Home » , , , , , , , , , » THE GIFT/ DAR (2015.)

THE GIFT/ DAR (2015.)

Naziv filma: The Gift/ Dar
Datum izlaska filma: 7.8.2015.
Redatelj: Joel Edgerton
Scenarist: Joel Edgerton
Uloge: Jason Bateman, Rebecca Hall, Joel Edgerton
Radnja:  Mladi bračni par se doseljava u novu kuću i novu sredinu koja im je u potpunosti nepoznata. Nakon što počinju dobivati poklone od nekadašnjeg Simonovog druga iz škole, njegova žena Robyn počinje sumnjati da njen muž nije onakav kakvim se predstavlja.
Zemlja: USA
Žanr: Misterija, triler
Trajanje: 108 min
IMDb ocjena: 7,2
Naša ocjena: 6,7
RECENZIJA


Film ''The Gift'' je noviji film koji je izašao prije svega nekoliko mjeseci. Ovo je bio jedan od filmova koji je bio toliko iščekivan i hvaljen na mnogim internetskim stranicama, pa sam ga iz tog razloga odlučila pogledati, još kada sam vidjela da je riječ o triler misteriji, pomislila sam da bi ovo zaista mogao biti veoma dobar film. Zanimljiva je i činjenica da je film osmislio zapravo jedan od glavnih glumaca u samom filmu, Joel Edgerton (Gordo).


NAŠE MIŠLJENJE


Kao što sam već rekla ovo je bio jedan od filmova od kojih sam očekivala zaista mnogo, ali desilo se upravo suprotno. Sama ideja filma mi je na neki način apsurdna, kao i sam kraj, jer zapravo na kraju ni ne shvatite šta se dogodilo. Činjenica da je ovaj film triler, uopće nije istinita, jer bi svaki triler po meni trebao imati malu ''dozu straha'' ovaj film to nema. Film više smatram dramom. Kvaliteta snimka mi nije nešto, ali možda je to do stranice na kojoj sam gledala film, a ne zapravo do samoga filma, radnja je ka što rekoh aspurdna, pogotovo sami kraj. Glumci mogu reći da su se dobro snašli. I jedino što mi se zapravo dopalo kod filma i zbog čega je moja ocjena 6,7 je ta da je film poučan i govori o maltretiranju i kako to utječe na ljude poslije, to je zapravo jedina pozitivna strana i ono što mi se izrazito svidjelo kod filma. Film pomalo (bar mene) podsjeća na film ''Knock, knock'' ali mislim da je ovaj film mnogo gori. Ovaj film će se dopasti svima koji vole drame i neshvatljive filmove (ako uopšte postoje takve osobe). IMDb ocjena je 7,2.


RADNJA FILMA

Mladi bračni par Simon i Robyn su se preselili u novu kuću, kako bi započeli život ponovo. Jednog dana u marketu Simon sreće starog poznanika iz škole, nakon čega se oni ponovno počinju viđati što se ne svidi Simonu, te se on posvađa s njim. Nakon mnogobrojnih poklona i činjenica Robyn počinje misliti da njen muž nije onakav kakvim se predstavlja.
TRAILER

Film inače nije na njemačkom, ali trailer jeste jer nismo uspjeli naći trailer na engleskom.


Kako biste ostali u toku posjetite nas na facebooku: Filmtastično

1 komentari:

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO