Home » , , , , , , , , » FRIDAY THE 13th/ PETAK 13. (2009.)

FRIDAY THE 13th/ PETAK 13. (2009.)

Naziv filma: Friday the 13th/ Petak 13.
Datum izlaska filma: 13.2.2009.
Redatelj: Marcus Nispel
Scenarist: Damian Shannon, Mark Swift
Uloge: Jared Padalecki, Amanda Righetti, Derek Mears
Radnja: Grupa prijatelja odlučuje otići na kampiranje u Crystal Lake. Tamo će ih dočekati mnoštvo iznenađenja povodom petka 13. i godišnjice dječakove smrti.
Zemlja: USA
Žanr: Horor
Trajanje: 97 min
IMDb ocjena: 5,6
Naša ocjena: 6


RECENZIJA


Jedan od poznatijih naziva filmova je pored ''Halloweena'' svakako i ''The Friday 13.th''. Ovaj film izašao je 2009. godine, a prvi film pod ovim nazivamo izašao je 1980. godine, nakon samo godinu dana izlaska prve verzije film je imao veliku popularnost nakon čega je odmah slijedeće godine izašao nastavak, a nakon 1. i 2. dijela izašlo je još mnogo filmova sa istim nazivom i sličnom radnjom. 


NAŠE MIŠLJENJE

S obzirom da je danas petak 13. odlučili smo vam napisati recenziju upravo za film pod istim nazivom. Ukoliko vas zanima legenda o tome šta je desilo na petak 13. i zašto je taj datum poznat i danas, pogledajte ovaj film.
Film sam pogledala još jako davno, ali se sjećam veoma dobro radnje filma. Nažalost film uopće nije ostavio jak utisak na mene, ako uzmemo u obzir njegovu radnju, jer ovakvu radnju u današnjim filmovima stalno viđamo, s te strane sa bila razočarana, a i ovo je bio samo još jedan u nizu filmova o petku 13. Tako ako ste više tip za prvobitne verzije onda biste svakako trebali pogledati prvu, tačnije originalnu verziju iz 1980. godine. Kao što sam rekla film ne ostavlja jak dojam, ali ostavlja jezu i strah, s te strane me ova film oduševio, jer je poprilično strašan. Film će se najviše dopasti hororljupcima. Moja ocjena za ovaj film je 6. Koja je vaša napišite u komentarima ispod ;)


RADNJA FILMA


Grupa prijatelja odlučuje otići na mali izlet, kampiranje. Nakon što im jedan od njih ispriča legendu o Jasonu, dječaku koji je ubijen u tom području i njegovoj majci koja se osvećuje svakog petka 13. Svi to shvataju kao šalu, no sve što duže budu ostali u tom području shvatit će da se nešto čudno dešava.
TRAILERKako biste ostali u toku posjetite nas na facebooku: Filmtastično 

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO