Home » , , , , , , , , , , » THE SIXTH SENSE/ ŠESTO ČULO (1999.)

THE SIXTH SENSE/ ŠESTO ČULO (1999.)

Naziv filma:  The Sixth Sense/ Šesto čulo
Datum izlaska filma: 6.8.1999.
Redatelj: M. Night Shyamalan
Scenarist: 
M. Night Shyamalan
Uloge: Bruce Willis, Haley Joel Osment, Toni Collette
Radnja: Dječak koji komunicira sa duhovima koji ne znaju da su zapravo mrtvi zatraži pomoć od psihijatra koji mu pomaže.

Zemlja: USA
Žanr: Drama, misterija, triler
Trajanje: 107 min
IMDb ocjena: 8,2
Naša ocjena: 9,5
 




RADNJA FILMA


Film ''The Sixth Sense'' je jedan od poznatijih filmova iz 90- ih. Iako je ovaj film star preko 15 godina, on je i dalje dosta gledan i hvaljen. To je možda najviše radi njegove originalne i odlične radnje, a ujedno ovo je i misterija kod kojeg do samoga kraja nećete znati što će se dogoditi, a kada dođe kraj ostat ćete šokirani.








NAŠE MIŠLJENJE



Još veoma davno sam pogledala ovaj film i od tada kada me pitaju za preporuku nekog dobrog filma obično preporučim baš ovaj. Radnja ovog filma je veoma dobra, pa, može se reći i originalna. Ovo je dramska, porodična misterija koja će vas zaprepasti na kraju. Ne želim da vam odajem što će se desiti na kraju, ako vas zanima možete i sami pogledati. Ono što vam mogu reći je da film ima pozitivne kritike, razne recenzije, a i veoma dobru IMDb ocjenu što zapravo govori mnogo o samom filmu. Kao što rekoh film sam pogledala davno, ali se veoma dobro sjećam svakog detalja filma, jer mi e baš urezao u pamćenje, kao i većina ostalih misterija koje pogledam. Jedina zamjerka ovog filma je loša kvaliteta samog filma, ali s obzirom da je film snimljen 90- ih nije za zamjeriti, ali ipak smatram da je to moglo biti bolje, o glumcima neću ni da pričam jer su odlično odradili posao, mislim da je dovoljno samo reći da u filmu glumi vjerovatno svima dobro poznati Bruce Willis. Ukoliko volite filmove kod kojih do kraja nećete znati što će se dogoditi onda je ovo film za vas, također film će se dopasti i onima koji vole malu ''dozu straha'', ali ništa pretjerano. Naša ocjena za ovaj film je 9,5.




RADNJA FILMA



Psihijatar Malcom nakon doživljene nesreće vraća se svom svakodnevnom životu. Tako nailazi na sedmogodišnjeg dječaka Colea koji navodno ima šesto čulo, te vidi i priča s duhovima. Nakon mnogih ispitivanja i istraživanja, Malcom odluči pomoći dječaku, no na kraju zapravo i on sam povjeruje da postoje neke više sile, koje dječak zaista može vidjeti.






TRAILER




Kako biste ostali u toku posjetite nas na facebook stranici: Filmtastično





0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO