlučite gledati sa prijateljima, time još i bolje jer ćete se svi kolektivno dobro nasmijati postupcima, šalama i glupostima koje će uraditi Harry i Llyod. Film će se dopasti možda malo više muškoj populaciji i onima koji se vole nasmijati uz film.
Naša ocjena je 6, 5.


RADNJA FILMA


Nakon 20 godina provedenoj u ustanovi za poremećene Llyod odlučuje svom prijatelju koji ga je redovno posjećivao napokon otkriti tajnu da ga je svih tih 20 godina zezao. Nakon što izađe uz ustanove Harry u ispriča da mu je potrebna transplatacija bubrega. Odlaskom kod svojih roditelja dobija poštu koju je dobio još prije odlaska iz njihove kuće i saznaje da je otac. Tada Llyod i Harry odlučuju krenuti u potragu za Harryevom kćerkom koja bi mu mogla donirati bubreg.
TRAILERKako biste ostali u toku posjetite nas na fb stranici: Filmtastično

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO