EDWARD SCISSORHANDS/ EDWARD MAKAZORUKI'' (1990.)

Naziv filma: Edward Scissorhands/ Edward Makazoruki
Datum izlaska filma: 14.12.1990.
Redatelj: Tim Burton
Scenarist: Tim Burton
Uloge: Johnny Deep, Winona Ryder, Dianne Wiest
Radnja: Nježan čovjek, koji umjesto ruku ima makaze, dolazi u novu zajednicu nakon što je godine proveo izolovan od ostatka svijeta.

Zemlja: USA
Žanr: Drama, fantazija, romantika
Trajanje: 105 min
IMDb ocjena: 8
Naša ocjena: 7,9

RECENZIJA


Povodom snijega, decembra koji se bliži i predstojećih praznika koji se također bliže, odlučila sam napisati recenziju za jedan ''Božićno/ novogodišnji'' film u kojem će uživati cijela porodica, od najmanjih članova, do najstarijih. Film je snimljen na samom početku 90- ih i ako vas zanima nešto više o filmu nastavite čitati.,

NAŠE MIŠLJENJE


Bilo je veoma ironično što sam ovaj zimski i novogodišnji film prvi put gledala na ljeto, ali takve su okolnosti. Sve u svemu jedan je od starijih filmova, koji je dosta poznat kako 90- ih, tako i danas. Veoma često bude emitovan povodom božićnog programa svakog decembra. Zaista smatram da je ovo film koji će unijeti pozitivnu atmosferu u vašu kuću prilikom gledanja jer je zanimljiv, a i smiješan. Također čitava porodica će uživati u filmu. Meni, lično ovaj film se dopao, ali ne u tolikoj mjeri koliko su ostali bili oduševljeni filmom, postoje mnoge recenzije i priče na netu koje možete pogledati vezano za ovaj film, a ono što je važno je da su sve pozitivne, što je nekako bilo i očekivati jer u filmu glumi Johnny Deep :D Film će se dopasti više mlađima, ali i starijima. Moja konačna ocjena je 7,9.


RADNJA FILMAEdward je mladić koji je svoj život proveo kao samotnjak u dvorcu izolovanom od ostatka svijeta. S obzirom da ga njegov otac nije uspio dovršiti, jer ga je zadesila smrt Edward umjesto ruku ima makaze. Jednog dana Peg dolazi u dvorac, te upozna Edwarda i odluči ga povesti svome domu. Edward se veoma brzo navikao na sredinu, a i svi su ga za kratko vrijeme zavoljeli. No desit će se mnoge loše stvari koje će to, nažalost, promijeniti.

TRAILER                                Posjetite nas na fb stranici, kako biste ostali u toku sa svim: Filmtastično

0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO