CINDERELLA/ PEPELJUGA 2015.

Naziv filma: Cinderella/ Pepeljuga
Datum izlaska filma: 13.3.2015.
Redatelj: Kenneth Branagh
Scenarist: Chris Weitz
Uloge: Liliy James, Cate Blanchett, Richard Madden
Radnja: Nakon što je njen otac neočekivano preminuo, mlada Ella ostaje sa svojom maćehom i njenim kćerkama koje joj stalno smještaju spletke. No nakon što vidi potpunog stranca njen život se počinje mijenjati.
Zemlja: USA
Žanr: Drama, obiteljski, romantika
Trajanje: 105 min
IMDb ocjena: 7,1
Naša ocjena: 6,5
 
RECENZIJAJoš jedan u nizu filmova koji je snimljen prema bajci koju smo svi gledali u djetinjstvu, pepeljugi. Nakon filma ''Another Cinderella Story'' iz 2008. i ''A Cinderella Story'' iz 2004. godine, na red je došao i film ''Cinderella'' koji je snimljen ove (2015.) godine. Ukoliko ste pogledali crtić ili neke od ova dva navedena filma, vjerovatno već možete pretpostaviti kakav je ovo film i o čemu govori.
NAŠE MIŠLJENJES obzirom da rijetko pišemo recenzije filmova za mlađu populaciju ili neke porodične filmove, danas smo odlučili predstaviti film koji će se većini djece svidjeti, pa ukoliko imate mlađe dijete i ako je to djevojčica, svakako nastavite čitati recenziju i uključite film vašoj djeci. Ovo je jedan od novijih filmova koji je izašao u martu ove godine i koji je zaludio sve mlađe, pa možda čak i tinejdžere je film ''Cinderella''. Svakako smatram da je film baš za mlađu populaciju koji je za kratko vrijeme uspio osvojiti srca djece širom svijeta. Film je dječiji i mislim da se neće svidjeti starijima ili muškoj populaciji, ali svakako smatram da ga vrijedi pogledati, tako da ga stariji mogu gledati sa svojom djecom, film je veoma uzbudljiv. Posebno će biti zanimljiv djevojčicama. Moja ocjena je 6,5, jer iskreno nisam ljubitelj ovakvih filmova i nije nešto što već nije viđeno.


RADNJA FILMAElla je tinejdžerka čiji život postaje pakao nakon što njen jedini član porodice (otac) umire. Nakon njegove smrti ona je prisiljena ostati s maćehom i svojim polusestrama koje ju svakodnevno ismijavaju. Za njih Ella je obična služavka. Jednog dana Ella sreće jednog mladića koji joj se počinje sviđati. Nakon što saznaje da su sve mlade djevojke pozvane na bal odluči otići, no maćeha joj to ne dozvoli, uprkos svemu to ju neće spriječiti da ne ode na bal.TRAILER
Kako biste ostali u toku posjetite nas na fb-u: Filmtastično0 komentari:

Objavi komentar

FACEBOOK STRANICA

KONTAKT

POPULARNI POSTOVI

FILMOVI U 2016.

ARHIVA BLOGA

Pokreće Blogger.
 
Copyright © 2015 FILMTASTIČNO